|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko1991 Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Maj 2010 20:46 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 11:31 pm Naslov sporočila: RS232 komunikacija |
|
|
Pozdravljeni, napisal sem čist preprost program, s katerim preberem poslani znak preko hyperterminala, ter ga pošlem nazaj. Problem pa je da noče nehati pošiljati, torej RCIF se ne postavi na 0.
unsigned char i;
void main(void)
{
//TXSTA REG
TXSTA.TXEN=1;
TXSTA.BRGH=1;
//RCSTA REG
RCSTA.SPEN=1;
RCSTA.CREN=1;
SPBRG = 25; //8MHz, 19200
while(1)
{
if(RCIF)
{
i=RCREG;
TXREG=i;
}
}
} |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2010 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Napiši kater prevajalnik uporabljaš.
Potem manjkajo še nastavitve FUSE bitov, pa Interrupt nastavitve, torej napiši bolj popoln problem, pa ti bomo lažje pomagali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko1991 Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Maj 2010 20:46 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2010 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam prevajalnik mikroc, deluje bistvu vse sprejemanje in pošiljanje. Problem je pri RCIF prekinitveni zastavici, nimam pa drugje nikjer nobenih drugih nastavitev za prekinitev. RCIF register bi se po datasheet, moral postaviti nazaj na 0, čim prebereš RCREG, ker se pa ne, pa mi konstantno izpisuje, kar sem mu poslal za znaka. Jas pa bi rad da mi vrne kar sem poslal, in čaka na nov znak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni