|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2006 7:55 pm Naslov sporočila: Kako se lotiti komunikacije RS232? |
|
|
Kot kaže se bom počasi moral lotiti izdelave ene napravice, s pomočjo katere bo uporabnik s pomočjo nekaj tipk preko RS232 povezave preko nekega protokola sporočal napravi (kameri) kaj početi.
Ker se (kot ponavadi ) s tem še nisem ukvarjal me zanima kako pristopiti k problemu. Približno vem, da bom rabil nek mikrokontroler, ki po po vsej verjetnosti kak Pic, ker imam za njih razvojno okolje, ter približno kako bo program deloval - glede na pritisnjeno tipko bo moral preko Rs232 poslati določeno kodo.
Nimam pa kaj dosti pojma o samem RS232. Vem, da obstajo posebna integrirana vezja za vmesnike, pa tudi da imajo nekateri Pici že vgrajeno neko periferijo, ki olajšajo delo.
Nekaj malega sem tudi že pobrskal po tem forumu in vidim, da je bilo tem tudi že kar nekaj. Vseeno pa me zanimajo vaše iskušnje s čim podobnim. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70842.25
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2006 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.96 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2006 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag,
Če se izbere mikrokontroler z vgrajeno periferijo, je izvedba komunikacije sorazmerno enostavna. Tukaj je en enostaven testni primer, kjer sem testiral proteusov interface. Uporabil sem bray-ev terminalski program. Komunikacija je dvostranska. Temperaturo izmerjeno z DS1820 pošiljam na PC zaslon. Istočasno pa lahko "kracam" na LCD ki ga poganja pic. Uporabljen je PIC16F628. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2006 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda bom, ko bo čas postavil tudi konkretnejša vprašanja, sedaj imam še premalo informacij kaj in kako. Moram najprej dobit PDF od kamere da vidim kaj vse zahteva, potem pa še čemu vse mora napravica zadostiti glede vhodno-izhodnih podatkov..... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.14 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2006 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
RS232 kar dobro poznam.
Sicer nisi bil prav jasen kaj hoces. Tipka (ki jo cita uC) sporoca neki ukaz po RS232 komu? PCju? Kameri? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni