www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCR multimeter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 11:55 pm    Naslov sporočila:  LCR multimeter Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Zanima me če ima mogoče kdo od vas LCR multimeter (LCR-MESSGERAET 9063), ki ga prodajajo v Conrad-u, kakšne so vaše izkušnje z njim.
Je vreden nakupa??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 12:42 pm    Naslov sporočila:  LCR meter Odgovori s citatom

Imam LCR meter in to tak kot je bil včasih, merilni mostič. Z njim je malo težko delati, vendar z malo vaje gre zelo lepo.
Imam tudi digitalni, vendar ne Conrad, saj slabo meri majhne vrednosti induktivnosti. Za digitalnega bom doma pogledal firmo.
Drugače je možno induktivnost meriti tako, da narediš oscilator, na katerega priključuješ tuljave in meriš frekvenco in nato izračunaš induktivnost.
Lahko pa tudi z grip dip metrom in potem spet malo računaš.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj malo bolj opiši kako se to meri(je že dolgo odkar smo zapustili šolske klopi).
Če boš še malo skiciral toliko boljše!
Sicer pa uporabljam LRC instrument od Conrada(ta najbolj poceni)in sem primerjal vrednosti ki jih izmerim z profi instrumentom in odstopanje je okoli 2-5%,glede na območje kar je zame kar OK! Pa še tuljavo imam za referenco,tako da lahko probam če je instrument še ok ko merim.
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 9:01 pm    Naslov sporočila:  LRC meter Odgovori s citatom

Problem so majhne vrednosti. Mislim nH. Jutri pripnem načrt, če mi bo uspelo. Drugače pošljem pod zasebno sporočilo.
Opis je objavljen v QEX januar februar 2004.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdi se mi, da je enkrat že bilo nekje, pa vendar, link na LC merilnik ( http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/index.html ). Zadeva je dokaj enostavna za izdelavo in meni že par let prav dobro služi, pa večino stvari delam na VF področju.

LP, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na hiro sem si ogledal zadevo in ni preveč komplicirana res(zame je problem bolj tisti PIC,ker ga nimam kje programirat) ,vedarsem poslal kolegu ,če bo lahko,potem se tudi jaz lotim izdelave!!
Nazaj na vrh
branko47
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10
Aktiv.: 0.69
Kraj: Pozarevac

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LCF multimeter (PIC16F628-)
www.elektronika.rs.ba/data/projekti/lfc_metar/
asm file v piponki
lp,
branko47
Nazaj na vrh
branko47
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10
Aktiv.: 0.69
Kraj: Pozarevac

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še asm file Embarassed

lcfmet770.zip
 Opis:
asm file

Download
 Ime datoteke:  lcfmet770.zip
 Velikost datoteke:  7.82 KB
 Downloadano:  24 krat

Nazaj na vrh
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 2:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno o tem instrumentu je že enkrat tekla debata na forumu. Najdete ga tukaj: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=629&highlight=lcf+meter. Sam imam nekje original članek s popravki. Moram ga poiskat.
Nazaj na vrh
mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima glede LC merilnika, na katerega link je podal japek, kje dobiti tisti kalibracijski kondenzator 1000pF/0,5% in pa tuljavico 82uH??
Nazaj na vrh
mipax
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Jun 2005 22:35
Aktiv.: 0.43

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosim, če mi lahko kdo pripne sliko PCB za LC meter, ker meni ne uspe uvoziti pcb v Eagle. Ali mi pove zakaj ne morem uvoziti PCB spodnje slike v EAGLE 4.11 niti v 4.16 Free.

http://www.janson-soft.de/lcmeter/folienausdruck.brd

Link LC metra, ki ga nameravam sestaviti.
http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/index.html
oziroma
http://www.janson-soft.de/lcmeter/lcmeter.htm

Na drugem linku je sicer ena tif slika PCB vezja, ki pa je porazne kvalitete.
Hvala za pomoč
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni lepo odpira v 11 in v 16. Ne vem kaj je pri tebi narobe. Mogoče licenca.
Sicer pa je tu manjša tiskanina:
http://members.optusnet.com.au/frankwinter/CLMeter.htm
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mipax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link.
Žal je vezje dvostransko in ga je težje narediti. Raje bi imel enostransko vezje kot je objavljeno na linku, ki sem ga navedel.
Zakaj mi pa ne pokaže tiskanega vezja pa ne vem. Imam verzijo, ki je brezplačna. Menda bi moralo tudi delovati. Se sicer naloži (in ne javi nikakršnih napak) samo se tudi nič ne vidi - je prazen list. Morda ne znam kaj prav nastaviti.
Very Happy
Nazaj na vrh
mipax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za trud, sem že ugotovil, kaj je bilo narobe. Očitno mora biti datoteka s tiskanim vezjem v mapi od EAGLE sicer ne deluje v redu.
Very Happy
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2006 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede kondenzatorja 1nF in tuljave sem jaz napravil tako, da sem za kondenzator vezal skupaj več kondenzatorjev, stirofleksnih, tako da sem dobil vrednost natančno 1nF. Oboje, kondenzator in tuljavo sem pa uglasil, oziroma nastavil, na profesionalni opremi..., služba.

LP, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni