|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jmivsek Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41 Prispevkov: 468 Aktiv.: 3.24 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2013 1:10 pm Naslov sporočila: USB osciloskop, da ali ne? |
|
|
Ob bok sosednji temi o nakupu osciloskopa me zanimajo vaša mnenja o ti. USB osciloskopih, kot je na primer PicoScope.
Tak osciloskop nima samostojnega ekrana niti gumbov, vse prevzame program na računalniku, na katerega je prek USB kabla priključena in se napaja majhna škatla, na katero priklopite merilne sonde. S tem dobimo poljubno velik zaslon, sam osciloskop je majhna škatlica in nam recimo ob redkejši uporabi ne zaseda prostora, na PCju lahko doprogramiramo poljubne dodatne aplikacije, itd.
Za nostalgike verjetno bogokletna izbira, a tudi sam po 20 letih od zadnjega stika z mojim starim dobrim analognim Tektronixom ne vidim v novodobnih digitalnih osciloskopih bistvene prednosti napram takšni mali škatlici, kot je omenjeni PicoScope.
Da o neomejenih zmožnostih programske opreme na PCju ne govorim, kot se vidi iz nekaj filmčkov na Youtube.
Lep pozdrav
Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majci Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2013 23:03 Prispevkov: 282 Aktiv.: 1.86 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2013 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo kdo naročal kakšno tako hobi varjanto, se bom verjetno pridružil. Ampak komaj naslednji mesec, ko pride plača.
Lp, Robi _________________ When i am sad, i stop being sad and be awesome instead! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2013 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
mogoče za kakšno specifično zadevo ali dejavnost, drugače pa nikakor!
bolje imeti samostojno kompaktno izvedbo! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2013 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam enega kitajskega. Verjetno so tile Picoscopi kaj bolj kvalitetni. Zadeva je takšna. Vedno rabiš še en PC, poraba je kar velika, tako da skoraj rabi zunanje napajanje.
Amplituda vhodne napetosti je precej omejena, vprašanje ali ima glavansko ločitev od PC-ja sploh če se napaja iz usb. Funkcije so v obeh primerih realizirane s programsko opremo, tako da nekih omejitev ni.
Po samih funkcijah sem mojega primerjal z enim Tektronicsom z nižjo številko, pa me je presenetilo, da ima moj vse kar imajo veliki.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2013 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so všeč, ker so majhni. Ja dobro je iskat take z galvansko ločitvijo. Sam bi zadevo nekako dal v kombinaciji s malinino pito za nek zaslon na dotik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2013 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 29, 2013 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa red pittaya, ko pride ven. Kjer imaš še signalen generator in ostale bombončke |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Čet Avg 29, 2013 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
dumr666 je napisal/a: |
kaj pa red pittaya, ko pride ven. Kjer imaš še signalen generator in ostale bombončke |
Saj tole so pa naše gore list  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.45 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Čet Avg 29, 2013 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam Hantek USB scope in problema sta dva oz. trije.
Ker nimam stalne delavnice, moram vsakič znova postavljati na mizo dve škatli (laptop + usb), vsaj en napajalnik, povezovati kable, zagnati Windowse, zagnati SW in potem lahko začnem nekaj merit. To se ne sliši tak problem ampak postane tečno. Če imaš vse stalno postavljeno, še gre.
Drugi, večji problem je uporabnost. Pravi osciloskop ima (približno) 30 različnih gumbov, s katerimi zelo hitro prideš do željenih funkcij. Če imaš USB scope pa moraš vse narediti z miško. Na pravem osciloskopu so najbolj pogoste funkcije (time base, attenuator za kanal, ...) na svojih gumbih. Na USB scope pa miško v roke in klikiti, klik.
Vse skupa še poslabša tretji problem: Slab software. Občasno zmrzne. Detajli v vmesniku še poslabšajo uporabnost.
Gre ze detajle. Saj nekako dela. Sam tudi ne potrebujem osciloskopa vsak dan. Če bi ga, bi si nabavil pravega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni