www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ersa I-con konice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.84
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 12:08 pm    Naslov sporočila:  Ersa I-con konice Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me katere konice uporabljate za različna spajkanja in kje se jih lahko ceneje nabavi?

Originalna na spajkalu se mi je za SMD predebela. Spet pa me muči vprašanje ali bom lahko z SMD konico spajkal kaj večjega-GND pade, konektorje brez, da bi zamenjal konico sredi dela z debelejšo.

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Original je kolikor se spomnim 1.6mm. Rabim jo večinoma za DIP vezja. Jaz sem dokupil še 1.2mm in 2.4mm.

Z 1.2mm konico sem brez problema spajkal 0603 SMD in prav tako ji GND padi ne delajo težav. Manjše konice zaenkrat ne vem ali bi sploh potreboval.

Z 2.4mm pa zaspajkam skoraj vse.

yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Original je zraven 1.6mm in z njo spajkam vse SMD elemente. Res je, da pretežno 0805 elemente in čipovja, ampak mi je špica idealna. Če je na vezju kakšen GND pad, ki potrebuje več moči, vzamem 2,4mm ali ceno 3,2mm konico.

Imam tudi 1,2 mm konico in je primerna za kakšne 0603 ali nižje, čeprav bi verjetno tudi tisto šlo z 1,6mm. Uporabljam pa skoraj izključno konice z obliko dleta. Špicaste konice mi niso pretirano všeč Smile

ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tako. Jaz pa sem razmišljal o 0.4mm koničasti.
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni tako uporabna ... No - če ti je všeč mogoče ... Lahko ti mojo pošljem na probo - meni bolj ali manj sameva, razen včasih me malo zbode, ko jo imam tam na stojalu in sem štor ... Smile

LP, g

ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Wellerju 15W imam 1mm konico. S tisto delam veliko, včasih se mi zgodi, da bi lahko bila še tanjša. Ji pa zmanjka toplote pri čem večjem, kar je tudi krivo spajkala.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mucek, se popolnoma strinjam! Jaz jo uporabljam enako: vsake nekaj se zbodem vanjo, ker dol pade zaščitna gumica.
Ni preveč uporabna ker se konica prehitro ohladi, celo pri spajkanju SMDjev. Originalna je največ gor, imam še eno poševno, katero uporabljam za spajkanje SMD čipov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.56
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je pretežno v uporabi 0.4 mm špičasta. Original dam gor samo za spajkanje tabov kakih D2pak, debelejših žic ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na mnenja bo zame najverjetneje 0.8mm prava izbira. Za kaj večjega mi vedno v pripravljenosti obratuje 45W Weller z dletasto 3.5mm konico.
flomaster
Član
Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49
Aktiv.: 0.96

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 06, 2013 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz še vedno uporabljam priloženo konico 1,6mm, ker druge nimam, nisem še pošteno zadihal po nakupu postaje Smile (študentski žep, pa to) da bi kupill še kakšno dodatno, s to konico pa spajkam vse po vrsti, tudi SMD, ampak manj od 0805 sploh še nisem poskusil, že to mi je drobno. Debelejše stvari, debele žice in poligoni bakra na TIV se spajkajo prav tako odlično.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni