|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 12:22 pm Naslov sporočila: Xenon žarnica crknila |
|
|
Crknila mi je original xenon žarnica na Laguni 2 - d2r (parabola).
1) Ali tester pove, če je krivec žarnica ali balast elektronika?
2) Ima kdo kakšne izkušnje glede aftermarket (verjetno kitajskih... itak) xenon žarnic?
Za originale so mi rekli na Renaultu 200€ (yeah right) kitajce pa dobiš od 10€ naprej.
Seveda jih tudi skritizirajo, zato bom tako vprašal: Ali so komu kitajci sploh dobro delali?
Nekako mi res ni, da bi na 12 let star avto dajal žarnice za 200€... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 12:39 pm Naslov sporočila: Re: Xenon žarnica crknila |
|
|
Fantocci je napisal/a: |
1) Ali tester pove, če je krivec žarnica ali balast elektronika?
|
saj si že sam napisal, da ti je crknila žarnica
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom se popravil: crknila mi je luč. Lahko bi bil vzrok žarnica ali balast...
Moti me, ker ponavadi pravijo, da preden žarnica crkne začne utripat, spreminjat barve...
Meni pa se nič od tega ni dogajalo. Enostavno lučka nekega dne ni nič več svetila
Ne bi rad kupoval drage žarnice in menjaval (baje še težko zraven prideš) potem pa ugotavljal, da ni žarnica kriva.
Pa še vedno me zanimajo izkušnje s kitajskimi xenon žarnicami (pozitivne ali negativne). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.83 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
enostavno žarnice zamenjaj med sabo
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.71 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugače obstaja en tip, ki šverca te žarnice, ampak ne kitajskih - meni je tudi crknila in sem dal 5x manj zanjo in še vedno dela - tam okoli Maribora se nahaja, mal preveri po avto forumih. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na astri original 290 Evrov, je nisem vzel. Vzel sem kitjsko za 110 Evrov. Za enkrat razlike ni. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če napajalnik deluje bi morala žarnica vsaj poizkusiti štartati. Vžig je z visoko napetostjo in začetni poizkus ustvarjanja plazme bi moral biti viden, tudi, če je žarnica iztrošena. Lahko pa odpove tudi samo štartersko vezje, ki pa je ponavadi zalito s kakšno smolo. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.01 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najverjetneje je res krepnila žarnica, predvsem če je še originalna. Tester bi sicer pokazal okvaro balasta, vendar je neprimerno bolj enostavno zamenjati levo in desno žarnico. (no ja, tudi to pri Laguni 2 ni ravno trivialno opravilo )
Kitajske žarnice za 10 € ne bodo dolgo delovale - preizkušeno. Tudi jaz priporočam "onega iz okolice Maribora", številko lahko dobiš na ZS. Če slučajno potrebuješ balast za to vozilo imam pa enega nerabljenega odveč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 9:47 pm Naslov sporočila: Re: Xenon žarnica crknila |
|
|
Seveda jih tudi skritizirajo, zato bom tako vprašal: Ali so komu kitajci sploh dobro delali?
Nekako mi res ni, da bi na 12 let star avto dajal žarnice za 200€... |
Kolegu sem na Oktavijo podobnega letnika zmontiral žarnice , ki jih je kupil na bolhi.
Cene se ne spomnim točno, ker je že kaki dve leti nazaj-(25€ dve?)
So pa bile enake kot na e-bay linkih. Ker je crknila ni bilo časa čakati kitajskih pošiljk.
Prejle sem ga srečal na cesti in so mu še normalno svetile pa vžiga avto 15x na dan, kar je "ful" zdravo za HID žarnice
EDIT: Menjaj obe skupaj! _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Počasi napredujemo s sodobno tehniko . . . ti crkne žarnica pa je vozilo za v keson
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Moti me, ker ponavadi pravijo, da preden žarnica crkne začne utripat, spreminjat barve...
Pa še vedno me zanimajo izkušnje s kitajskimi xenon žarnicami (pozitivne ali negativne). |
Ni nujno, da zarnica s cim nakaze blizino svoje smrti.
Skozi roke mi je slo vsaj 40 zarnic, od tega sta v cca treh letih duso spustili dve zarnici. Presodi sam, ali se ti splaca kupovat zarnico za 200 eur ali pa kupis 4 zarnice za 16 eur in imas dve vedno v rezervi.
p.s.: ce ti D2S pride prav, jih imam nekaj na zalogi - eno osram ki je ze bolj pri koncu, in pa dve prakticno novi kitajski 55 W.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem potem pri mariborčanu naročil eno Philipsovo za 35 EUR,
... pa še ti dve za 8,5 EUR/par poštnina vključena:
http://www.ebay.com/itm/260805995838
(da se nađe u gepeku )
Če bo vsaj ena od teh dveh delala je itak zmaga. Imam pa s kitajci mešane izkušnje: nekatere zadeve so bile presenetljivo dobre, druge pa čisti joke.
Malo sem pogledal izkušnje uporabnikov, pa imajo njihove xenonke kar nekaj pohval (več kot kritik). Po moje bi jih vsak skur... če ne bi delale. Vsaj jaz jih ziher bom, pa se tega kar bojijo (slabo za biznis), raje pošljejo zamenjavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko jih dobis, priporocam, da namontiras not ta par za 11 USD. Bota vsaj obe luci enako svetili (barva, svetilnost), pa se vedno bos imel dve na rezervi - eno staro in eno skoraj novo.
p.s.: tudi tista za 35 eur je kitajska, cetudi pise na njej Philips ali Osram. Za 35 eur vkljucno z marzami vseh posrednikov originala pac ni moc dobiti, printanje tujih logotipov na drazje zarnice pa je na kitajskem vsakdanja praksa. Ti si pac bil prisiljen nekje hitro dobiti zarnico, tako da je ta nakup bila najbolj racionalna resitev.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.71 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi kupil philipsovo od Mariborčana - on mi je takrat rekel da to ni ponaredek, ker da naj bi bila to high tech žarnica in da je kitajci sploh niso sposobni spravit skupaj Ne vem sicer ali je res ali ne, mi pa delata dve že kar nekaj časa, zdej bo kmalu skoraj toliko kot je delala originalna. Če pa katera crkne bom pa potem odprl original in ponaredek, pa da vidimo če je kakšna razlika. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mariborčanovo (tudi jaz nisem ravno prepričan, da je oriđiđi) bom takoj dal notri, ker imam naslednji teden tehničnega, kitajke pa do takrat ne bodo prišle. Če bo šlo skozi, bo tako ostalo do nadaljnjega...
Kitajke bodo pa za rezervo.
Fora je v tem, da sem v gradnji, s kreditom za vratom, v 12 let stari Laguni pa zadaj cement vreče prevažam
Torej se za estetiko trenutno ne sekiram preveč; če je za policaje OK bo zame tudi.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni