|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
a13misko Član

Pridružen-a: Tor 18 Okt 2005 9:12 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.36 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2006 9:09 pm Naslov sporočila: Regulacija napetosti z bipolarnim tranzistorjem |
|
|
Potreboval bi čim več podatkov o takšni vrsti regulacije napetosti! To bi potreboval za referat pri praktičnem pouku!
Hvala že v naprej! _________________ __________________
Lp
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2006 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je to morda tole ?
Vir s pojasnili: ***Klik,klik***. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a13misko Član

Pridružen-a: Tor 18 Okt 2005 9:12 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.36 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2006 6:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja je nekaj takega!
Profesor mi je še omenil da obstaja impulzna in analogna regulacija če kaj pomaga! Saj bi sam iskal samo ne razumem angleščine kaj preveč dobro!  _________________ __________________
Lp
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2006 7:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa pomaga naslov knjige Dr Spasoje Tešič,Impulsna elektronika,letnik 1988.To mogoče imajo v Ctk knjižnici pri Cankarjev dom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2006 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Misko, a nisi ti se osnovnosolec (od nekje imam ta podatek v glavi) ? Nenavadno se mi zdi, da bi v osnovni soli zahtevali od ucencev razlago takih stvari.
Pod "impulzno" si predstavljam PWM, kjer duty cycle doloca izhodno napetost (zglajeno na kondenzatorju), a tudi PWMju lahko dolocas razmerje (duty cycle) "analogno", tako da je to nekoliko nesrecen izraz. Zivel sem pod vtisom, da se "analognim" po slovensko rece "linearni", ampak jaz nisem profesor stromarije ...
Tukaj imas primerjalno razlago enega in drugega principa, a ze spet v anglescini. Na (tovjo) zalost danes ne prides vec dalec brez razumevanja anglescine, saj je informacije najlazje najti v Internetu, vecina tam predstavljenega (in za iskanje indeksiranega) materiala pa je ravno v anglescini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a13misko Član

|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2006 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne nisem osnovnošolec sem pa dijak 2 letnika elektrotehnične šole! Saj angleščino razumem samo pri takih strokovnih besedilih je veliko nerazumljivih besed! Sicer pa nič zato se bom zdaj iz tega potegnil 2 stvari znanje angleščine in oceno iz praktičnega pouka!
Zdaj bom verjetno že vedel kako iskati ker sem dobil iztočnice po katerih bom iskal!  _________________ __________________
Lp
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2006 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo se o tem učili v drugem letniku. Vsebina je bila tudi v šolskih knjigah. Ne vem kaj vas danes učijo v šolah če ne tega. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni