|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sime Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 16:33 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.26 Kraj: Žužemberk
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 1:52 pm Naslov sporočila: Poraba GSM modula |
|
|
Živjo
Zanima me kakšna je poraba GSM modula med oddajanjem SMS sproročila? Smatram da SMS spada pod podatkovni tip prenosa. Kolikor sem bral, so tokovni pulzi med oddajanjem okrog 2A, zanima pa me ali je to en pulz, dva morda deset? Poleg tega mi je pomembno tudi čas med pulzi (če jih je več).
Situacija je taka, da imam vir (LiSOCl2 baterija 3V6), ki mi bo realno po dolgem obdobju delovanja, lahko zagotovila 100-150mA. S to baterijo bi poganjal boost converter, kateri bi napolnil superkondenzator na cca 4,2V, od tu pa bi dobil dovolj potrebne energije za pogon GSM modula med oddajanjem, ne da bi njegova napajalna napetost padla pod spodnjo mejo. Zgornje podatke bi potreboval, da bi si lažje izračunal kapacitivnost kondenzatorja.
Zadeva bi delovala zelo poredkoma in samo v režimu pošiljanja SMS-a ne daljšega od 7 besed, mogoče 2x na leto.
Po poslanem sporočilu, bi izklopil converter in tako izklopil modul z napajanja.
Hvala za pomoč.
LP! _________________ Kaj se zgodi ko Chuck Norris prdne v vtičnico? Turbine v elektrarni se zavrtijo v nasprotno smer! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70622.39
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.70 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Listed below are the corresponding radio burst rates in connected mode:
• GSM/GPRS class 2 terminals emit 577μs radio bursts every 4.615ms
• GPRS class 10 terminals emit 1154μs radio bursts every 4.615ms
In connected mode, the RF Power Amplifier current (2.0A peak in GSM /GPRS mode) flows with a ratio of:
• 1/8 of the time (around 577μs every 4.615ms for GSM /GPRS cl 2 – 2RX/1TX)
and
• 2/8 of the time (around 1154μs every 4.615ms for GSM /GPRS cl 10 – 3RX/2TX) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sime Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 16:33 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.26 Kraj: Žužemberk
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
Ubistvu točnega tipa modula še nisem izbral, niti ga ne bom jaz. Moja naloga tu je ubistvu le narediti napajalni del vezja, za ostalo bodo poskrbeli programerji.
Če prav vidim zadnja dva podatka "Gumy-a", se mi bo kondenzator praznil od cca 0,5-1ms, čas med tokovnimi bursti pa je 3.5-4ms -> v tem času ga moram napolniti nazaj na začetno vrednost. Imam prav?
LP! _________________ Kaj se zgodi ko Chuck Norris prdne v vtičnico? Turbine v elektrarni se zavrtijo v nasprotno smer! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.70 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, samo v času praznjenja se ti lahko lahko izprazni maksimalno 200 - 300mV, da bo zadeva še zanesljivo delovala.
Pa kondenzator mora imeti ustrezno nizek ESR, da ne pridelaš še dodatnega padca tam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni