|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 06, 2006 1:15 am Naslov sporočila: Nastavljiva elektronska varovalka |
|
|
Ker bom začel z izgradnjo laboratorijskega usmernika, me zanima, ali ima kdo kakšen načrt za izdelavo nastavljive elektronske varovalke. Zadeva naj bi imela potenciometer, s katerim bi nastavljal tok, pri katerem se varovalka sproži. Ko bi bil nastavljen tok dosežen, bi se napajalnik izključil. Vključil bi se s pritiskom na tipko reset. Nekaj takega kot so imeli Iskrini ŠMI
Sem brskal po internetu, a ne najdem nič uporabnega. Predvidevam, da bo potreben kakšen LM393 (dvojni komparator) s katerim bom meril razliko na uporu in flip-flop. Bi bil zelo vesel, če ima kdo kakšno shemo, na kateri je kaj podobnega, da ne bi brez veze kuril čipov
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 06, 2006 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala. Ravno to sem rabil. Če bi sam projektiral, bi vezje verjetno vsebovalo 3 čipe namesto enega
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Mar 06, 2006 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok,
Prav o usmerniku je potekala debata tudi TUKAJ.
Na tem TIM-ovem se pojavljata dve napaki. Upor R17 nima označene prave vrednosti, ter usmerniški mostič B1 ima označen napačen razpored. Sicer pa sem na povezavi, ki sem jo navedel pripel prerisano vezje z Layoutom.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni