|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 6:32 pm Naslov sporočila: Led razsvetljava kabina traktorja |
|
|
Imam nekoga z željo da bi v traktor nad vzvode za hidravliko montiral LED razsvetljavo, ki bi mu osvetlila samo predel okoli teh ročk, ne pa tudi cele kabine.
Navadne žarnice ne pridejo v poštev ker v času pluženja to gori 24/7.
Moje mnenje je da bi bil kratek 12V bel LED trak ustrezen. Je to OK ideja ali sem pozabil kakšno pomembno malenkost?
Prostora je malo, zato kakšne velike predelavi ali dodelave ne pridejo v poštev. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 7:15 pm Naslov sporočila: Re: Led razsvetljava kabina traktorja |
|
|
airwolf je napisal/a: |
Imam nekoga z željo da bi v traktor nad vzvode za hidravliko montiral LED razsvetljavo, ki bi mu osvetlila samo predel okoli teh ročk, ne pa tudi cele kabine.
Navadne žarnice ne pridejo v poštev ker v času pluženja to gori 24/7.
Moje mnenje je da bi bil kratek 12V bel LED trak ustrezen. Je to OK ideja ali sem pozabil kakšno pomembno malenkost?
Prostora je malo, zato kakšne velike predelavi ali dodelave ne pridejo v poštev. |
Traktor ima nihanje v napetosti( med 11,8V - izpraznjen aku in 14,3 visoko nastavljen regler) poskrbi za stabilno 12V napajanje, dane bo nihala svetloba glede na obrate alternatorja.... _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodaj štiri usmerniške diode za padec napetosti in prideš na 14.4V. Prižgane bo imel takrat, ko bo traktor obratoval, tako da za spodnjo mejo 9.6V ne rabiš skrbeti. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Led trak sveti dokaj na široko. Če bo montiran dosti stran od ročic daj raje spot light kakršen je kuhinjski led reflektorček. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sibica je napisal/a: |
Led trak sveti dokaj na široko. Če bo montiran dosti stran od ročic daj raje spot light kakršen je kuhinjski led reflektorček. |
Ker se gre za traktor in robustne stvari, bi ga jaz montiral v U-profil. Bo mehansko zaščiten in svetil bo navzdol brez bleščanja. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni