www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

P-CAD problemi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 12:51 pm    Naslov sporočila:  P-CAD problemi Odgovori s citatom

Zivjo!

Imam že zroutan PCB, narejen po shemi, v kateri sem naknadno popravil vrednosti skoraj vseh elementov. Če dam load netlist dobim cel kup warningov (če tudi izberem replace existing atributes), jaz pa bi rad, da se vrednosti iz sheme prenesejo tudi na PCB. A moram res vse elemente ročno popravit še na vezju?

Nazadnje urejal/a oversc0re Čet Feb 16, 2006 1:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še eno vprašanje... Večkrat narišem kakšno komponento, nato pa pozabim na kakšnem gridu sem jo risal. Potem hočem čez čas kakšno stranico malo skrajšat in če ne ujamem pravega grida, je stvar praktično neizvedljiva. Ima kdo kakšno prebrisano rešitev?
Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš popravljat del že narisane komponente iz knjižnice, moraš željeni del izbrat s pomočjo "SHIFT + click" in potem "properties" tu pa vpišeš nove lastnosti. Kar pa se tiče prvega vprašanja (preimenovanja komponent) pa jaz ko narišem vezje uporabim "Utils/Renumber" in tu izberem "RefDes", potem pa grem šele risat vezje.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slemi je napisal/a:
Če hočeš popravljat del že narisane komponente iz knjižnice, moraš željeni del izbrat s pomočjo "SHIFT + click" in potem "properties" tu pa vpišeš nove lastnosti.

Ja, to gre, vendar je potrebno za nove koordinate računat s tistimi enormnimi številkami s tremi decimalnimi mesti, kar je vse prej kot praktično. Predvsem pogrešam funkcijo v smislu "ortho" funkcije v autocadu. Fiksiranje premikanja na zgolj eno dimenzijo bi prišla še kako prav.

Slemi je napisal/a:
Kar pa se tiče prvega vprašanja (preimenovanja komponent) pa jaz ko narišem vezje uporabim "Utils/Renumber" in tu izberem "RefDes", potem pa grem šele risat vezje.

Ni problem v RefDesu, temveč v Value. Vezje sem narisal, ga stestiral na protoboardu in ugotovil, da bo potrebno vrednosti elementov spremenit. Sedaj so v shemi prave, v PCBju pa mi jih nikakor noče updateat.
Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš recimo skrajšati eno linijo v smeri X potem naredi naslednje.

1. Kopiraj in prilepi komponento, ki jo želiš popravljati.
2. Kopirano komponento označi in klikni z desnim gumbom od miške, ter klikni "Explode", to moraš naredit zato da jo lahko potem shraniš v kjižnico, če je ne rabiš shraniti v knjižnico potem preskoči korake 1 in 2.
3. V "Options/Configure" si izberi pravo mersko enoto "mils/mm"
4. Označi željeno linijo.
5. Potem z uporabo properties preveri njeno lokacijo v tisti točki ki jo želiš spremeniti in si jo napiši.
6. Pojdi pod "Options/Grids" in pod "Mode" označi "Relative".
7. V "Relative grid origin" vpiši koordinate linije, ki si si jih prej napisal.
8. Sedaj, če želiš recimo linijo skrajšat za 1,3mm, potem tu v "Grid spacing" vpiši 1,3mm in klikni "Add" in OK.
9. Sedaj lahko po mreži prestaviš linijo za 1,3mm 2,6mm itd...
10. Sedaj celo komponento označi in jo shrani v knjižnico, glej tudi točko 2, kar se tiče shranjevanja v knjižnico.

Mislim da je to to kar rabiš. LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. To je točno to kar rabim, vendar to pot poznam in se mi zdi neverjetno zakomplicirana. Upal sem na kakšno enostavnejšo rešitev. Že če bi se dalo relative grid postavit (brez prepisovanja koordinat! Kje so pa še to videli) na začetne točke črt, bi bil problem trivialen. A očitno so to štorastosti, s katerimi bo treba živet Sad V določenih finkcijah je PCAD tako močan, da mi ne pride na pamet, da bi ga zamenjal, drugod pa tako štorast, kot bi bil iz pradavnine.
Nazaj na vrh
gaborp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Škofja Loka / Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Glede prvega vprašanja:

Ob kakeršnih koli spremembah kosovnice (RefDEs, Value) ali sheme, potem, ko si netlisto že uvozil v PCB uporabljal ECO - Engineering Change Orders (ECOs). Funkcijo najdeš v meniju Utils/Record ECOs. Kadar imaš to funkcijo vklopljeno program (Schematic al PCB) vse spremembe zapisuje v datoteko s končnico *.ECO.
V tvojem primeru bi se popravljanja atributov lotil v Schematicu. Najprej vklopi funkcijo Record ECOs, šele nato začni s popravljanjem. Ko boš vnesel vse spremembe shrani ECO file (Utils/Export ECOs) ob kliku na Save ECOs Now ti bo program javil warning, ki ga lahko mirne duše ignoriraš.
v PCB-ju zopet v Utils meniju klikni na Import ECOs, odprlo se ti bo okno v katerem poveš pot do *.ECO fila tu ti priporočam da preden narediš spremembe pogledaš v file, katere spremembe so zabeležene (Previev ECOs) in šele ko boš prepričan, da je vse v redu klikni na gumb OK.

Druga možnost pa je sinhronizacija netlist.
Za uporabo le te pa je potrebno najprej v utils menu dodati netsync.exe. Vbistvu P-CAD-u poveš pot do programčka, ki se nahaja v P-CAD instalacijskem direktoriju. Pojdi na Utils/Customize... V oknu klikni Add in povej pot do programčka - glej sliko netsync.JPG. Kot sem že napisal se nahaja v instalacijskem direktoriju.
Sedaj bi v Utils meniju moral imeti novo opcijo - netsync ali kakorkoli si jo poimenival med dodajanjem - slika netsync1.JPG.

Pri vnašanju sprememb po tem postopku bi se tvojega problema zopet lotil v Schematicu. Sedaj ni potrebno da je ECO recorder vklopljen, saj se spremembe naredijo z primerjavo dveh netlist. Ko boš shemo popravil v schematicu generiraj netlisto, nato pojdi v PCB, kjer moraš pravtako generirati netlist, vendar pazi da jo boš poimenoval drugače, kot tisto iz schematica.
Sedaj zaženi netsync, odpre se novo okno, v katerem podaš pot do current netliste (tista, ki vsebuje spremembe - v tvojem primeru tista, ki si jo generiral v shematicu), ter pot do prejšnje torej tiste, ki si jo generiral v PCB-ju - slika netsync_dialog.JPG. Poveš še pot in ime ECO fila, v katerega se bodo zabeležile vse razlike med obema netlistama in to je to.
Net sync generira ECO file, ki ga zopet importiraš preko Utils/Import ECO menija. Moram te pa še enkrat opozoriti da vedno najprej poglej kaj je v ECO filu, ker Import eco ne omogoča undo operacije. Priporočljivo bi bilo da preden se polotiš sprememb z importom ECO najprej shraniš PCB.

Upam, da sem ti kaj pomagal, če pa se iz mojih navodil neznajdeš poglej v pcad user manual, ki ga boš našel na PCAD uradni strani.

netsync.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.18 KB
 Pogledana:  15 krat

netsync.JPG

netsync1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  65.39 KB
 Pogledana:  9 krat

netsync1.JPG

netsync_dialog.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  16.32 KB
 Pogledana:  9 krat

netsync_dialog.JPG

Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, hvala! Ravno danes sem odkril ECOte, vendar nisem imel ideje, kako se lotiti že popravljene sheme. Fina zadeva, tale netsync.

Lp!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni