www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dve orodji za 8031

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zbirka projektov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.22

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2005 12:30 pm    Naslov sporočila:  Dve orodji za 8031 Odgovori s citatom

Seveda ne gre za kakšne "sophisticated" zadeve, kot bi kdo utegnil pomislit. Gre le za dve drobni napravici, ki nam olajšajo življenje v svetu mikrokontrolerjev. Multipraktik v kuhinji je seveda fanj (če ga nebi bilo potrebno pomivati), toda vilice nož in žlica so še zmeraj osnova pri vsej kuhinjski tehnologiji.

Prva zadeva je preprost pretvornik RS232 na TTL, katerega namen je predvsem eliminacija enega in istega vezja, ki se pojavlja v aplikacijah, kjer uporabljamo RS232 vmesnik. Da ne omenjam, da je sedaj izdelava povezovalnega kabla reducirana le na hitro krimpanje. Nič več mukotrpnega lotanja in šraufanja DB konektorjev.

Drugo vezje pa je ultra preprost 8051 emulator, ki istočasno izkorišča prvo vezje.

Vedno seveda obstajajo tudi drugačne rešitve, zato je to samo ena izmed možnosti. Če bom s tem komu samo porodil kakšno idejo pa je namen v celoti dosežen.

P.Š.T.:
Kategorizacije nisem navedel, ker smatram, da opis pove več kot dovolj. Tudi mi ni jasno, kako definirat težavnost projekta in porabljen čas. Gre za parametra, ki sta raztegljiva kot žvečilni gumi.

Pretvornik_RS232_na_TTL.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Pretvornik_RS232_na_TTL.zip
 Velikost datoteke:  74.28 KB
 Downloadano:  173 krat

Emulator_8051.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Emulator_8051.pdf
 Velikost datoteke:  143.7 KB
 Downloadano:  104 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2005 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lotil sem se izdelave proteusovega adapterja, a sem ugotovil da je vezje dvostransko Sad . Ker je v samogradnji izdelava dvostanskega vezja bolj nerodna sem narisal (prerisal) enostransko vezje - v prilogi v Layout formatu.
Vezje sem tudi naredil - žal še ni bilo časa, da bi ga preiskusil. Upam, da nisem naredil kake napake.

rs232ttl.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  rs232ttl.zip
 Velikost datoteke:  6.42 KB
 Downloadano:  59 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.22

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2005 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me veseli, da se je nekdo lotil izdelave. Vidiš, sploh nisem porajtal, da bi dvostransko vezje lahko predstavljalo problem.

Bolj kot samo vezje, ki je banalno enostavno, bi poudaril razporeditev pinov na RJ45, ki zagotavljajo vedno pravilno napajanje in pravilno priključitev signalov pri zasukanem kablu. Sem iskal po netu in standardne priključitve (nekakšnje nadgradnje RS232 - DB na RJ konektor) vedno zahtevajo štrikanje na pinih, kar pa mi že v osnovi ni všeč.

Škoda, ker me nisi prej kontaktiral, lahko bi ti poslal original, ki je narejen z Eagle-om.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.25
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo!
a lahko pripneš sliko tis.vezja v kakšnem drugem formatu?
lp

lado
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lado,
Na forumu imaš viewer za priložen format datoteke, ki omogoča tudi tiskanje.

lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sivo najlepša hvala Se nekako nisem spomnil pogledati okoli

lp

lado
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2005 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moj izdelek!

DSC00448.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  116.96 KB
 Pogledana:  218 krat

DSC00448.JPG

Nazaj na vrh
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2005 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa še skupaj
lp
lado

DSC00447.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  99.91 KB
 Pogledana:  81 krat

DSC00447.JPG

Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2006 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem to naredil takole:

P1010020.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  461.23 KB
 Pogledana:  161 krat

P1010020.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zbirka projektov Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 471 dni