|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
taDEUS Član

Pridružen-a: Pon 24 Okt 2011 13:47 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07 Kraj: Mars
|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 3:29 pm Naslov sporočila: povezava na PLC krmilnik preko interneta |
|
|
Pozdravljeni,
Imam plc krmilnik, ki v domačem omrežju s PC-jem (scado) komunicira preko modbus tcp/ip protokola. Rad pa bi se povezal do njega tudi iz oddaljenega računalnika preko interneta. Slišal sem, da moram na domačem ruterju nastaviti port forwarding vendar povezave še vedno nisem uspel vzpostaviti - mogoče je treba še kaj nastaviti, ali kdo ve?
hvala za odgovor in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29 Prispevkov: 162 Aktiv.: 1.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri PLC pa imas? Kateri router? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taDEUS Član

|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 4:18 pm Naslov sporočila: PLC in Router |
|
|
Imam slo PLC Smarteh MC8 in Router Sinope568+ Home Gateway od Iskratela.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taDEUS Član

|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 4:23 pm Naslov sporočila: plc in router |
|
|
pa še: ponudnik internetnih storitev je Siol. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taDEUS Član

|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 7:28 pm Naslov sporočila: PLC in Router |
|
|
lokalno se na krmilnik povežem z:
IP 192.168.1.5
port 502
device id (slave id) 255
na routerju sem nastavil port forwarding na 502
protokol TCP in UDP
nato sem na oddaljenem računalniku v SCADI nastavil IP (moj zunanji IP od routerja), port 502 in device id 255
Z zgornjimi nastavitvami se ne morem preko interneta povezati na PLC, mogoče sem še kaj pozabil, če do ve? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.72 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se motim, ampak nekako logično se mi zdi, da zato potrebuješ statični IP naslov. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne poznam PLCja vendar, preveri da so tcp/ip nastavitve na njem kompletne, t.j. Da je nastavljena omrezna maska(subnet) in privzeti prehod(gateway).
To sta prva pogoja da ti bo pri posredovanju prometa preko interneta promet pravilno posredovan.
Subnet bi moral biti : 255.255.255.0
Gateway pa: 192.168.1.1
To je ob predpostavki, da imas na routerju privzete nastavitve in jih nisi spreminjal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taDEUS Član

|
Objavljeno: Ned Okt 13, 2013 9:13 pm Naslov sporočila: gateway |
|
|
Točno to je bilo, subnet je bil nastavljen, gateway pa ne,
hvala ti Urosg.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taDEUS Član

|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 6:38 pm Naslov sporočila: dinamični><statični IP |
|
|
@pzufic
Res je potrebuješ statični IP, vendar se dinamični zamenja prb. enkrat dnevno in tako deluje tudi še isti dan z dinamičnim.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.72 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 7:48 pm Naslov sporočila: Re: dinamični><statični IP |
|
|
taDEUS je napisal/a: |
Res je potrebuješ statični IP, vendar se dinamični zamenja prb. enkrat dnevno in tako deluje tudi še isti dan z dinamičnim. |
Imaš srečo, meni se je kar hitro spreminjal, ko sem nekaj poizkušal s prenosnikom, kot strežnik. Sicer pa kakor vem lahko v skrajni sili narediš neko "prevezavo", obstajajo namenske brezplačne strani za to. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 7:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim lahko na tem modemu nastaviš dyndns ali no-ip in ti lepo dnevno osveži neko brezplačno dns domeno, tako da lahko vedno dostopaš do omenjene naprave tudi od zunaj...
Pa še to, če si v lokalnem omrežju in boš vpisal WAN IP naslov in port ti zadeva ne bo ustrezno delovala in ne boš uspel preveriti delovanja aplikacije.
Zato moraš biti v drugem omrežju, če želiš preveriti delovanje od zunaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.15 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pon Dec 16, 2013 6:26 pm Naslov sporočila: Re: dinamični><statični IP |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
taDEUS je napisal/a: |
Res je potrebuješ statični IP, vendar se dinamični zamenja prb. enkrat dnevno in tako deluje tudi še isti dan z dinamičnim. |
Imaš srečo, meni se je kar hitro spreminjal, ko sem nekaj poizkušal s prenosnikom, kot strežnik. Sicer pa kakor vem lahko v skrajni sili narediš neko "prevezavo", obstajajo namenske brezplačne strani za to. |
ali pa teamviewer v skrajni sili kot začasna rešitev. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M1rd Član

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:56 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 17, 2013 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
je pa teamviewer boljši predlog ker: nemore vsak se priklopit, če ne pozna "naslova", ter ima dodano geslo. namreč če je port sedaj odprt, vsakdo lahko bere (in piše) preko tega... zato je to dokaj velika varnostna luknja.
alternativa. (meni boljša) z uporabo naprednejšega routerja z ustreznim firmwarom (dd-wrt, tomato) se lahko uporabi VPN, ki je šifrirana povezava (!) s katerim se omogoči dostop samo pooblaščenim... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.15 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 17, 2013 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, samo se moraš ročno povezovati, tj; nekdo mora iz enega PCja sporočiti ID+pass drugemu. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 477 dni