www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SWITCHERSKI NAPAJALNIK 0-20V 0-2A

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SWITCHER
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 28 Feb 2006 17:49
Aktiv.: 0.01
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:48 pm    Naslov sporočila:  SWITCHERSKI NAPAJALNIK 0-20V 0-2A Odgovori s citatom

Živijo!

Zanima me, če mi kdo lahko posreduje shemo vezja za preprost switcherski napajalnik, ki naj bi imel napetostno regulacijo od 0-20V ter nastavljivo tokovno omejitev od 0-2A. Ker sem na tem področju še brez izkušenj, bi prosil tudi za kakršno koli literaturo s tem povezano.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš na forumu ***klik***
Naslednjič uporabi iskanje, preden odpreš novo spročilo.

podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na internetu sem pred nekaj časa opazil switcher iz 230V na 0-20V 2A. http://folk.ntnu.no/axeln/projects/DIY_projects.htm

Popravek: šele sedaj sem opazil, da je tudi to linearen napajalnik, le namesto navadnega transformatorja ima switcher

Tokovna regulacija pri napajalniku do katerega vodi Silvov link ima težave s tokovno regulacijo, pa tudi brez nje ima težave s stabilnostjo napetosti (nekje + - 0,3V). V tisti temi pa je nekje načrt za napajalnik 0-4A z enim drugim čipom, ki je verjetno boljši

Lp
Nazaj na vrh
SWITCHER
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 28 Feb 2006 17:49
Aktiv.: 0.01
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za linke. Sem si ogledal, sedaj pa me zanima glede transformatorja (iz omrežne na 24V...), ali je bolje uporabiti navaden transformator ali toroid (kakšna je razlika)?

Lp
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razlika je predvsem v velikosti (EI je večji) in ceni (EI cenejši)

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni