|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marjanko2 Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2012 14:26 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.12 Kraj: NM
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 2:16 pm Naslov sporočila: Siolov modem zgubi povezavo ko prižgem luči |
|
|
Pozdravljeni!
Prebiram forum in nikjer ne najdem problema, ki se meni dogaja.
Stvar je taka živimo v hiši in sem si v mansardi uredil stanovanje. Ker smo že imeli siolov trio in je ta deloval na dva tv-ja brez problemou sem si potegnil dva kabla v podstrešje enega za internetni in drugega za televijziki priklop.
Težava je v tem da ko prižgem luči v mansardi (GU10 led vgradne luči) mi crkne tv in pa internet. Ne samo meni tudi tam kjer je modem, se pravi en štuk nižje. In vtičnice ter luči imam na ločenih varovalkah.
Probal sem že tud druge vtičnice po hiši s podalškom, in modem priklopil na UPS, sam še vedno ni nič bolš obstaja še kaka rešitev oziroma ima kdo še kak drug predlog. Ker LED žarnic nebi šel ravno menat so ble mčekn prevelk strošek.
Hvala za odgovore in lp! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi zamenjati napajalnik na siol boxu. Očitno ena špica pride čez obstoječega. Druga opcija pa je, da se tokovna špica inducira v mtežnih kablih.
Sam bi poskusil naslednje: k siol boxu daš en switch in preko njega priklopiš kabla za v podstrešje (če prav zastopim, so se težave pojavile po tem). Na ta način ti bo switch malo pofiltriral motnje.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marjanko2 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napajalnik sem že zamenjal, gre pa za sagemov komunikator. To s swichom pa ne vem ce bo resite, ker bi potem mogu dat dva swicha enega za tv komunikacijo in drugega za net, je pa res nekaj da se pojavijo motnjte tudi če zgoraj nimam vklopljenega komunikatorja se spodaj tudi skocka slika oziroma zmrzne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.57 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ob zagonu recimo kakšnega hišnega aparata z motorjem, npr mešalnik in podobno je pa vse ok?
Imaš UTP speljan poleg 230V?
Verjetno je nekaj na inštalaciji, če si napajalnik menjal pa je enako. Ali pa tiste ledice le niso bile tako drage kot praviš.
Namreč pri nas imamo razne porabnike, do več kW motorjev, pa nikoli ni bilo težav s sliko zaradi tega. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marjanko2 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ob zagonu aparatov problemou ni. UTP pride po drugi poti in je ločen od 230, vse kar imata stika je v sami utičnici kjer je sestavljen modul. Ledice so bile naročene iz Anglije, 10€ po komadu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2751 Aktiv.: 13.23 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Robert, ki dela kot monter na t2 (je tudi tu na forumu) je enkrat napisal, da je slika kockala, ker je bil v stikalu za luči slabo privijačen kabel, s tem slab stik in to je povzročalo motnje v sistemu, ko je nekdo prižgal luč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Namreč pri nas imamo razne porabnike, do več kW motorjev, pa nikoli ni bilo težav s sliko zaradi tega. |
Kaj pa ko prižgeš staro fluorescenko?
Kakšen kabel je do modema UTP?
Ta problem se velikokrat pojavi in serviserji potem menjavajo vse po vrsti. Najprej letijo v smeti razni kitajski kabli in vtičnice za telefon. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj vseeno naredi test s switchem - da se vidi, s katere strani pride problem ...
2 switcha sta še vedno 15 eur ...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.57 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
carli je napisal/a: |
Kaj pa ko prižgeš staro fluorescenko?
Kakšen kabel je do modema UTP? |
Je samo ena pri hiši, pa še tista je brez filtrirnega kondenzatorja, ki se je pred nekaj časa z burnim pokom slekel. (Si me spomnil, pa moram ob priliki poslikati in objaviti, me je pa kar konkretno prestrašilo.) Ne trdim za 100%, ampak kakor vem se ne zgodi nič.
Kabel do modema je pa UTP in ne gre po istih ceveh kot 230V. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marjanko2 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Amm imam eno u špajzi namonterano ni sicer stara je pa iz bauhausa, ko jo prižgem se ne zgodi nič, ko jo ugasnem se pa slika skocka ampak ni tolko motnje, da bi pala linija.
Utp gre po drugih poteh kot elektrila.
Se opravičujem prehitro je bilo napisano 
Nazadnje urejal/a marjanko2 Pet Maj 24, 2013 9:58 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sumim napajalnik za LED luči.
Malo cenejši (kitajski) napajalniki imajo na vhodu in / ali izhodu zelo slabe filtre ali pa celo manjkajo. In tak napajalnik šprica motnje, da je veselje. Motnje gredo ven nazaj na omrežje, naprej na luči in še po zraku.
Jaz bi prvo poskusil napajalnik za LED luči zamenjat.
Imam podobne izkušnje. Še radio je nehal delat v isti hiši kot tak napajalnik.
Verjetno je pa tudi kabel do modema (telefonska parica?) precej slab ali celo ni parica, ampak samo ploščat telefonski kabel. Zamenjaj z ethernet kablom. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je kupil LED luči z vgrajenim napajalnikom (vsaka žarnica svoj switcher), potem bo težka ... Če pa je napajalnik en sam bi pa šlo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Robert, ki dela kot monter na t2 (je tudi tu na forumu) je enkrat napisal, da je slika kockala, ker je bil v stikalu za luči slabo privijačen kabel, s tem slab stik in to je povzročalo motnje v sistemu, ko je nekdo prižgal luč. |
Samo takrat, ko je šel kdo lulat - je bilo v WCju
Očitno gre res za hudo motnjo (iskrenje) nekje na 230V liniji.
Pri takih motnjah ne pomaga UPS - vsaj tisti cenejši ne.
Ne pomaga nič kupovati 10€ LEDice iz Anglije ker so več ali manj vse Kitajske.
Predlagam, da preizkusiš z drugim napajalnikom (Sinope in Sagem STB imata iste)
ali na obstoječemu malo ločiš žički in gor dodaš elektrolitski kondenzator npr. 10.000uF/25V _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.70 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Maj 21, 2013 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz imam doma po hiši nemalo kitajskih LEDic, pa (do sedaj) še nobena ni nobene stvari motila, niti trzne ne slika, pa je ena takih LEDic pol metra stran od TVja, dve pa 30 cm stran od modema (je pa T2 modem) ter pol metra stran od routerja.
Če je zadeva tako občutljiva na motnje, je modem/router slab...ali je slab kot pokvarjen ali pa slab kot slabo zasnovan... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Če je zadeva tako občutljiva na motnje, je modem/router slab...ali je slab kot pokvarjen ali pa slab kot slabo zasnovan... |
Siol ima očitno problem pri modemu, še posebej če je odprt na polno širino potem pobira vse motnje. Baje nekaj pomagajo tudi nastavitve pod 10M.
Je pa včasih vse delalo samo takrat ni nihče imel Siola več kot 2km od centrale. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni