www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB CNC kontroler

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
francx
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Jul 2011 16:00
Aktiv.: 0.41
Kraj: Ljubljana (Butale)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 7:41 pm    Naslov sporočila:  USB CNC kontroler Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kupujem CNC kontroler z USB portom in me zanima katerega mi predlagate?

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obrni se na člana foruma z nick name Kroko. Se ukvarja s tem. Jaz sem zadovoljen. Pa še precej drugih tudi.
francx
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Jul 2011 16:00
Aktiv.: 0.41
Kraj: Ljubljana (Butale)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, ZS poslan Smile
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.82
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 13, 2013 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.edingcnc.com/
http://www.twintec.it/colibri.htm#colibri_controller
http://www.warp9td.com/
http://www.bevelcutting.com/usb-cnc-controllers-mycnc-up3-series.html
http://www.cnc-step.de/software/win-pcnc-usb
................................................

trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BeagleBone Black + LinuxCNC (ima tudi ethernet povezavo, tako da potem usb niti ni aktualen, ga pa tudi ima)

Od vsega naštetega zagotovo najcenejši, po vsej verjetnosti pa tudi najboljši...

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Obrni se na člana foruma z nick name Kroko. Se ukvarja s tem. Jaz sem zadovoljen. Pa še precej drugih tudi.

Priporočam.Imam in sem zadovoljen.
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.58

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.edingcnc.com/index.php?pagina=2_home

Za tega sem slišal dosti pohval, pa tudi kar nekaj strojev sem videl, ki ga uporabljajo.

lp, prom
Nazaj na vrh
trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj bi sploh uporabil katero od predhodno naštetih zadev, če pa lahko uporabiš LinuxCNC, tega nikoli nisem razumel...
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trot je napisal/a:
Zakaj bi sploh uporabil katero od predhodno naštetih zadev, če pa lahko uporabiš LinuxCNC, tega nikoli nisem razumel...
Torej, vsi tisti, ki uporabljajo(mo) predhodno naštete zadeve, ne razumejo!?
trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, jaz ne razumem zakaj bi to uporabljal - mi razložiš?
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trot je napisal/a:
Ne, jaz ne razumem zakaj bi to uporabljal - mi razložiš?
Verjetno boš ti moral razložiti (argumentirano!) zakaj BeagleBone Black + LinuxCNC in ne recimo Krokotov USB CNC!
trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

- ker je linuxcnc odprtokondi program, zaradi česar je povsem zastonj
- ker je linuxcnc odprtokondi program, zaradi česar ga lahko poljubno prilagodiš svojim potrebam, če je to potrebno
- ker omogoča vse živo: od krmiljenja koračnih motorje, servo motorjev, PID krmilnikov za npr. regulacijo temperature, ima funkcijo PLC-ja in mu lahko naložiš poleg tudi Ladder logic program.
- ker ima tako elegantno rešeno povezavo med GUI in hardverom - vmes imaš HAL (Hardware Abstraction Layer) s katerim lahko program prilagodiš poljubnem stroju - od stružnice, rezkalnega stroja do hexapoda ali robota
- ker lahko LinuxCNC omogoča krmiljenje "od zunaj" zaradi česar lahko tvoj stroj kriliš npr. preko računalniškega vida
- ker Linuxcnc lahko naložiš na BeagleBone Black plato, ki ima cel kup GPIO, rs232, i2c, spi, adc in katerih vse lahko krmiliš/komuniciraš/bereš z linuxnc, in ki stane 50EUR. Primer linuxcnc+BeagleBone krmilnika: 3d printer

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trot je napisal/a:

Podal si informacijo, kar je v redu. Vse od te točke dalje, se lahko razume kot reklmiranje.
Če meniš, da je potrebna debata okrog tega, potem odpri novo temo in stvari argumentirano razloži.

trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšno reklamiranje neki - to je odprtokodni projekt... jaz nimam nič od tega...
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dovolj bo! :closed:
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni