|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brain2k Neznanec

Pridružen-a: Sre 23 Okt 2013 17:24 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 5:41 pm Naslov sporočila: Tenko stikalo z veliko površino - zaznavanje udarcev,korakov |
|
|
Pozdravljeni,
potreboval bi nekaj v tem smislu:
http://www.pololu.com/catalog/product/1696
http://www.meas-spec.com/product/t_product.aspx?id=2480#
Vendar mene zanima samo ali je sila oz. je ni, poleg tega pa bi morala biti površina za zaznavanje velika vsaj 10 x 10 cm.
"Stikalo" bi moralo biti fleksibilno in prenesti bi moralo velike obremenitve (100 kg in tudi več). Meril oz. zaznaval bom udarce, korake, brce, zato bi morala biti zadev vzdržljiva.
Ali obstaja kaj komercialnega in poceni?
Sem precej brskal po internetu in sem videl da se da tudi doma izdelati tak senzor - s pomočjo dveh plasteh prevodne tkanine vmes pa nek izolator...
Ali ima kdo kakšen nasvet?
za odgovore se vam v naprej zahvaljujem
andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi šlo, če bi senzor iz prve povezave nalepil na zadnjo stran ustrezno velike plošče, ki je vpeta tako, da se ob pojavu sile v željeni smeri deformira.
S senzorjem meriš deformacijo plošče. Občutljivost določaš z dimenzijami in debelino plošče.
Za temperaturno kompenzacijo uporabiš še en senzor, ki ga prilimaš na del plošče, ki se ne deformira enako. Najbolje, če je deformacija v nasprotni smeri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko se lahko a?: plošča poda pod športnikom, (saj gre za šport ne?"). Da ga še ne moti?
Te zanima samo b: < xx kg in > xx kg?
Če je a < 3 mm in b da. Navadno mikrostikalo + 1 cm debela vezana plošča, ki se lahko posede samo 3 mm.
PS. Za kateri >"šport" gre? (Borilni "športi" mi ne sedejo. Trening za potencialno poškodovanje - ubijanje). _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da se nahajajo taka stikala (že izolirana v peni) tudi v sedežih viličarjev, za izpolnjevanje pogoja prisotnosti voznika. Da ne moreš upravljati viličarja, ka iz tal. Bom pogledal če je še kakšen viška. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni