www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pin headers - 2mm razmik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 26, 2013 9:52 pm    Naslov sporočila:  pin headers - 2mm razmik Odgovori s citatom

Doma imam kup pin headerjev ženskih in moških s 2.54mm razmikom. V bistvu skoraj ekskluzivno delam z njimi, vendar pa sem pred kratkim dobil neko razvojno ploščo, ki uporablja pine z 2.0mm razmikom. Gre za moške tipe headerjev 2 x 24 pinov.

Zanima me ali obstajajo kakšne ženske variante tudi za tovrstne pine. V bistvu iščem takšne pine, ki se jih na eni strani pritrdi na žico. Rabim samo določene izhode, zato sem razmišljal, da bi kar po 1x1 pin in po 2x1 pina vzel. Sem že malo iskal na ebay-u in farnell-u, pa jih ne najdem oz. ne vem pod kakšnim imenom iskati.

V bistvu nekaj takega, kot na sliki, vendar s 2.0mm presledkom.
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/541511079/Free-shipping-50pcs-20cm-2pin-jumper-wire-2-54mm-Dupont-cable-Female-to-Female.jpg

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 26, 2013 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma 2x22, ti gotovo ne pride v poštev? Naročil sem narobe ( spregledal razmik... ) TULE

Če ti odgovarjajo, povej.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2mm ima mislim da molex....poglej za te konektorje... ali pa na farnelu za J S T...
A če napišeš connector na farnelu in označiš pitch na 2mm ne najde nič?

bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 7:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ohišje: 3-polno, 4-polno, pa tudi npr. molexov "milligrid"
Pini za harwin: "Gold" ali "Tin"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bpavsic je napisal/a:
Ohišje: 3-polno, 4-polno, pa tudi npr. molexov "milligrid"
Pini za harwin: "Gold" ali "Tin"

Bravo, ravno tole sem iskal.

aljoš: Iskal sem pod ključnimi besedami "crimp" in "header" ter uporabil filter za razmik 2mm. Našlo mi je večinoma samo moške headerje.

GUMY
trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03
Aktiv.: 2.71
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ženski so "receptacle".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni