|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 6:29 pm Naslov sporočila: Sesutje WIN XP in resevanje |
|
|
Pozdrav
Eno pa smo docakali sesutje prenosnika.
Enostavno se ni vec nalozil sistem. Potem sem ga z programom OLT nenako spravil k sebi. Seveda sem dobil prazno namizje in tudi 'administrative tools' prav tako. Tako da ne morem narediti obnovitve sistema. Programi (direktoriji) do se vsi vidni...
Kaksna ideja?
pisem brez sumnikov, ker tudi SLO tipkovnice nimam... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najhitrejša rešitev za take primere: disk formatiraš in iz usb diska nazaj naložiš sliko diska. _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kako dobim sliko?
Verjetno bom imel veselico kaksne 2. dni, da nalozim na novo sistem in vse programe  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sliko lahko narediš z dd-jem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Počasi, počasi
Kaj je DD in kako lahko dobim sliko sistema, ki je bil še stabilen? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
In kako dobim sliko? |
Ha, vzameš fotoaparat in slikaš čarunalnik
Ja, točno to sem hotel napisati, kaj pa če slike nima?
Si probal "recover system" ali kako se že reče, z originalnim XP CDjem, ko prepiše na novo vse gonilnike in ostalo? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je najboljša rešitev ponovna namestitev sistema.
Vsaj po mojih izkušnjah, ker po takšnem postopku imaš spet nekaj časa mir in sistem deluje brez problema.
Kajti za obnovitev lahko porabiš cel dan in tudi takrat ni garancije za uspeh in lahko imaš hitro podobne težave.
Zelo uporaben je tudi tale program: Paragon Hard Disk Manager _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Nov 26, 2013 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
@SimonS: ali je to prenosnik? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
@SimonS: ali je to prenosnik? |
Odgovor je v prvem sporočilu:
Citiram: |
Pozdrav
Eno pa smo docakali sesutje prenosnika. |
_________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
z0r1n je napisal/a: |
Vsaj po mojih izkušnjah, ker po takšnem postopku imaš spet nekaj časa mir in sistem deluje brez problema.
Kajti za obnovitev lahko porabiš cel dan in tudi takrat ni garancije za uspeh in lahko imaš hitro podobne težave.
Zelo uporaben je tudi tale program: Paragon Hard Disk Manager |
-lahko imaš mir, če ni prišlo do tega zaradi napake na disku,
-obnovitev sistema ne pride v poštev, ker nima slike sistema,
-za prepis gonilnikov in vsega potrebnega, po $MS, iz originalnega CDja, še nikoli nisem porabil več kot pol ure,
-kaj lahko v tem primeru pomaga Paragon?
-za inštalacijo novega sistema slednjega ne potrebuješ.
Se pa strinjam, da je namestitev novega sistema najboljša rešitev. Če ima na starem pomembne podatke in je v prenosniku SATA disk, bi šel enostavno kupit novega, namestil OS, nato pa se ukvarjal s podatki na starem disku. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih sem jaz to reševal tako, da sem zagnal kak liveCD (linux ali podobno) ter ročno zamenjal starejše kopije registrov s trenutnimi, ki so bili pokvarjeni, ampak me lahko potegneš za j**ca, pa se ne spomnim več, kje so te varnostne kopije shranjene...predolgo je vmes minilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
KB članek
Z temle mi je uspelo eno mašino rešit, ter tudi ohranit vse dokumente, žal pa je odžagalo večino softwera. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Naj bo to šola za naslednjič, treba je narediti redno varnostno kopijo in treba je narediti recovery medije takoj, ko računalnik prineseš domov. Recovery na disku ti nič ne pomaga v takih primerih.
Proizkusi če ga F8 ali F12 zbudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
z0r1n je napisal/a: |
Zelo uporaben je tudi tale program: Paragon Hard Disk Manager |
-kaj lahko v tem primeru pomaga Paragon?
-za inštalacijo novega sistema slednjega ne potrebuješ.
|
Pomaga ti če imaš disk okvarjen.
Program ima funkcijo, da ti prepiše celoten disk (res celoten).
Tako sem jaz rešil problem na službenem računalniku, imel sem slabe sektorje točno na mestu kjer je zapisan MBR in ostai podatki za inicializacijo podatkov na disku (disk je bil navidezno prazen).
Po približno 14 urah mi je prepisal 250GB velik disk na drugega (preko USB) tako, da sem spet imel na voljo podatke, ki sem jih izgubil (celo OS je deloval dokaj normalno).
Potem pa sem seveda nabavil nov SSD ter ponovna inštalacija OS. _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni