|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bray Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53 Prispevkov: 327 Aktiv.: 1.38 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 1:20 pm Naslov sporočila: timer - alternativa 555 v sot23? |
|
|
Ali kdo pozna kak "timer" čip, ki bi mi recimo vsako minuto zbudil procesor iz globokega spanja? Torej rabim impulz, ki bi mi vklopil enable na 3.3V regulatorju. Poraba mora biti v rangu uA.
Kaka ideja?
Našel sem sicer 555 v BGA ampak to je pa že preveč ekstremno.  _________________ I didn't know it was impossible when I did it! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam procesor ne zmore tega?
AVR ima picoPower, PIC pa ULPWU. Tudi pri ostalih po moje obstaja kaj podobnega... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
tu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti softwersko ne znese to naredit (za AVRje oz. za ATmega8 vem da ima različne sleep mode v katerih je lahko vklopljen tudi timer in se ob interruptu naredi wake-up) lahko uporabiš tale uK. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jirzy Neznanec

Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 16:55 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti čas ni važen je mogoče lahko tudi watchdog - odvisno od proca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
tiny9 in 10 lahko dobiš poceni pri meni (ali kdorkoli drug). Sem enkrat kupil nekaj kosov, pa ne rabim ker jih bascom ne podpira (nisem pred nakupom preveril). Imajo namreč manj registrov kot ostali AVRji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bray Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Sam procesor ne zmore tega?
|
Mogoče sem malo nerodno napisal. Procesor (gre za LPC111x) sam po sebi ima deepsleep in powerdown ampak powerdown odpade, ker potrebuje zunanji impulz za waekup. V deepsleep naj bi imel porabo 6uA ampak, ker imam zunanje pullup upore za i2c bi jih moral verjetno odklopiti, da bi dosegel te uA. V tem primeru ga lahko zbudi WDT ampak je problem perioda. Poleg tega so tu še sensorji, ki tudi imajo nek sleep mode ampak vseeno....gre za uA. Največji porabnik pa je low cost 433mhz radio, ki nima sleep mode-a.
Moj scenarij je nekako tak, da bi zunanje vezje/timer z impulzom preko enable vhoda vklopilo regulator in s tem Vcc za celotno vezje. Takoj po vklopu bi mikrokontroler z izhodom držal enable regualtorja tako dolgo, da bi opravil kar ima za opraviti in se potem sam izklopil oziroma izklopil celotno Vcc. 555 je v tem primeru idealne, ker ima tudi širok razpon napajalne napetosti.
@forest: To je točno to kar bi rabil. Samo ena stvar mi ni všeč. Cena! A majo pozlačene kontakte?
@domenius: dobra ideja, ker so tile tinyi zelo poceni. Samo assembler za AVRje bi blo treba mal obnovit pa programatorja nimam za tole...al gre z ISP dongli?
Sem pa na ZS dobil še en namig za LTC699x serijo čipkov od LTCja. In kolikor sem na hitro preletel zadeve je recimo LTC6991 tisto kar rabim. Ampak spet....cena!? Pa še dobavljivi niso pri farnelu.
Očitno bo treba tele tinyAVRje naštudirat. _________________ I didn't know it was impossible when I did it! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem rekel, tiny9 in tiny10 imam po 10 kosov vsakega, jih lahko dobiš po....recimo polovični ceni? Razlika je med drugim v tem da ima en AD, drug pa ne...itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bray Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Kot sem rekel, tiny9 in tiny10 imam po 10 kosov vsakega, jih lahko dobiš po....recimo polovični ceni? Razlika je med drugim v tem da ima en AD, drug pa ne...itd. |
Koliko pa je ta polovična cena?
Sem malo pogooglal in ugotovil, da se te tinye lahko programira kar z FTDI232RL in avrdude! Super!  _________________ I didn't know it was impossible when I did it! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2013 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za stvari, ki nimajo power-down (radio, i2c pullup in podobno) uporabi en PMOS za vklop napajanja, tega pa krmiliš z LPC... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni