|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:22 pm Naslov sporočila: Problemi z Evertone dvx-573u |
|
|
Pozdravljeni!
Pojavil se mi je problem, na omenjenem predvajalniku. Predvidevam da je bralna glava odšla rakom žvižgat in pogon, ki premika glavo, ima malenkost zračnosti med zobniki. Hkrati pa me zanima ali se da na tem predvajalniku posodablati firmware. Ima kdo kaj idej na zgornje probleme.
Prilagam sliko če vam je kaj v pomoč.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
645.25 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:49 pm Naslov sporočila: Re: Problemi z Evertone dvx-573u |
|
|
Unknown_User je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Pojavil se mi je problem, na omenjenem predvajalniku. Predvidevam da je bralna glava odšla rakom žvižgat in pogon, ki premika glavo, ima malenkost zračnosti med zobniki. Hkrati pa me zanima ali se da na tem predvajalniku posodablati firmware. Ima kdo kaj idej na zgornje probleme.
Prilagam sliko če vam je kaj v pomoč. |
Kateri?
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Čet Mar 04, 2010 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja zaenkrat to, če se da na omenjenemu predvajalniku kako posodabljati firmware in od katerega drugega predvajalnika bi ustrezal. Zato pa sem prilepil sliko, če uspe kdo iz nje razbradi, kje v katerem drugem predvajalniku, druge firme, je kaj podobnega videl in da je bila možnost nadgradnje.
Drugio vprašanje bi pa bol spadalo v male oglase, ker bi se bol glasilo v stilu: "Ali ima kdo pogon, komplet z bralno glavo od omenjenega predvajalnika ter da deluje in ga ne potrebuje?"
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Čet Mar 04, 2010 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evertone DVX-573U =Hyundai DVX-573U !
Nadgradnja ni možna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

|
Objavljeno: Čet Mar 04, 2010 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa rezervni kosi? Nekaj se mučin doklicat servis, da bi jih vprašal, če prodajajo rezervne kose. Zaenkrat neuspešno. Namreč zadeva je tako ali tako šla izven garancije. Že vidim da bom pa moral iti po bolhi brskat za čim boljšim. Vseeno hvala za info.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilnev77 Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.61 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel celo škatlo podobnih predvajalnikov ki je vsakemu kaj crknilo. Firmware se da posodabljati preko VGA konektorja - pina Hsync in Vsync sta Tx/Rx TTL level rs232. (Zoran in SunPlus chipset)
Zračnost ni problematična. Bralne glave pa zelo odpovedujejo.
Kje bi pa dobil firmware je pa drugo vprašanje. Jaz sem iz enakih plat nekako skupaj spravil par delujočih, ker so uporabniki nalagali napačni FW in se zadeva ni več prižgala.
Veliko primerov je tudi da odpove servo gonilnik - čip se pregreva zaradi prevelikih tokov motorčkov.
Ceneje je iti v trgovino po novega, tega pa uporabiti v raziskovalne namene.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 1:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš mogoče še kakšno glavo odveč za podarit pa da deluje? Saj verjetno sem itak v temo brcnil in se bom moral ravnati po tvojem nasvetu pa dobiti kakšnega, ki je bolši.
Potem me pa zanima kaj bi se dalo dobiti dobrega pa, da se glave ne kvarijo(vsaj tako hitro ne) in da je lahek za programsko nadgradljivost. V mislih sem imel tudi kakšno usb režo, da bi nanj priklopil prenosni disk in seveda da mi prepoznal tistih 300GB. Menda so kar solidni Xoro in pa Hyundai, samo nad slednjim sem ratal skeptičen, ker ponujajo podobno skropucalo, kot je bilo navedeno v enem prejšnjih postov. Saj Evertone tudi ponuja modele, ki so programsko nadgradljivi, ampak sem nekako zgubil zaupanje v to firmo ali nevem kako naj ji sploh še rečem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.97
|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima mogoče kdo izpraven daljinc za ta predvajalnik? Moj je crknil, predvajalnik pa je OK.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni