|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fbifbi Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 1:35 pm Naslov sporočila: PG-302 |
|
|
Imam problem pri prenosu programa na
mikrokontroler (89C2051). Z Bascom sem napisal nasledn program za testiranje.
Koda: |
Do
Reset P1.1
Wait 1
Set P1.1
Wait 1
Loop
|
Ga prevedel, preveril v simulatorju kako deluje in nakoncu kliknu "Send to chip".
(Prej sem že nastavil programator PG302 v nastavitvah)
(V nastavitvah imam tudi izbran "Auto Erase" in "Auto Verify")
Izbral mikrokontroler in kliknu "Program". Ko neha prenašati programa v čip mi pri postpku preverjanja pokaže sporočilo "Program is not equ to file".
LP, Martin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70781.60
|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 2:12 pm Naslov sporočila: Z PG302 imam dobre izkušnje |
|
|
Z PG302 imam dobre izkušnje. Če dobiš tak odgovor, seveda ni kriv program, temveč je pri postopku programiranja nekaj šlo narobe.
Ali si PG302 že kdaj uspešno uporabil, ali je to prva uporaba na novo narejenega PG302?
ALi je program PG302 instaliran na PC in potem poizkusi z njim napolniti mikroprocesor hex datoteko, ki jo naredi Bascom.
Preglej kontakte, ali je mikroprocesor pravilno vstavljen, ali so nastavitve v PG302 programu pravilno nastavljene
Jaz vedno uporabljam ekstra klic PG302 programa, če hoče polniti 2051 in to delam iz hex datotek, ki jih naredi bascom. Samo kadar polnim 8252 )z adapterjem uporabljam 'send to čip'.
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fbifbi Član

|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvič sem hotel sprogramirati mikrokontroler in to na doma sestavljenem kit kompletu. Do sedaj še nism sprogramiru nobenega mikrokontrolerja.
P.S.: Vsi kontakti zgledajo vredu. Tudi mikrokontroler sem vstavil kot piše v opisu(vsi čipi so ubrnjeni z 1 pinom proti ročici TEXTOOL-a)
LP, Martin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pred kratkim sestavil neko kopijo tega programatorja. Dela mi brez problema. Pred programiranjem pobriše prejšnjo vsebino in po programiranju naredi verifikacijo.
V priponki je program - uploader, ki bo mogoče delal tudi na PG302.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
EZ31.zip |
Velikost datoteke: |
165.2 KB |
Downloadano: |
11 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fbifbi Član

|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne program nedeluje.
Neki sem še poskusil v Bascom-u kliknu sem na "Show result"
in dobil nekaj kar je čudno:
Koda: |
--------------------------------------------------------------------------------
Variable Type Address(hex) Address(dec)
--------------------------------------------------------------------------------
ERR Bit 20.4
|
Jaz nevem ka je to?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 5:04 pm Naslov sporočila: fbifbi |
|
|
Fbifbi, že dolgo si član tega foruma, od leta 2004, kot piše, in bi toraj lahko že vedel, da smo člani foruma se zavezali pisati kolikortoliko knjižno slovenščino.
Bascom prevajalnik in program, ki ga prevajaš ni nič kriv, če PG302 noče programirati. Vsak program ima ta ERR bit definiran, ne glede, ali ima program napake ali ne.
Ali si v kit kompletu dobil tudi že sprogramiran 2051 mikroprocesor? Nesprogramiran mikroprocesor ti tam ne bo pomagal. Na SE prodajajo v ta namen že sprogramirane mikroprocesorje, je pa tudi v KIT kompletu. Potem je v kompletu tudi navodilo, mislim, da je potrebno neko napetost pravilno nastaviti z nekim potenciometrom. Je to vse narejeno?
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 11, 2006 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
to je zaradi tega, ker nimaš nastavljenega pravilnega mikrokontrolerja.
Naredi takole:
zbriši kljukico pri Auto Program in Auto Verify.
Ko boš zdaj kliknil Program, se ti bo odprlo okno programatorja, v katerem boš izbral pravi mikrokontroler.
Ko izbereš ustrezni mikrokontroler, lahko spet nastaviš Auto program in Auto verify.
Lp
Jure
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni