www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dobre knjige
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.32

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:28 pm    Naslov sporočila:  Dobre knjige Odgovori s citatom

Malo me prijemlje, da bi prebral kako knjigo, pa ne vem, katero.
Pred leti sem z veseljem prebral npr. Štoparski vodnik, ne grejo mi pa razne kriminalke in podobna čreva, ki niso zanimiva in jim ni konca.
Prosim za kak predlog za zanimivo branje, zvrst je lahko ZF ali kaj drugega, samo da je zanimiva.
In ker ste tukaj gor podobno tehnični tipi, pričakujem kak dober predlog Smile
Hvala,
lp
Robi

kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jorn Riel - Odbite arktične zgodbe in Hiša mojih očetov.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19
Aktiv.: 2.73
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam zbirko Alex Rider od Antonyja Horowitza.
Zbirka mislim da obsega 5 knjig, ki so bile meni zelo zanimive. To je sicer bolj za mladino, vendar bi tudi starejši po moje uživali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.50
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka Tomc - manični poet, zelo dobra knjiga Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.50
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ki pa kakšni napeti romani..v stilu mračnih noči,sumljivih avtomobilov,brzostrelke,razbivanje agentov po vratih sredi noči,isiljevanje, pogled v razmišljanje takratnih agentov ,rajh, agenti,dokumenti,ženske, odstranitev sumljivih osebkov,težave, mračne ulice,vojna,napeto ozračje,..akcije v stilu nemških agentov( železni križec, generalova afera ipd)??
Znanega pisatelja Hans Hellmut Kirst..priznani pisatelj napetih knjig.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.32
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rihannon Lassiter: Čarodeji
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 67892.65

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 67892.67

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

..ali romani oziroma kronologije dokaj neznanih vendar skoraj kvalitetnih pisateljev knjig doživetja prve svetovne vojne. Veliko jih je pisalo o doživljanju vojne na soški fronti..Prav podoživi bralec skozi takratni čas. Tako dobre so nekatere knjige, da sem dobesedno večkrat bral in v knjižnici jih sposojal..Dobesedno nekateri avtorji tako preprost kmečk pristop (pripisi opisi iz dnevnikov v knjige) ..Da se kar vidiš tam..Isonzo.
V knjižnicah pod oddelki prva svetovna vojna. Npr Krvavo posočje, Dnevnik Albina Mlakarja..in še in še..dobre zadeve ter hudo resnične. Tudi takratno razmišljanje me očara..Bistrost ljudi,soldatov..ali življenje telefonista. Kateri je preživel vojno in v dnevniku opisoval svoje dogodke. Jih ni vojnih knjig jap..Tako napeto.
Med bombardiranjem pri Soči..Letet vsako minutko napeljevat strgane telefonske žičke. Ali kako so se poveljniki napihovali..V prvi liniji pa skoraj se us...rali.
Ali npr. Bošnjaki z bajoneti med zobmi..da so italjani še ujetnike spoštovali se klanjali in v jarkih trepetali..Avanti saviola. Strah branilcev. Napad pehote.
Tudi kako so preživeli prosti čas. Tudi smešnih trenutkov ni manjkalo, Pa konje lovili za meso, Pa godci zagodli kolo da so svi kolo plesali. Kako material tu pa tam na tone . Vojaki pa konzerve iskali. Danes obratno z detektorji..itd itd. Veliko dobrih knjig naših krajev! So nekatere tudi z fotografijami opremljene.
..Tako mimogrede (rad imam zgodovino)
Nazaj na vrh
Tonny
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57
Aktiv.: 1.45
Kraj: Vrhnika - MS

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težko je nekomu predlagati literaturo, ker ne veš, kako jemlje in dojema branje. Če gre za lahka branja, da lažje zaspiš, je eno, če misliš pa na resno in zavzeto branje, pa nekaj povsem drugega. Štoparski vodnik ti je lahko bil všeč zaradi same zgodbe ali pa zaradi (res odličnega britanskega humornega) načina pisanja.

Če ti je bil Vodnik všeč (saj si prebral komplet zbirko, ane? Smile ), potem preberi še Holistično detektivsko pisarno in Zmenek z davno pozabljenimi bogovi od istega avtorja.

Sicer pa bi za resno odkrivanje "prave ZF" za začetek predlagal Issaca Asimova. Na pamet ne vem, katera je prva v nizu (Kamen na nebu, jeklene votline...). Potem pa naprej preko ostalih (Philip K. Dick, Ray Bradbury...). To so malenkost bolj resne in na trenutke temačnejše zgodbe glede na Štoparski vodnik, ampak... obvezno branje. Smile Uh, me kar zmrazi ob brskanju po spominu, ko pomislim koliko fantastičnih zgodb sem že dal čez. Smile

Za kaj bolj razvedrilnega, filmsko dramatičnega in napetega (brez nekih hudih globjih ozadij) pa mogoče katera od Crichtona (Sfera, Plen). To so malenkost bolj tehnične knjige - super branje. Res je mojster napetih zgodb. Smile Aja, njegove knjige ti skoraj bolj priporočam original angleške. Tudi slovenske so kar v redu, ampak sem opazil, da se je tekom prevajanja marsikaj izgubilo...

Če te zanima kaj bolj v detajle kar vprašaj. Se mi zdi, da med tehniki to ni ravno navada, tako da mi je kar malo nerodno priznati, da sem zagrizen knjižnji molj (kolikor pač čas dopušča) Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.32

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, nisem pričakoval takega odziva Smile
grem ob priliki v knjižnico in si sposodim kaj omenjenega, pa da vidim.
Hvala vsem še enkrat,
lp
Robi

KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe čene kak alan ford, asterix..(slovenska pravljica o uspehu od Miki Musterja, karikaturce).
Nazaj na vrh
Tonny
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57
Aktiv.: 1.45
Kraj: Vrhnika - MS

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena zanimivost. Tisti dve od Adamsa, ki sem ti jih predlagal, je prevajal profesor z ljubljanske fakultete za elektrotehniko Iztok Fajfar. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.62
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz obožujem Julesa Verna pa tudi knjige za osebno rast. Dve takšni, ki pustita pečat sta zagotovo Paulo Coelho - Alkimist in Priročnik bojevnika Luči. Imata velik vpliv na naše poglede in razmišljanja.

Pa še bi se jih našlo... Smile
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 17, 2013 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jules Verne dobra klasika..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 233 dni