|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.80 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 10:40 am Naslov sporočila: miške - kje jih sprobati |
|
|
zadnje čase čutim krč v prstancu in mezincu zaradi držanja miške in mislim da bi si moral nabaviti novo.
težava je da več ali manj kupujem direktno na spletu , miška pa je ena taka zadeva kot čevlji da bi jo moral le probati
med začetkom zapestja in koncem prstanca imam 19 cm ( tako naj bi se merilo velikost dlani ) oziroma sredinca 20 cm , čez zapestje pa dobrih 10 cm.
nekako se nagibam k taki da bi bila na delu dlani nizka in na prstih visoka , eden od kolegov mi je omenil RAZORje ( za desničarje )
http://www.ideo.si/a/Miska_Abyssus_Mirror_Gaming_RAZER
ker sem totalno out za hojo po trgovinah , kje bi se dalo pomerit kar največ mišk v živo ?
hvala , lps
P.S. : če že date link ....... eno razumno ceno prosim ! _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5533 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče mene in mišk (kot maček imam nekaj izkušenj ) se mi zdi, da je Logitech, kar se ergonomije tiče, še vedno korak pred ostalimi.
Razor so, kot mi je znano, bolj igričarske miške - kar ne pomeni, da so slabe, ampak za vsakodnevno delo bi si sam omislil kako njihovo - pa ne najcenejšo.
Imam tole (doma za prenosnik)
http://www.mimovrste.com/artikel/2250050923/q=logitech/miska-logitech-anywhere-mx
in eno podobni tej (v pisarni):
http://www.mimovrste.com/artikel/2250049224/q=logitech/miska-logitech-marathon-m705
Obe se s stališča ergonomije obneseta fenomenalno - sploh prva je pravo presenečenje, saj ni prav velika, a brez težav z njo delaš cel dan, če je treba. Je pa vseeno druga "bolj komot", a ni tako "prenosna".
LP, g
p.s. Tisto silikonsko "joško" za zapestje na podlogi miške pa verjetno imaš? Ker ravno nepravilna drža ("lomljenje") zapestja je pogosto kriva za težave, ki jih navajaš. _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.50 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam pa tole: http://www.mimovrste.com/artikel/2250051015/q=logitech%20performance%20mx/miska-logitech-performance-mx
Je precej velika miška. Zato se tudi lepo prilega roki. Celo palec sloni na miški. Ko sem kupoval to miško, sem bil neodločen med to in logitech anywhere, ki jo je predlagal Mucek. Ampak mi je bila tista malo premajhna (eno predhodnico te miške imam že doma...) Sicer pa verjamem, da je za uporabo na prenosniku odlična!
Mi je pa kolega tudi jamral, da ga boli zapestje, ker ima na delu premajhno miško. Jaz sem šel malo po načelu večje = boljše. Sam sem z miško zelo zadovoljen.
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš večjo dlan potem še en glas za MX. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupi najcenejšo in najmanjšo mucko (miško s koleščkom) , nato pa 3D natisni ohišje, ki se bo povsem prilegalo tvoji dlani. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni je bila MX1000 previsoka zadaj kjer počiva dlan, imam tudi MX518, ki je glede taga enaka (služi za rezervo).
Meni (izgleda zato) ustrezajo kratke (in nizke) miške: imam Logitech V270 in M555b (obe bluetooth, prva je precej lažja). Dlan, oziroma zapestje, mi počiva na mizi, zapestje pa ni preveč ukrivljeno navzgor. Z njimi delam 10 ur dnevno že 10 let. Imam pa nastavljeno na zelo kratke gibe...
Zbirčen sem tudi pri tipkovnicah, rabim rahle (krhke) vzmeti s klikom, pri linearno progresivnih tipkah me po parih klikih začne boleti dlan (verjetno psiha ).
Glede tega mi je všeč navadna Dell-ova siva, brez roba okoli tipk (novejše v črni barvi so že progresivne).
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
botsub Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.56 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, da je MX Performance od Logitecha ena izmed ergonomsko boljših mišk. _________________ -------------------------------------------------------------
Proti neumnosti se je potrebno boriti z vsemi sredstvi! - S52BOT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.80 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
kako pa držite miško počiva gor cela dlan ? ( potem bi bilo trenje zelo veliko )
jaz jo držim med pacem in prstancem , drugače se je sploh ne dotikam ( z
dlanjo ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cimer Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07 Prispevkov: 122 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Ojla, jaz prisegam na Logitech in sem super zadovoljen s svojo MX performance miško. _________________ Lep pozdrav!
Marko S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
botsub Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.56 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Če pa začne zapeste bolet je dobra rešitev tudi Power Ball.
Vsake tolko malo zavrtiš zadevo in pomaga. _________________ -------------------------------------------------------------
Proti neumnosti se je potrebno boriti z vsemi sredstvi! - S52BOT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam MX-400, MX-500 in MX-518. Imel sem že MX-1000 pa se mi je wireless zameril tako, da dokler se bodo dobile spodobne miške na kabel, niti pod razno nočem več brezžične.
Držim pa miško tako, da dlan počiva na njej. Uporabljam tudi aluminijasto podlago s posebnim premazom (brez raznoraznih blazinic) ter ponavadi na pol leta menjujem teflonske miškine "tačke". Miška tudi s težko roko drsi po taki trdi podlagi, kot da bi bila na zračni blazini.
(Ponavadi sem za računalnikom vsaj 12-14h dnevno in to že vsaj 20 let...).
Tipkovnice pa tudi že od začetka uporabljam "natural" ergonomske (tiste zlomljene za levo in desno roko posebej), tako da (zaenkrat) nimam nobenih problemov z zapestji (*tok* *tok* po lesu).
Aja, v MX-400 sem že 2x menjal mikrostikalo za levi gumb, ker je začelo "spuščat" klike. Vzel sem jih iz ene stare miške na kroglico Če mi miška ne bi bila tako všeč, kot mi je, se ne bi trudil in bi raje kar kupil novo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Gigabyte eco600 in sem zadovoljen. Baterija zdrži zelo dolgo. Zataknila se ni še nikoli, je pa enkrat odpovedala, pa so jo pač zamenjali z novo. Od takrat z njo nimam težav. Imam zelo dolge prste, zato mi ta miška po velikosti in po obliki odgovarja. Glavni adut pa mi je ob nakupu seveda predstavljala cena.
Naj povem, da je tudi novi mx za krepko več Eur crknil v roku 14dni. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Imam zelo dolge prste, ..... |
No vsaj priznaš,.. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 Ur