www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RJ11 v USB oz. COM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DejanHrovatin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2007 17:42
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 7:24 pm    Naslov sporočila:  RJ11 v USB oz. COM Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Že pred nekaj časa sem z Maximove strani dobil sample gumbke za merjenje temperature oz. thermologgerje. Da bi lahko te gumbke "prebiral" sem moral naročiti tudi čitalec:

Torej težava je v tem da se ne konča s pravim konektorjem (priključit se ga da prek COM in USB porta), zato bi moral izdelati nek konnverter.

Po datasheetu sem pregledal katere dva pina sta uporabljena in ugotovil sem da sta:

pina 3 in 4 (torej 1-Wire data in return).

Zanima me ali ima kdo razpored pinov na USB ali COM konektorju, ali še bolje načrt za konverter Wink

Primer konverterja:

Najlepša hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kavelj22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56
Aktiv.: 2.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.hardwarebook.info/Universal_Serial_Bus_(USB)
http://www.computerhope.com/help/serial.htm

lp

DejanHrovatin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2007 17:42
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, hvala kavelj22

Torej sedaj imam podatke za čitalec in USB.

USB:

Koda:
 Pin     Name     Description
   1       VBUS     +5 VDC
   2       D-       Data -
   3       D+       Data +
   4       GND      Ground

Čitalec:

Koda:
Pin    Name      Description
3        OW       1-Wire data
4     GND_OW    1-Wire return

Torej po mojem mnenju GND in GND_OW sta pač isto in se ju poveže skupaj. 5V napajanje tu ni potrebno kot je videti. V dilemi sem pri OW oz. 1-Wire data-ali je ta povezljiv z Data- ali Data+. Sam mislim da je z Data+.

Je dovolj če povežem pine med sabo ali je potrebno dodat še kak ojačevalec signala ali bilokakšno vezje?

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57
Aktiv.: 0.45
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da bo zadeva tako preprosto delala. V pretvorniku ki si ga omenjal je 100% še kakšna elektronika. 1 wire protokol in USB protokol se zelo razlikujeta med sabo in ne moreš zadeve samo povezat skupaj.

LPM

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2007 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni s tem adapterjem lepo deluje Wink
poglej malo po forumu,je bilo ze precej napisanega o 1wire in DS1820

ds9097e0.gif
 Opis:
1wire adapter

Download
 Ime datoteke:  ds9097e0.gif
 Velikost datoteke:  3.57 KB
 Downloadano:  53 krat

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 7:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(december '13)
Regulator Eltec TP-05 ima, glede na navodila, možnost logiranja podatkov na SD kartico. Priključek zgleda da je RJ11, slikano s pomočjo ogledala. Torej rabim nek adapter iz RJ11 na SD. Na internetu nisem našel nič, razen že prej omenjen USB->RJ11. Kakšen namig (razen kliči na Eltec) ?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni