www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

miške - kje jih sprobati
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.80
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 10:40 am    Naslov sporočila:  miške - kje jih sprobati Odgovori s citatom

zadnje čase čutim krč v prstancu in mezincu zaradi držanja miške in mislim da bi si moral nabaviti novo.

težava je da več ali manj kupujem direktno na spletu , miška pa je ena taka zadeva kot čevlji da bi jo moral le probati

med začetkom zapestja in koncem prstanca imam 19 cm ( tako naj bi se merilo velikost dlani ) oziroma sredinca 20 cm , čez zapestje pa dobrih 10 cm.

nekako se nagibam k taki da bi bila na delu dlani nizka in na prstih visoka , eden od kolegov mi je omenil RAZORje ( za desničarje )

http://www.ideo.si/a/Miska_Abyssus_Mirror_Gaming_RAZER

ker sem totalno out za hojo po trgovinah , kje bi se dalo pomerit kar največ mišk v živo ?

hvala , lps

P.S. : če že date link ....... eno razumno ceno prosim !

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se tiče mene in mišk (kot maček imam nekaj izkušenj Smile ) se mi zdi, da je Logitech, kar se ergonomije tiče, še vedno korak pred ostalimi.
Razor so, kot mi je znano, bolj igričarske miške - kar ne pomeni, da so slabe, ampak za vsakodnevno delo bi si sam omislil kako njihovo - pa ne najcenejšo.

Imam tole (doma za prenosnik)
http://www.mimovrste.com/artikel/2250050923/q=logitech/miska-logitech-anywhere-mx
in eno podobni tej (v pisarni):
http://www.mimovrste.com/artikel/2250049224/q=logitech/miska-logitech-marathon-m705

Obe se s stališča ergonomije obneseta fenomenalno - sploh prva je pravo presenečenje, saj ni prav velika, a brez težav z njo delaš cel dan, če je treba. Je pa vseeno druga "bolj komot", a ni tako "prenosna".

LP, g

p.s. Tisto silikonsko "joško" za zapestje na podlogi miške pa verjetno imaš? Ker ravno nepravilna drža ("lomljenje") zapestja je pogosto kriva za težave, ki jih navajaš.

kornjace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26
Aktiv.: 2.50
Kraj: Goriška Brda

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam pa tole: http://www.mimovrste.com/artikel/2250051015/q=logitech%20performance%20mx/miska-logitech-performance-mx

Je precej velika miška. Zato se tudi lepo prilega roki. Celo palec sloni na miški. Ko sem kupoval to miško, sem bil neodločen med to in logitech anywhere, ki jo je predlagal Mucek. Ampak mi je bila tista malo premajhna (eno predhodnico te miške imam že doma...) Sicer pa verjamem, da je za uporabo na prenosniku odlična!

Mi je pa kolega tudi jamral, da ga boli zapestje, ker ima na delu premajhno miško. Jaz sem šel malo po načelu večje = boljše. Sam sem z miško zelo zadovoljen.

Lp, Jure

Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš večjo dlan potem še en glas za MX.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi najcenejšo in najmanjšo mucko (miško s koleščkom) , nato pa 3D natisni ohišje, ki se bo povsem prilegalo tvoji dlani.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je bila MX1000 previsoka zadaj kjer počiva dlan, imam tudi MX518, ki je glede taga enaka (služi za rezervo).

Meni (izgleda zato) ustrezajo kratke (in nizke) miške: imam Logitech V270 in M555b (obe bluetooth, prva je precej lažja). Dlan, oziroma zapestje, mi počiva na mizi, zapestje pa ni preveč ukrivljeno navzgor. Z njimi delam 10 ur dnevno že 10 let. Imam pa nastavljeno na zelo kratke gibe...

Zbirčen sem tudi pri tipkovnicah, rabim rahle (krhke) vzmeti s klikom, pri linearno progresivnih tipkah me po parih klikih začne boleti dlan (verjetno psiha Smile ).
Glede tega mi je všeč navadna Dell-ova siva, brez roba okoli tipk (novejše v črni barvi so že progresivne).

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.56
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam, da je MX Performance od Logitecha ena izmed ergonomsko boljših mišk.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.80
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako pa držite miško počiva gor cela dlan ? ( potem bi bilo trenje zelo veliko )

jaz jo držim med pacem in prstancem , drugače se je sploh ne dotikam ( z
dlanjo )

cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojla, jaz prisegam na Logitech in sem super zadovoljen s svojo MX performance miško.

Marko S.
Nazaj na vrh
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.56
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pa začne zapeste bolet je dobra rešitev tudi Power Ball.

Vsake tolko malo zavrtiš zadevo in pomaga.

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
kako pa držite miško počiva gor cela dlan ? ( potem bi bilo trenje zelo veliko )

jaz jo držim med pacem in prstancem , drugače se je sploh ne dotikam ( z
dlanjo )

+1

Jaz še uporabljam podlogo z gelom za zapestje oz. spodnji del dlani.

http://www.ebay.de/itm/Gel-Mousepad-Bikini-Girl-Brunette-Soft-Mauspad-mit-Handgelenkauflage-Busen-Neu-/231077691217?pt=Mauspads_Handauflagen&hash=item35cd4dbf51

bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam MX-400, MX-500 in MX-518. Imel sem že MX-1000 pa se mi je wireless zameril tako, da dokler se bodo dobile spodobne miške na kabel, niti pod razno nočem več brezžične.

Držim pa miško tako, da dlan počiva na njej. Uporabljam tudi aluminijasto podlago s posebnim premazom (brez raznoraznih blazinic) ter ponavadi na pol leta menjujem teflonske miškine "tačke". Miška tudi s težko roko drsi po taki trdi podlagi, kot da bi bila na zračni blazini.
(Ponavadi sem za računalnikom vsaj 12-14h dnevno in to že vsaj 20 let...).
Tipkovnice pa tudi že od začetka uporabljam "natural" ergonomske (tiste zlomljene za levo in desno roko posebej), tako da (zaenkrat) nimam nobenih problemov z zapestji (*tok* *tok* po lesu).

Aja, v MX-400 sem že 2x menjal mikrostikalo za levi gumb, ker je začelo "spuščat" klike. Vzel sem jih iz ene stare miške na kroglico Smile Če mi miška ne bi bila tako všeč, kot mi je, se ne bi trudil in bi raje kar kupil novo...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Gigabyte eco600 in sem zadovoljen. Baterija zdrži zelo dolgo. Zataknila se ni še nikoli, je pa enkrat odpovedala, pa so jo pač zamenjali z novo. Od takrat z njo nimam težav. Imam zelo dolge prste, zato mi ta miška po velikosti in po obliki odgovarja. Glavni adut pa mi je ob nakupu seveda predstavljala cena.

Naj povem, da je tudi novi mx za krepko več Eur crknil v roku 14dni.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Imam zelo dolge prste, .....
No vsaj priznaš,..
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 Ur