www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

marže avtotrgovin- brisalci ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 7:53 am    Naslov sporočila:  marže avtotrgovin- brisalci ? Odgovori s citatom

Ko ravno dežuje ....

Opazil sem da mi sprednji brisalci slabše brišejo .... gren v trgovini na Rakeku in
vprašam zanje ( imam Grand Scenica III dCi ) in moji brisalci co dolgi 750mm in
650mm - se pravi kar precej več kot so standardne dolžine ( poleti so bili v
trgovini 43€ par , vendar sem rekel bom vzel jeseni ko bo več dežja ''da bodo sveži)

Se ponovno oglasim - jih nimajo(v sloveniji jih nisem našel) , vprašam koliko bi stali če jih naročim ... cca 50-55€ ... si mislim to je pa dosti...(BOSCH AEROTWIN A119S)

grem gledat na eBay ... cena 26,85 € + 16,9€ poštnina =43,75€

..... sedaj vem kako lahko dajejo popuste .....

----------------------------------------------------------------

je kdo poskusil tole

http://www.brisalci.si/ zamenjaš samo gumice ?

papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.14
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, sem poskusil! In mislim da tudi kdo drug se je že poslužil tega. Zamenjal sem jih na Fiat punto, toyota yaris in audi A3.....zadeva se odlično obnese...sploh za ta denar, konec koncev je samo malce iznajdlivosti potrebne da tisto spraviš gor..

Vendar še bolj je treba paziti ko staviš dol, saj zelo rado kaj poči Very Happy

Sem pa jaz gumice kupil v ŠPAR******* moje mnenje, ne kupim več celih brislacev, samo še gumice.

LP Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem jih pred leti kupil v Pordenonah in zmontiral na Mazdo 323. Cena gumic je bila smešno nizka, sploh v primerjavi z originalnimi metlicami, delale pa so čisto v redu. Itak je vsake toliko časa potrebna zamenjava.
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 9:25 am    Naslov sporočila:  Re: marže avtotrgovin- brisalci ? Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:

Primer popravila pralnega stroja gorenje pri sosedu. Požrlo je ležaje v plastičnem bobnu in poslednično je bilo treba zamenjat boben. Serviser (ki je prijatelj od soseda) najprej pove, da stane novi boben 200€, za 300€ dobiš nov pralni stroj. Potem so se dogovorili za ceno 80€. Še moram kaj dodati?
Nazaj na vrh
bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, sam imam malo drugačno mnenje oz. izkušnje. Ko je bilo pred 4-5 leti treba menjat brisalce, sem jih kupil najprej v i****sp*ru. Po par mesecih niso več brisali kot treba (puščali sledi). Šipo sem na roko vredu umil, brisalce obrisal pa ni nič pomagalo.
Potem sem jih šel kupit v trgovino z avtodeli. Po pol leta so bili enako zanič... Nato sem šel na original servis, kjer sem sicer dal za brisalce 60€, mi pa držijo že več kot 3-4 leta in komaj zdaj opažam malce slabše brisanje, vendar zaenkrat še ni moteče.

Sicer ne vem, zakaj bi bili ti boljši... lahko da sem imel smolo pri onih.
Ne delam reklame za originalne dele, ampak naslednje brisalce bom definitivno kupil original, ker sem za 2 kompleta iz ostalih trgovin dal nekaj istega kot za originalne, držali pa so 3-4x manj (skupaj).
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobne izkušnje imam jaz z Bosch. Mesec, dva vredu, potem pa samo še packajo. Trenutno so na avtu Denso in držijo že tretje leto.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bpavsic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@piroman
Ja, eni so bili bosch drugi pa v neki rdeče/črni/pisani škatli (ne vem znamke).
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 11:15 am    Naslov sporočila:  Re: marže avtotrgovin- brisalci ? Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
lucca brassi je napisal/a:

Primer popravila pralnega stroja gorenje pri sosedu. Požrlo je ležaje v plastičnem bobnu in poslednično je bilo treba zamenjat boben. Serviser (ki je prijatelj od soseda) najprej pove, da stane novi boben 200€, za 300€ dobiš nov pralni stroj. Potem so se dogovorili za ceno 80€. Še moram kaj dodati?

Nekaj podobnega se je zgodilo, ko je nam spuščal pralni stroj in so pri tem če imam prav v spominu šle raku žvižgat skoraj vsa tesnila in gumi cevi. Serviser ni bil sosed ampak, ko je omenil ceno popravila, ga je moj oče po domače poslal v genitalije in šel v nakup novega. V genitalije ga je poslal zato, ker se je med tem skušal na vse možne načine pogoditi pri ceni in pri tem še nekaj zgovarjati.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
drugi pa v neki rdeče/črni/pisani škatli (ne vem znamke).

CHAMPION ?

bpavsic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@lucca brassi
Pojma nimam. Obojni so bili še oni standardni z gumicami, na servisu pa sem dobil nek "upgrade", ki zgledajo isto kot aerotwin - torej samo guma, brez tistih jeklenih lamelic (verjetno so bosch, čeprav je bmw logo gor).
Verjetno je tudi design brisalcev vplival na to, kako brišejo. Vem pa, da so prej na avtu bili "originalni", ki niso bili aerotwin, niso bili novi, ko sem avto kupil, držali pa so najmanj 2 leti.
Glede na izkušnje iz proizvodnje, sem v marsikateri firmi, ki dela za tujce, videl, ko so iz tekočega traka iz iste linije prihajali kosi, eni so šli potem na tiskanje določenega logotipa, drugi pa brez. Pa ni bilo quality controla vmes, ki bi jih ločeval. Je pa cena tistega z logotipom potem v trgovini precej višja (To ne govorim specifično za brisalce ampak verjetno je vsepovsod podobno). Zato tudi ne vem, zakaj bi bili recimo tisti iz "špecerije" slabši, kot iz servisa.
Nazaj na vrh
Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.64
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem do sedaj uporabljal Valeo in sem zelo zadovoljen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprednji končniki stabilizatorja za Volvo V40 pri nas 43€ za kos Eh?
Preko E-bay iz Nemčije z poštnino par centov prek 30€ Whistle

Iz Nemčije sem dobil v treh dneh - pri nas bi moral čakati 5 dni. Seveda, da naroči preko E-bay in potem meni drago proda naprej.
Če bi se kdo rad spodtaknil ob znamko - vrečka v trgovini je bila enako potiskana kot tisti, ki so priromali k meni domov iz Nemčije Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni