|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DejanHrovatin Član

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2007 17:42 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 7:24 pm Naslov sporočila: RJ11 v USB oz. COM |
|
|
Pozdravljeni!
Že pred nekaj časa sem z Maximove strani dobil sample gumbke za merjenje temperature oz. thermologgerje. Da bi lahko te gumbke "prebiral" sem moral naročiti tudi čitalec:
Torej težava je v tem da se ne konča s pravim konektorjem (priključit se ga da prek COM in USB porta), zato bi moral izdelati nek konnverter.
Po datasheetu sem pregledal katere dva pina sta uporabljena in ugotovil sem da sta:
pina 3 in 4 (torej 1-Wire data in return).
Zanima me ali ima kdo razpored pinov na USB ali COM konektorju, ali še bolje načrt za konverter
Primer konverterja:
Najlepša hvala za pomoč!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.07 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanHrovatin Član

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2007 17:42 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala kavelj22
Torej sedaj imam podatke za čitalec in USB.
USB:
Koda: |
Pin Name Description
1 VBUS +5 VDC
2 D- Data -
3 D+ Data +
4 GND Ground |
Čitalec:
Koda: |
Pin Name Description
3 OW 1-Wire data
4 GND_OW 1-Wire return |
Torej po mojem mnenju GND in GND_OW sta pač isto in se ju poveže skupaj. 5V napajanje tu ni potrebno kot je videti. V dilemi sem pri OW oz. 1-Wire data-ali je ta povezljiv z Data- ali Data+. Sam mislim da je z Data+.
Je dovolj če povežem pine med sabo ali je potrebno dodat še kak ojačevalec signala ali bilokakšno vezje?
Hvala!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tejko Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.45 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dvomim, da bo zadeva tako preprosto delala. V pretvorniku ki si ga omenjal je 100% še kakšna elektronika. 1 wire protokol in USB protokol se zelo razlikujeta med sabo in ne moreš zadeve samo povezat skupaj.
LPM
_________________ Vseh čarov čar, ELEKTRIČAR!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 7:39 am Naslov sporočila: |
|
|
(december '13)
Regulator Eltec TP-05 ima, glede na navodila, možnost logiranja podatkov na SD kartico. Priključek zgleda da je RJ11, slikano s pomočjo ogledala. Torej rabim nek adapter iz RJ11 na SD. Na internetu nisem našel nič, razen že prej omenjen USB->RJ11. Kakšen namig (razen kliči na Eltec) ?
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni