www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung Galaxy S4 - občasno nedosegljiv
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 1:39 pm    Naslov sporočila:  Samsung Galaxy S4 - občasno nedosegljiv Odgovori s citatom

Približno dva meseca imam Samsung Galaxy S4 z naročnino pri Simobilu.
Že od vsega začetka se mi občasno pojavlja problem da nisem dosegljiv.
Telefon ima poln signal, če me kdo kliče sem nedosegljiv. Naprimer v petek sem bil cel dopoldan nevede nedosegljiv, v tem času pa sem brez problema opravil nekaj klicev.
Ob 2h popoldan pa sem dobil sporočilo da imam 15 neodgovorjenih klicev.
Včeraj sem se poklical na moj SGS4 iz drugega telefona in ponovno je številka nedosegljiva pri polnem signalu. Takoj zatem sem iz SGS4 brez težav opravil klic nazaj. Čez minuto sem dobil še sms o neodgovorjeni številki.
Sem brskal po internetu in zasledil da imajo enake težave tudi drugi uporabniki Samsung Android telefonov Galaxy Mini , S2 , S3.
Danes sem način omrežja spremenil samo na GSM (3G je izključeno) in bom videl če bo kaj boljše.
Nekje sem zasledil da se problemi z nedosegljivostjo pojavijo če nimaš vključenega prenosa podatkov in jaz imam prenos podatkov izključen.

Klical sem tudi na Samsung podporo v Slo in so mi rekli da je problem v Simobilovem omrežju, lahko pa tudi pošljem telefon na servis k njim.

Zanima me če je imel še kdo podobne težave z Android telefoni ali pa je mogoče res problem samo v mojem aparatu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne s telefonom, pač pa sem imel probleme s Simobilom ... Sad
Imam S4 na Mobitelu in so far so good.

Lp, g

scolaro
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:51
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel iste probleme pri s plus stem da sem pri mobitelu. Potem sem telefonu naložu drugi rom in sedaj dela brezhibno. Je pa res da telefon ni bil več v garanciji drugače se nebi odločil za to.

L.p.
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam S4 pri mobitelu in se mi je nekajkrat zgodilo da sem bil nedosegljiv vendar samo za nekaj minut. Ne verjamem da je to problem telefona saj se mi je to že prej dogajalo na HTC HD7. Sumim operaterja ali pa kakšne RF luknje kjer enostavno ni signala.
r0b1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Avg 2009 10:22
Aktiv.: 0.37
Kraj: Nm

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem za podoben primer. Kljub polnemu signalu številka ni dosegljiva. Ko želiš klicati, prvič prekine v drugo pa gre brez problema. Pa zaenkrat se to dogaja samo v enem kraju, ker naprimer v Ljubljani se to nikoli ne zgodi. Telefon je bil tudi posodoljen vendar težava ostaja. Gre pa za LG telefon pri mobitelu. Se je kdo že obrnil na operaterja kaj pravijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mrtn
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14
Aktiv.: 1.22
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo, sem imel probleme, ko mi je telefon kar prekinjal klice oz. se mi je izgubljal signal. Ko sem govoril po telefonu in kar naenkrat se sogovornika ni več slišalo (ali pa mene), čez čas oz. par sekund pa je vrglo ven.
Pri skorajda uničenju telefona zaradi živčnosti, sem preko garancije dobil novo osnovno ploščo in se mi to sedaj ne dogaja več.
No zamenjal sem še sim kartico ampak menjava kartce ni rešila težav.

Upam, da rešiš.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh, še moja štorija - prej pozabil. Mogoče komu pride prav ...

Pri S4 se mi je občasno dogajalo, da nisem mogel odgovoriti na prihajajoči klic - zvočnik in mikrofon sta bila mrtva (ko sem "dvignil", sva tako jaz kot sogovornik slišala zgolj tišino). Odhajajoči klici so bili vedno bp, prihajajoči pa tako-tako.

Problem je rešil reset telefona. Na sumu imam en program za menjavo profilov, ki sem ga sicer že poprej odstranil (kar problema ni rešilo), a zna biti, da je še kaj ostalo kje ...

LP, Gregor

clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 8:26 pm    Naslov sporočila:  Re: Samsung Galaxy S4 - občasno nedosegljiv Odgovori s citatom

Klasika pri Simobilu. Pred menjavo operaterja (zahteva za zmanjšanje stroškov)
je vse na Mobitelu delovalo brez težav. Nato pa kot praviš na par lokacijah signal do konca vendar nisi dosegljiv, telefon ti ne zvoni in dobivaš sms-jhe o zgrešenih klicih. Ko se z telefonom vred premakneš na drugo lokacijo vse deluje normalno. Torej ni težava v telefonu ampak v omrežju. Stestirano z par različnim telefoni.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj zagotovo operater. Imel sem podobne težave (simobil).
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz glasujem za telefon. Imam s3 in se mi je to dogajalo. Sicer je pri meni bilo tako, da niti klicat ni šlo. Seveda je bila telefonska tudi nedosegljiva. In to nisem ugotovil do takrat, ko sem moral kam klicat. Signal je bil poln, telefon navidezno delal. Ko sem ga na novo zagnal je bilo ok. Potem sem menjal ROM in se zdaj že en čas ni to naredilo. Res pa je, da ga večkrat na novo zaženem. Se bomo morali navaditi kot pri računalnikih, da telefon večkrat znova zaženemo.
Nazaj na vrh
borc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Apr 2007 12:22
Aktiv.: 0.52

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri meni in sodelavcih, ko smo bili pri simobilu je bila nedosegljivost kar pogosta kljub signalu. Posledično smo dobivali sporočila o nedosegljivosti. Sem pa enkrat govoril z simobilovim inženirjem in ga povprašal o tem problemu. Odgovor je bil, da imajo staro opremo in da jo počasi le menjajo.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz "glasujem" za SiMobil.
Doslej (od leta 1998) sem imel 4 različne telefone in vedno enake, zgoraj opisane simptome z (ne)dosegljivostjo in črticami signala.

Doma sem čisto na robu dosega dveh oddajnikov (v nastavitvah vključi prikaz "informacija o celici") in še vsem telefonom (Siemens, Motorola, 2x Nokia) se je zmešalo, kadar je preklapljalo med njima.

Telefon se obnaša tako, kot da bi nekaj časa oddajal na polno, da ohranja signal, nato pa šel v kakšen način za ohranjanje baterije in zmanjšal oddajno moč. Črtice ostanejo kar nekje naključno, a je potreben spet dober signal, da se povezava pobere.

Kadar zmanjka signala na čisto, brez preklapljanja, pa normalno ni črtic.

Pa še en hec je pri S4. Anteno ima spodaj, zato ga moraš držati zgoraj.

Nazadnje urejal/a igo Pon Avg 26, 2013 1:20 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam občasno enake probleme na Mobitelovem omrežju z nedosegljivostjo na S3 LTE, ki je mešanica med S3 in S4. Še bolj pogosta težava pa je z SMSi, ki včasih kljub 3G signalu kasnijo 15 minut pa tja do 4 ure Rolling Eyes

Glede opreme ... Simobil ima dosti novejšo opremo kot Mobitel kar vem iz prve roke po privatnih in službenih virih ... funkcije GSM storitev (še posebej SMS ukazi ali posredovanja na e-mail), ki pri nemških operaterjih in Simobilu delujejo brez težav so pri Mobitelu skoraj nemogoče ali pa zahtevajo nastavitve, ki jih običajen uporabnik zelo težko izvede ker informacije o teh rešitvah niso na Mobitelovi strani nikjer podane (ko sem delal teste in prevode nemških GSM naprav za uporabo v SLO sem moral to sam naštudirat ker mi niti mobitelovi najvišji tehniki niso znali pomagat) ... da ne omenjam njihove zmedene, skoraj nerazumljive in nelogične servisne strani odkar so se združili s Telekomom ... d'oh!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.63

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel podobne težave z nedosegljivostjo. Signal je bil stalno prisoten. Ko sem dal pritožbo sem dobil odgovor, da se ne da nič naredit. Ob nadaljnem 'teženju' so naredili meritve in uredili zadevo (signal je bil v redu). Sedaj je že eno leto mir.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem prej napisal, da sem že od nekdaj na mobitelu in se mi je to dogajalo. Tudi drugi kolegi, ki imajo samsunge, s2 ali pa s3 so že kdaj pa kdaj imeli takšne probleme.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni