www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Priklop amis TV preko routerja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kornjace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26
Aktiv.: 2.50
Kraj: Goriška Brda

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 5:22 pm    Naslov sporočila:  Priklop amis TV preko routerja Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

V planu imamo širiti amis paket tudi na TV. Zanima me, če je možen priklop komunikatorja za TV tudi preko routerja na modem. Ker živimo v dveh nadstropjih, bom potreboval priklop za Tv in internet za pc, v obeh.
Torej želel bi 1 tv in 1 pc priklopiti direktno na modem, drugo TV in drugi pc pa preko routerja v spodnjem nadstropju. Modem in router sta povezana s kablom. Lastim pa si router Linksys WRT54GL.
Ali je taka vezava možna? Na kaj moram biti pozoren pri taki vezavi? Mogoče kake posebne nastavitve v routerju?

Lp, Jure

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Deluje, nimam ti kaj svetovat. Priključiš in gledaš. Njihov tehnik na terenu je malo podvomil, ampak sedaj v praksi deluje. Čisto vseeno je ali je direkt ali preko ruterja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kornjace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem tudi jaz klical na amis, pa vse kar so mi znali povedati je bilo to, da oni ne nudijo podpore, če uporabnik uporabi drugo vezavo, kot pa jo oni priporočajo.
Stane, kaj je pomembno v katero režo v modemu je priklopljen router? Ker bral sem, da naj bi bila reža 3 in 4 rezervirana za TV?

.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da ni tako preprosto. Morda se boš moral poigrati še z VLAN ID taggingom (sicer nevem natančno na kakšnem principu deluje amis tv). Mimogrede, kater FW imaš na routerju? Namreč eni ga po defaultu blokirajo multicast.

Pripis: lahko pa skonfiguriraš da ti router dela kot switch, potem pa bo šlo čez.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kornjace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno imam gor tomato.
Sedaj ga uporabljam za wireless povezavo. Izvaja pa tudi povezavo z amisom (pppoe)

.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavi na amis modemu tisti port ki gre do routerja na "trunk", potem pa poskusi. Še prej pa preveri da router ne blokira multicasta.
Nazaj na vrh
kornjace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sej amis TV še nimamo. Smo v fazi vlačenja kablov. Gre se mi za to, koliko kablov moram potegnit v zgornje nadstropje. Čimmanj, tam boljš seveda Very Happy
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pokličeš na Amis in ti odklenejo port 3 in 4. Tako sem jaz naredil.
Se oproščam, če širim lažne informacije, trenutno mi deluje preko switcha.
Bom pa v kratkem preizkusil preko ruterja. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

UTP kabel je poceni, potegni 1 kabel za internet (za v router), en kabel za TV in mogoče še en kabel za telefon. Če zvrtaš luknjo skozi plato, potem gredo skozi sigurno 2 ali pa celo 3 kabli.

Če imaš ločene zadeve, se ogneš problemom, ki jih lahko imaš, če stvari ne delajo. Prvo kar je, te bodo vprašali na tehnični pomoči kako vezavo imaš. Če boš rekel preko routerja, bodo rekli, da priklopi direktno.

Jaz imam tudi kabel do modema direktno iz omarice, brez prekinitev (vtičnic). Ravno tako iz modema do naprav. Nobenih vtičnic.
Nazaj na vrh
kornjace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
potegni 1 kabel za internet (za v router), en kabel za TV in mogoče še en kabel za telefon.

Tako sem tudi naredil.
Sem imel pa strah, da ne bo šlo skozi cevi. Do sedaj sta bila noter dva starejša koaksijalca, pa še tega dva nismo uspeli ven spraviti. No, po polovici tube tekočega mila in urci timskega dela, smo odstranili koaksijalca in skozi potegnili 2 UTP kabla ter 1 dvožilni za telefon.
Ko bo prispel nov paket bom pa povezal tako, kot Amis priporoča, da se izognem morebitnim težavam.
Hvala vam za nasvete!

Lp. Jure

Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Da si malo izposodim temo. Je kdo omenjeno zadevo kdaj poskušal na Telemachu, v bistvu brezžičnem paketu trojček, ki deluje preko krožnika bližnjega hriba.
Načeloma obstaja storitev D3Go kjer se streama TV preko domačega omrežja, bi bilo možno nastaviti vpn in si skonfigurirati router za tv. Pri t2 optiki naj bi to bilo izvedljivo, tu pa je verjetno stvar drugačana?

Hvala lepa!
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

D3GO deluje samo v telemachovem omrežje. Za postavitev VPN imaš na lastovki premalo uploada.
Nazaj na vrh
kornjace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam še eno vprašanje, glede povezave telefonske linije (DSL) na modem. Sedaj sem potegnil nov 3-žilni kabel iz razdelilne omarice, kjer pride v hišo telefonska linija, do mesta, kjer bo po novem modem. Opazil pa sem, da so v modem priklopljene samo 2 žici, kot je prikazano na sliki.
Zanima pa me, ali naj tudi sedaj priklopim samo 2 žici, ali naj priklopim tudi tretjo (rumeno) žico?

Opis k sliki:
1- črna
2- rdeča
rumena žica pa ni priklopljena nikamor

konektor.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  35.48 KB
 Pogledana:  1 krat

konektor.png

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma ni treba. Modem tako ali tako bere samo iz srednjih dveh pinov.
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda, ker nisi potegnil UTPja tudi za linijo, te telefonski kabli so zanič. Drugače pa tudi, če imaš modem z RJ45, se vedno uporabi srednja 2 pina, tako kot pri RJ11, polariteta ni pomembna.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni