|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3586 Aktiv.: 15.32
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:28 pm Naslov sporočila: Dobre knjige |
|
|
Malo me prijemlje, da bi prebral kako knjigo, pa ne vem, katero.
Pred leti sem z veseljem prebral npr. Štoparski vodnik, ne grejo mi pa razne kriminalke in podobna čreva, ki niso zanimiva in jim ni konca.
Prosim za kak predlog za zanimivo branje, zvrst je lahko ZF ali kaj drugega, samo da je zanimiva.
In ker ste tukaj gor podobno tehnični tipi, pričakujem kak dober predlog
Hvala,
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.29
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jorn Riel - Odbite arktične zgodbe in Hiša mojih očetov. _________________ LP
Srečko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krko Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.73 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam zbirko Alex Rider od Antonyja Horowitza.
Zbirka mislim da obsega 5 knjig, ki so bile meni zelo zanimive. To je sicer bolj za mladino, vendar bi tudi starejši po moje uživali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skalpel Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46 Prispevkov: 432 Aktiv.: 2.50 Kraj: Šenčur
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka Tomc - manični poet, zelo dobra knjiga  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.50 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ki pa kakšni napeti romani..v stilu mračnih noči,sumljivih avtomobilov,brzostrelke,razbivanje agentov po vratih sredi noči,isiljevanje, pogled v razmišljanje takratnih agentov ,rajh, agenti,dokumenti,ženske, odstranitev sumljivih osebkov,težave, mračne ulice,vojna,napeto ozračje,..akcije v stilu nemških agentov( železni križec, generalova afera ipd)??
Znanega pisatelja Hans Hellmut Kirst..priznani pisatelj napetih knjig.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.32 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rihannon Lassiter: Čarodeji _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 67892.65
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 67892.67
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
..ali romani oziroma kronologije dokaj neznanih vendar skoraj kvalitetnih pisateljev knjig doživetja prve svetovne vojne. Veliko jih je pisalo o doživljanju vojne na soški fronti..Prav podoživi bralec skozi takratni čas. Tako dobre so nekatere knjige, da sem dobesedno večkrat bral in v knjižnici jih sposojal..Dobesedno nekateri avtorji tako preprost kmečk pristop (pripisi opisi iz dnevnikov v knjige) ..Da se kar vidiš tam..Isonzo.
V knjižnicah pod oddelki prva svetovna vojna. Npr Krvavo posočje, Dnevnik Albina Mlakarja..in še in še..dobre zadeve ter hudo resnične. Tudi takratno razmišljanje me očara..Bistrost ljudi,soldatov..ali življenje telefonista. Kateri je preživel vojno in v dnevniku opisoval svoje dogodke. Jih ni vojnih knjig jap..Tako napeto.
Med bombardiranjem pri Soči..Letet vsako minutko napeljevat strgane telefonske žičke. Ali kako so se poveljniki napihovali..V prvi liniji pa skoraj se us...rali.
Ali npr. Bošnjaki z bajoneti med zobmi..da so italjani še ujetnike spoštovali se klanjali in v jarkih trepetali..Avanti saviola. Strah branilcev. Napad pehote.
Tudi kako so preživeli prosti čas. Tudi smešnih trenutkov ni manjkalo, Pa konje lovili za meso, Pa godci zagodli kolo da so svi kolo plesali. Kako material tu pa tam na tone . Vojaki pa konzerve iskali. Danes obratno z detektorji..itd itd. Veliko dobrih knjig naših krajev! So nekatere tudi z fotografijami opremljene.
..Tako mimogrede (rad imam zgodovino) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.45 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težko je nekomu predlagati literaturo, ker ne veš, kako jemlje in dojema branje. Če gre za lahka branja, da lažje zaspiš, je eno, če misliš pa na resno in zavzeto branje, pa nekaj povsem drugega. Štoparski vodnik ti je lahko bil všeč zaradi same zgodbe ali pa zaradi (res odličnega britanskega humornega) načina pisanja.
Če ti je bil Vodnik všeč (saj si prebral komplet zbirko, ane? ), potem preberi še Holistično detektivsko pisarno in Zmenek z davno pozabljenimi bogovi od istega avtorja.
Sicer pa bi za resno odkrivanje "prave ZF" za začetek predlagal Issaca Asimova. Na pamet ne vem, katera je prva v nizu (Kamen na nebu, jeklene votline...). Potem pa naprej preko ostalih (Philip K. Dick, Ray Bradbury...). To so malenkost bolj resne in na trenutke temačnejše zgodbe glede na Štoparski vodnik, ampak... obvezno branje. Uh, me kar zmrazi ob brskanju po spominu, ko pomislim koliko fantastičnih zgodb sem že dal čez.
Za kaj bolj razvedrilnega, filmsko dramatičnega in napetega (brez nekih hudih globjih ozadij) pa mogoče katera od Crichtona (Sfera, Plen). To so malenkost bolj tehnične knjige - super branje. Res je mojster napetih zgodb. Aja, njegove knjige ti skoraj bolj priporočam original angleške. Tudi slovenske so kar v redu, ampak sem opazil, da se je tekom prevajanja marsikaj izgubilo...
Če te zanima kaj bolj v detajle kar vprašaj. Se mi zdi, da med tehniki to ni ravno navada, tako da mi je kar malo nerodno priznati, da sem zagrizen knjižnji molj (kolikor pač čas dopušča)  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3586 Aktiv.: 15.32
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf, nisem pričakoval takega odziva
grem ob priliki v knjižnico in si sposodim kaj omenjenega, pa da vidim.
Hvala vsem še enkrat,
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
| hehe čene kak alan ford, asterix..(slovenska pravljica o uspehu od Miki Musterja, karikaturce). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.45 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še ena zanimivost. Tisti dve od Adamsa, ki sem ti jih predlagal, je prevajal profesor z ljubljanske fakultete za elektrotehniko Iztok Fajfar.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.62 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz obožujem Julesa Verna pa tudi knjige za osebno rast. Dve takšni, ki pustita pečat sta zagotovo Paulo Coelho - Alkimist in Priročnik bojevnika Luči. Imata velik vpliv na naše poglede in razmišljanja.
Pa še bi se jih našlo...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Jules Verne dobra klasika.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni