www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pcad 2000 ? ? ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
harpoon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23
Aktiv.: 0.52
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 13, 2006 3:30 pm    Naslov sporočila:  pcad 2000 ? ? ? Odgovori s citatom

ker je prastari TANGO za v pokoj, sem se odločil, da stestiram malo program PCAD 2000. Zanima me, ali ima kdo narejene kake bolj normalne knjižnice, saj iščeš element pol ure Smile)) Kako povečati pad?

Ali obstaja kaka knjiga, ali še rajše pdf za PCAD.

LP Mare
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 13, 2006 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Knjige so 3 po skoraj 2000 strani vsaka, pdf, oziroma navodila so na CD z inštalacijo, drugače pa tipka F1 dela čudeže in najde marsikaj Wink

knjižnice pa sem za P-CAD2000 pripel na elektro-n ** klik**
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
harpoon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23
Aktiv.: 0.52
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 15, 2006 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi je že uporabnik NUFAN poslal navodila. Najlepša hvala.

Se pa priporočam še za kake knjižnice za SMD.

LP Mare
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 15, 2006 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Knjižnice boš našel na njihovi spletni strani.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.29
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem moral naučiti dela z P-cadom in mi nekako ni sedel. Bom kar ostal pri Eaglu. Jaz sem si pri Eaglu ustvaril svojo knjižnico, z imenom npr. lastna in si ustvaril notri vse komponente z imeni, ki so meni razumljiva in večinoma uporabljam le njo. V P-cadu se to da napraviti z paketom Library Executive, kjer si najprej ustvariš novo knjižnico z tvojim imenom in potem si z Library Copy iz posameznih knjižnic prekopiraš željene elemente. Z Lybrary Rename si lahko na koncu daš posameznim elementom še taka imena, ki so tebi bolj prijazna.

Da izkoristim še to, jaz v Eaglu rišem tiskanino največkrat direktno iz sheme, ki jo pač nekje dobim. Tam si elemente postavim na Board in jih z wire direktno povezujem, rišem bakreno plast.
Pri P-cadu sem moral najprej postaviti povezavo (Connection) med nogicami elementov in potem z ročnim routerjem to spremeniti v bakreno povezavo. Se ne da to kako direktno, da ni dvojno delo.

LP, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če komu kaj pomaga lahko uploadam svojo knjižnjico P-CAD-a 2002?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

japek je napisal/a:
... Tam si elemente postavim na Board in jih z wire direktno povezujem, rišem bakreno plast...

Ali ni bistvo programa v tem, da sam nariše povezave? Pri eaglu je sicer potrebno routing grid nastaviti na 10 ali 5, pa večino naredi sam.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od kdaj se pa v P-CAD ne da povezav risat kar direktno ?
Jaz jih rišem kar direktno še iz časov dosovega tangota. Pretežen del rišem na ta način, saj mi avtorouter nekako ne odgovarja. Včasih si pomagam z net list ampak povezave še vedno delam ročno (route manual) če pa povezav - conection nimam, da ni net liste ali da nisem postavil povezav, pa vezi postavljam ročno, debelina po želji in po potrebi. Rišem iz sheme.
Torej, tudi v P-CAD se da zelo enostavno risat kar ročno, s poudarkom na zelo enostavno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
japek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, v bistvu ja; vendar gre za to, kaka vezja dizajniraš. V mojem primeru gre večinoma za enostranska tiskana vezja z analogno ali VF tehniko in po izkušnjah je tu nek autoruter neuporaben.
Drugo je to, da v tem času, ko bi jaz prerisal shemo v Schematic manager, je večino tiskanine že narisane.
Čisto druga stvar pa je, če gre za neko shemo z podatkovnimi vodili, mikrokontrolerjem, kjer enostransko tako ne prideš skozi, tam pa tudi jaz raje uporabim autoruter, ter pozneje uporabim še ročni make-up.

LP, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
japek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reber, kateri ukaz pa uporabljaš za risanje povezav? Mogoče Place Line?
Ta namreč nekako ni pravi, ker če pozneje premakneš element, povezave ne gredo zraven, ker si narisal linijo in ne električne povezave.
Eagle ima ukaz Place Wire in vezica narisana z tem ukazom je iztočasno tudi električna povezava. Tako da če povezan element pozneje premakneš gredo povezave z njim.
Mogoče pa samo nisem našel pravega ukaza za risanje povezav v P-Cadu. Vidim le Place Line in Place Connection.

Lp, Janko
Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš v P-CAD-u naredit povezavo na tak način kot v Eaglu moraš najprej s pomočjo "Place Connection" napraviti povezave, v bistvu je to nekakšna netlista narejena v PCB-ju, potem pa s pomočjo "Manual Route" iz menija Route/Manual povežeš še vezice za končno vezje. Vsem pa predlagam, da začnete s Schematic-om, naredite netlisto in potem povežete v PCB-ju, ker ste lahko le na tak način prepričani da bo vezje prav povezano. Jaz tako delam že kar nekaj let, pa še nisem našel boljše rešitve. No razen v primeru če kopirate že narejeno TIV. Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Place line je ta ukaz, je pa res, da povezava v bistvu ni kot conection, vsaj program jo noče tako razumeti. Zato pa pač najprej postaviš povezave (place conection, tiste ravne modre črte) in potem ročno povežeš. Saj ni toliko dela s place conection, pravzaprav je kar hitro narejeno.
Nazaj na vrh
pogojnik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Okt 2004 21:56
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vprašajte na Višjo šolo Velenje, če vam dajo naslov Konrada Steblovnika - on ima knjigo ali skripto ali priročnik (kakorkoli se temu pač reče) za P-CAD v slovenščini.
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno to knjigo z vajami sem dal na filemanager pod rubriko "Strokovna literatura pdf".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
japek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta knjiga in predvsem vaje, ki so napisane točno po korakih, je kar prava stvar da začneš s Pcad-om. Mag. Steblovnik mi je dal 10-ko Laughing , preveč si nisem upal "šinfati", malo pa vseeno sem Wink .

Janko
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni