|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.41 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:16 pm Naslov sporočila: Prispevki in slovnica |
|
|
Prebral sem že veliko prispevkov s foruma elektronik.si. Same brihtne glave, ni kaj. Slovnica v prispevkih pa pod vsako kanono, kot da pravopisa v šoli nebi učili. Tako čudno slangovsko pisanje tudi moderatorjev ne moti preveč. Poleg tega pa so očitne težave s predlogi in nekaterimi glagoli, da o obliki stavkov niti ne govorim. Tako berem: ...z kolesom prideš prej... in ...ko sem dobil pošiljko sem se mogel podpisati...
Ta forum ima dobre temelje in poleg elektronike bi se tu lahko naučili tudi pisati. Kaj menite?
Lp, D _________________ Čas rani vse cele!
Nazadnje urejal/a Desso Sre Sep 04, 2013 1:26 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek bi se že ti sam lahko bolje držal lastnih nasvetov, pa bi recimo "nebi" pisal narazen, pa namesto "slangovsko" napisal "slengovsko".
Kaj praviš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 0.99 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem že večkrat zasledil, da dosti ljudi tu uporablja besedo "vozljišče", medtem ko je pravilno "vozlišče". Niti pod razno ne mislim, da sem popoln, vendar se mi zdi da ni nič narobe, če obstaja tema v kateri se lahko opozori na take ponavljajoče napake.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi da dokler je tema razumljiva VSEM se ni potrebno obregniti ob vsako narobe napisano črko...sicer pa če je kaj nerazumljivega se pa lahko pisca vpraša kaj je s tem mislil. Nevem..ni potrebno odkrivati tople vode na tem forumu se vsi razumemo.
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70801.01
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa ljuba slovenska posebnost dvojina....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa: "temu ni tako".... _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 0.99 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Vozljišče ima povsem specifičen pomen in je podpomenka vozlišča. |
Bi mi zameril, če te prosim, da to s čim podkrepiš?
Sprašujem pa čisto zaradi lastnega zanimanja.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale Helena je pa res en dobrovoljc
Jaz pa zahtevam, da nehamo uporabljat besedo fižol, ker prihaja iz italijanščine! Gotovo si lahko na SAZU izmislijo ustrezno slovensko besedo v stilu zgoščenke. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Za začetek bi se že ti sam lahko bolje držal lastnih nasvetov, pa bi recimo "nebi" pisal narazen, pa namesto "slangovsko" napisal "slengovsko".
Kaj praviš? |
"nebi" je res napačno, se posipam.
"sleng ali "slang" pa je oboje v redu. Citiram slovar slovenskega knjižnega jezika: sleng tudi slang -a [sleng tudi sleng] m (e; e)
lingv. posebna govorica kake skupine ljudi, zlasti mladine, za katero je značilna uporaba novih besed, pomenov: družinski, mladinski sleng; žargon in sleng / govoriti sleng Konec citata.
Lp, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nekoč nekega uporabnika opozoril na ne preveč posrečeno rabo besede, pa sem potem dobil po nosu od moderatorja. Sedaj sem raje tiho. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še ena besedna zveza me zelo moti. Ne vem, če sem to zasledil na tem forumu, vendar pa je pogosto uporabljana v javnosti.
Mislim, da je s to neumnostjo začel Viator ali LPP, ko so se na avtobusih pojavile table z napisom: "VOZILO V OKVARI". Po tem so povzeli še drugi z "živila v akciji" in temu podobne cvetke. Torej bi rekel, da imam nogo v zlomu, ali kako? Ali ni slišati lepše, da je vozilo pokvarjeno in da je noga zlomljena?
Lp, D _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
hehe...če piše VOZILO V OKVARI, mogoče neveš kaj točno to je? Mora pisati prav Vozilo je pokvarjeno...hja no..
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 2:37 pm Naslov sporočila: Re: Prispevki in slovnica |
|
|
Desso je napisal/a: |
Prebral sem že veliko prispevkov s foruma elektronik.si. Same brihtne glave, ni kaj. Slovnica v prispevkih pa pod vsako kanono, kot da pravopisa v šoli nebi učili. Tako čudno slangovsko pisanje tudi moderatorjev ne moti preveč. Poleg tega pa so očitne težave s predlogi in nekaterimi glagoli, da o obliki stavkov niti ne govorim. Tako berem: ...z kolesom prideš prej... in ...ko sem dobil pošiljko sem se mogel podpisati...
Ta forum ima dobre temelje in poleg elektronike bi se tu lahko naučili tudi pisati. Kaj menite?
Lp, D |
Ja Vojc, se popolnoma strinjam, če se lahko tastari trudimo, katerim je slovnica že zelo daleč, bi se lahko mladi toliko bolj.
Čudi me tudi, kakšne so diplomske nekaterih inženirjev, če ni sposoben napisati dva vezana stavka brez napake. Ali drugače, kdo za hudiča jim te naloge skupaj zmeče!? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Sep 04, 2013 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
papagaj93 je napisal/a: |
Meni se zdi da dokler je tema razumljiva VSEM se ni potrebno obregniti ob vsako narobe napisano črko...sicer pa če je kaj nerazumljivega se pa lahko pisca vpraša kaj je s tem mislil. Nevem..ni potrebno odkrivati tople vode na tem forumu se vsi razumemo.
LP Rok |
S tem se ravno ne strinjam. To se pravi, da napišeš neko skropucalo, ki nima ne glave ne repa, da ne omenjam kar je napisal @desso, pritisneš "Pošlji" in zadeva je za tebe rešena .
Ali je res tako težko pritisnit "Predogled" in še enkrat prebrat kaj si skropucal!?
Da ne omenjam pravil Foruma!
Vsaj kar se predlogov s,z tiče bi se lahko pomujali. Ali je tako težko na listek napisat, če si že zapomnit ne moreš, "Ta suhi škafec pušča".
Če je problem v razumevanju tega stavka, lahko marsikdo na tem forumu razloži, vključno z menoj.
Lahko pa tudi, gre se zato, da se kam pride, gre pa zato, da se slovenščine ne pozabi! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni