www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajalnik za grelene kable za cevovod

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marpa
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Mar 2013 19:47
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 11:06 am    Naslov sporočila:  Napajalnik za grelene kable za cevovod Odgovori s citatom

Rabil bi poceni napajalnik za 10-15 met grelnega kabla proti zmrzovanju cevovoda.

Kabel je približno 15W na meter dolžnine. Pri 24V bi torej rabil kakšnih 10-15A za to dolžino.

Kako bi najceneje prišel do ustreznega napajalnika/pretvornika ?

Gledam napajalnik od računalnika, recimo 420W ima izhod 15A na 12V izhodu.
Če zaporedno povežem 2 takšna napajalnika, bo zadeva v redu ? Pa se to sme, ne bo kakšnih problemov ?

Hvala za odgovore

Nazadnje urejal/a Marpa Pet Avg 23, 2013 12:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž si mislil zaporedno kajne? Pazi na mase...sicer se bo kadilo.
Nazaj na vrh
Marpa
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

me2d je napisal/a:
Najbrž si mislil zaporedno kajne? Pazi na mase...sicer se bo kadilo.

Jooj, mislil, mislil...saj toliko pa le vem o elektriki Smile

popravil
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.00
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:14 pm    Naslov sporočila:  Re: Napajalnik za grelene kable za cevovod Odgovori s citatom

Citiram:
Pobrskaš po odpadu za kakšnim transformatorjem 230/24V ustrezne moči.

Citiram:
Gledam napajalnik od računalnika, recimo 420W ima izhod 15A na 12V izhodu.
Če paralelno povežem 2 takšna napajalnika, bo zadeva v redu ? Pa se to sme, ne bo kakšnih problemov ?
Če nisi 107% prepričan, kaj počneš, se raznoraznim kombinacijam vezav računalniških napajalnikov raje izogni. V širokem loku. Namig: brez kakšnih predelav lahko z zaporedno vezavo izhodov računalniških napajalnikov narediš lep kratek stik na enem napajalniku.
Offtopic: je kabel samoregulirajoč ali ne?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marpa je napisal/a:

Včasih je ceneje, kar izgleda na prvi pogled drago!? Whistle
Tukaj se pozanimaj. Najbolje bo, da pokličeš in poveš kaj potrebuješ in za kaj boš uporabljal. So prijazni in ustrežljivi, sam sem že nabavljal pri njih.
Prednost je direkten priklop na 230V~. Samoregulirni kabli se uporabljajo brez termostata ali kakšne druge regulacije. Dancing
V primeru, da boš uporabil dva pc napajalnika moraš temu, ki je višje (12 - 24) prekinit povezavo med minus polom in ozemljitvijo.
Na forumu je veliko napisanega o predelavi pc napajalnikov, mogoče pa enega predelaš na višjo napetost. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Marpa
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
Marpa je napisal/a:

Včasih je ceneje, kar izgleda na prvi pogled drago!? Whistle
Tukaj se pozanimaj. Najbolje bo, da pokličeš in poveš kaj potrebuješ in za kaj boš uporabljal. So prijazni in ustrežljivi, sam sem že nabavljal pri njih.
Prednost je direkten priklop na 230V~. Samoregulirni kabli se uporabljajo brez termostata ali kakšne druge regulacije. Dancing
V primeru, da boš uporabil dva pc napajalnika moraš temu, ki je višje (12 - 24) prekinit povezavo med minus polom in ozemljitvijo.
Na forumu je veliko napisanega o predelavi pc napajalnikov, mogoče pa enega predelaš na višjo napetost. Mr. Green

Z Egrotom sem že kontaktiral in sem ugotovil enako, kot ti - da so prijazni .

Žal ne delajo z 12/24 V , jaz se otepam uporabe 230V, ker bi grelni kabel rad spravil v cev, v vodo pravzaprav. Da bi cev bila od ovita s kablom po zunanji strani ne pride v poštev - živali Smile

Zdaj vidim, da bi mi ustrezal tudi samo 1 PC napajalnik, samo še 12v kabel moram dobiti.
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.00
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 24, 2013 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
...grelni kabel rad spravil v cev, v vodo pravzaprav.
Upam, da ne bo preveč offtopic, ampak vseeno - poraja se mi nekaj vprašanj:
1.) Gre za pitno vodo?
2.) Je cev za vodo kovinska ali iz umetnih materialov?
3.) Glede na do sedaj napisano ugibam, da cev ni vkopana. Drži?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni