www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Utility program za W7 ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 12:12 am    Naslov sporočila:  Utility program za W7 ? Odgovori s citatom

Imam vprašanje glede utility programa za wifi usb ključ v sistemu w7.
Do nedavnega sem uporabljal za internetno povezavo do soseda(na morju) xp-je in usb adapter sub362ext. Ta usb adapter je bil zelo občutljiv na sprejemnem delu in sem imel sorazmerno dobro internet povezavo(-78db) do soseda odaljenega cca250m + 3zidane stene do routerja.Imel pa je ta adapter to slabost, da je zelo rad prekinil povezavo. Z vtikom v usb vhod v računalnika se je povezava zopet vzpostavila.Konec doposta je adapter izdihnil. na Bolhi sem našel drug usb ključ TL-WN620g ,ki ima isti chipset (Atheros 5523) in isti utility program. Vendar je slabost tega programa, da deluje samo v XP-jih. Tudi ta ključek rad prekinja-zgleda da je to njihova napaka.Driverji obstajajo tudi za Visto in s temi deluje tudi v W7 in W8. Občutljivost ključka oz adapterja pa se tako zmanjša, da povezava skorajda ni mogoča. Tudi,če se mi uspe povezat, pa je prenos podatkov za 90% manjši. Letos sem zato nabavil še en ključek, (Atheros 9271chipset) TL-WN722n, ki ima tudi utility program in delujejo tudi v W7, vendar je ta program(TPLINK) po občutljivosti praktično isto, kot bi uporabljal windows driverje. Skratka neuporabno. Ima pa ta chipset svojo različico v usb adpterju ALFA AWUS036NHA. S tem utility programom stvar deluje tako ,kot mora .Problem pa je zopet v tem , da ta program deluje samo v XP-jih. Poizkusil sem instalirati program v compatibility Xp načinu, vendar mi deluje samo polovično. Program sicer zazna ravno tako zadovoljivo AP-je kot v XP-jih vendar se ne morem priključiti, ker tisti del programa ne deluje (tipka za Connect ni aktivna). Naslednja stvar je bila, da sem instaliral Vmware program (virtualni Xp v W7). Vendar je stvar postala tako počasna ,da ni nič delovalo. Ena varianta bi bila ,da bi na računalniku še instaliral XP-je poleg W7 , vendar nisem preveč navdušen (majhen disk). Razmišljam, da bi si nabavil Alfa usb adapter z Ralink8187L chipsetom za katerega sem prebral , da je tudi zelo občutljiv na sprejemnem delu, vendar ne vem ali utility program deluje v redu v W7. Brez njega se mi zdi ,da se ne splača instalirati. Poleg tega pa so ti adapterji precej dražji -vsaj pri nas. Poleg tega ne vem, če kupim preko spleta nek tak adapter za ceno 10-15 evrov ali bo ta deloval zadovoljivo, kajti kolikor spremljam, obstaja vse polno kopij tega adapterja (ALFA AWUS036H).Naj na koncu povemza primerjavo o občutljivosti , da sem s prvim adpterjem(sub362ext) dobil signal iz 10km odaljenega kempa.Sicer se nanj še nisem mogel priklučiti. Na vhodu sem kot anteno uporabil kanteno. Za drugo leto sem se ze opremil vsaj z dobro anteno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TP Link 422 in 722 uporabljam že dalj časa na XP in W7. Brez dodatnih anten, če ne gre drugače uporabim dolg usb kabel in adapter zunaj.
AP je nekje na 300m, hitrost na speedtestu pa nekje do 4 Mb (max. testni prenos je bil 600 KB).
Bom pa preveril če je sprejem na XP res boljši zaradi utilitija.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni