|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 4:57 pm Naslov sporočila: blue ray snemalnik |
|
|
Stari dobro VCR na videokasete je umrl. Iščem nadomestek.
Eni plavijo blue ray, drugi ne, informacije niso niti vedno konsistentne.
Torej, blue ray je tehnologija zapisa na dvd z visoko gostoto zapisa, tako da gre več na dvd, Nisem pa dobil enoznačnih odgovorov na vprašanja:
Ali so v ta namen potrebni posebni blue ray ploščki? Kje se jih dobi, cena? Pri Big Bangu so rekli ja, en plošćek cca 15€ a jih nimajo.
Ali se lahko s takim snemalnikom kljub temu še snema na navadne ploščke z običajno gostoto zapisa? (Eni pravijo ja, drugi ne.)
Zapisovalnik ima disk. Imam izbiro zapisa na disk ali plošček? Se lahko kasneje odločim za prepis diska na plošček?
In sedaj pravijo da imam problem ker nimam antene ali kabelske tv temveč siol trio internetno tv, internet in telefon. Naprava - siol sprejemnik - ima zadaj dva scart priključka, en hdmi priključek in en priključek na treh coax pušah, kjer ima vsaka svojo barvo.
Ali lahko gledam program in ga istočasno snemam na snemalniku?
ALi lahko gledam posneti materijal iz diska ali ploščka?
In na koncu, kako vezati vse skupaj. Poleg tega bi rad vezal tudi obstoječi VCR, (ki so ga na servisu nekako zrihtali, a svetujejo zamenjavo) da obstoječe kasete presnamem na ploščke.
V mislih imam nakup
http://www.makspro.si/index.php/avdio-video/predvajalniki-in-snemalniki/blu-ray-snemalnik-lg-hr400-s-trdim-diskom.html
Blu-ray snemalnik LG HR400 s trdim diskom
Ker sem še iz časov analogne tehnike in radio/tv vez, vas prosim za razjasnitev.
Hvala
VS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.79 Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Videorekorder ti lahko podarim, ko si presnamem tistih par VHS kaset na katerih imam otroke, še davnega 1986, pa do nekje 1999. Danes sta oba že očka in ju je zanimivo opazovat, takrat in danes
Kar se tiče snemalnikov pa se pozanimaj v kakšnem formatu snema. Jaz imam namreč LG 3D TV, nema da nema, samo snema pa v samo njemu znanem formatu. Torej so posnetki gledljivi le dokler TV dela, ko umre gre v nebesa ves arhiv
Lp Edi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2014 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
pred nakupom kateregakoli modela preveri kaj o njem pišejo na nemškem trgu, če ga tam sploh prodajajo. Za konkretni model sem na hitro pogledal: ocene so iz leta 2009/10, na zalogi pa ponekod je, ponekod ni. Za primerjavo cen pri nas in v Nemčiji pa je zanimiva stran
http://www.alles-mit-stecker.de
Citiram: |
Naprava - siol sprejemnik - ima zadaj dva scart priključka, en hdmi priključek in en priključek na treh coax pušah, kjer ima vsaka svojo barvo.
... ...In na koncu, kako vezati vse skupaj. Poleg tega bi rad vezal tudi obstoječi VCR, (ki so ga na servisu nekako zrihtali, a svetujejo zamenjavo) da obstoječe kasete presnamem na ploščke. |
tri coax so verjetno audio levi-desni in video.
Jaz bi poskusil vse preko scarta: Siol scart izhod na blue-ray scart vhod, blue-ray scart izhod pa na TV scart vhod.
Ker boš obstoječi videorekorder uporabljal samo še tako dolgo da presnameš vse kasete, začasno priklopiš tega na scart namesto Siola.
Naprave, priklopljene na scart, ponavadi same preklopijo na AV-kanal na televizorju. Predvidevam pa, da bo tukaj treba nekaj vaje, ker sta scart napravi dve. Ponavadi pa je v navodilih takoj na začetku narisano kako se priklopijo razne kombinacije. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala ta odgovore in nasvete.
Še čakam odgovore na temo blue ray vsv stari dvd.
Kompatibilnost? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Bluray ploščki so zaenkrat še dragi. Niso ravno po 15 evrov kos, no...
PRIMER
Če že, se po moje res splača nabavit zadevo s trdim diskom, tako da na bluray posnameš samo tisto, kar res rabiš na ploščku.
Zdaj ... Za ta model na linku sem na hitro pregledal in niti ne piše, da snema na ploščke, ampak na trdi disk, torej obstaja možnost, da sploh ne zna snemati na ploščke, ampak jih samo predvaja...Torej je treba pazit na to, da ima vgrajen snemalnik na medije, po možnosti na oba - DVD in bluray, saj so dvdji pošteno cenejši.
Iz siol boxa boš lahko snemal tisto, kar trenutno gledaš, ne bo pa možno tako kot prej preko antene, ko si lahko snemal eno, gledal pa drugo (analogni tuner je bil v VHS vgrajen). Tisti trije konektorji so tako, kot pravi psevdonim: dva audio ter video.
Drugo bi bilo če bi imel siol kabelsko, v tem primeru bi bilo možno, če bi imel snemalnik vgrajen kabelski tuner (dvb-c).
Glede bluray vs. DVD...hja, navadna ločljivost proti HD. Zdaj - če nimaš naročenih HD programov, potem se mogoče bolj splača dobiti kakšen DVD recorder, saj je brez potrebe snemati navadno ločljivost na bluray. Je pa spet odvisno od tega, ali že iamš doma kakšen kupljen bluray, ali jih nameravaš kupiti...
Dejstvo pa je da vsi bluray predvajalniki ZNAJO predvajtati tudi DVD, noben izmed DVD predvajalnikov pa ne zna predvajati bluray. Torej, če želiš kupiti nekaj za dolgo časa in v skladu z razvojem, bo bluray znal peti vse, od CDja, DVDja do USB ključka in podobne krame. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, to je precej odgovorov.
Če privzamemeo, da je to tudi bluray zapisovalnik na ploščke, ali lahko tak zapisovalnik zapisuje na navadne dvd seveda v navadni gostoti, se pravi 'po stari tehmiki'.
Malo ljudi o tem kaj ve, in informacije, ki sem jih dobil od prodajalcev, BingBang, Harwey Norman, se razlikujejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Edi je napisal/a: |
Kar se tiče snemalnikov pa se pozanimaj v kakšnem formatu snema. Jaz imam namreč LG 3D TV, nema da nema, samo snema pa v samo njemu znanem formatu. Torej so posnetki gledljivi le dokler TV dela, ko umre gre v nebesa ves arhiv
Lp Edi |
Samo za informacijo: sem pred kratkim kupil 23" Blaupunkt LED TV, ki prav tako snema na USB. Te posnetke pa lahko nato gledam tudi na PC-ju (npr. VLC).
Kako je pa npr. pri Philipsu, Sony....(O.K. za LG sedaj vemo, da ima svoj format). _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Če privzamemeo, da je to tudi bluray zapisovalnik na ploščke, ali lahko tak zapisovalnik zapisuje na navadne dvd seveda v navadni gostoti, se pravi 'po stari tehmiki'. |
Ja, Vilko, moj zapisuje vse od BD navzdol, to se pravi, vse sorte DVDjev in CDjev, seveda njihovi gostoti. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Jaka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.91 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Philips pametni televizor lahko na zunanji trdi disk pod pogojem, da je ta večji od 250Gb in, da se program predvaja v HD. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko, BluRay praviloma tudi zapisuje v formatu DVD, seveda, če je zapisovalnik.
Ta naprava, kolikor vidim, nima zapisovanja ne BluRay, ne DVD.
Snemanje je možno le na vgrajeni trdi disk in predvajanje z vseh tankih okroglih ploščkov od CD do BluRay.
Naprava ima digitalni in analogni sprejemnik, tako da lahko snemaš tudi tisto, kar ne gledaš, ob predpostavki, da imaš kabelsko TV.
Navodila
webmartin, Samsung ima tudi svoj zapis, gledaš lahko le na TV, na katerem si posnel _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.79 Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bo še za koga zanimivo izvedeti kateri izdelovalci TVjev nimajo zakotiranega snemanja. Kot sem jaz obveščen Sony in LG zagotovo snemata in zraven z nekim algoritmom, ki ga pozna le tvoj TV zakodirata posnetke, zaradi avtorskih pravic. Tega posnetka tako ne moreš gledati nikjer drugje niti v sosednji sobi na enakem TV aparatu. Ob nakupu so mi zatrdili, da imajo tako vsi proizvajalci TVjev. Ali se da to na kakem servisu izklopit pa ne vem, dokler je v garanciji zagotovo ne.
lp edi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
Philips pametni televizor lahko na zunanji trdi disk pod pogojem, da je ta večji od 250Gb in, da se program predvaja v HD. |
Tudi pametni Philips je "glup ko toćak"... Namreč, tudi njegovih posnetkov ne moreš gledati nikjer drugje kot na TV samem. (Vem, ker ga imam doma). Pa ta HDD sformatira nekako tako, da ni uporaben za nič drugega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Edi je napisal/a: |
Videorekorder ti lahko podarim, ko si presnamem tistih par VHS kaset na katerih imam otroke, še davnega 1986, pa do nekje 1999. Danes sta oba že očka in ju je zanimivo opazovat, takrat in danes
Lp Edi |
Hvala za ponudbo. Morda te bom še prosil.
So pa posnetki mojih otrok nekaj stareši od tvojih. Še iz let 1968, 70, ..
Takrat sem snemal še ne 8mm nemi film, kasneje je žena našla nekoga, ki je vse filme presnel na kaseto. No, sedaj je navrsti presnetje ne DVD, kdo ve, kaj bom še dočakal.
Ja, sem razumel, tista naprava, ki sem jo imel v mislih, je samo zapisovalnik na disk. in ne na ploščke. Pride morda v poštev, da drugi dan gledam filme posnete iz tv prejšnji večer, ko grem spat. Bom še razmislil. Ni se za prenaglit. Saj DVD čitalnik mi še dela v redu.
Nekje na webu sem našel (in spet izgubil) napravico, ki se na eni strani priključi na tiste tri koaks priključke , na drugi strani pa na USB računalnika, se instalirat nek software in potem se prenese video na računalnik, obdela in zapiše na DVD enoto računalnika. Vse skupaj je bilo manj kot 50€.
Izgleda, da bom moja dva problema reševal ločeno - vhs dvd prepis ločeno in
snemanje filmov za justrišnji ogled spet ločeno. Ni se za prenaglit. Ker mi je zadeva nova, se moram še naprej izobraževat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Nekje na webu sem našel (in spet izgubil) napravico, ki se na eni strani priključi na tiste tri koaks priključke , na drugi strani pa na USB računalnika, se instalirat nek software in potem se prenese video na računalnik, obdela in zapiše na DVD enoto računalnika. Vse skupaj je bilo manj kot 50€.
Izgleda, da bom moja dva problema reševal ločeno - vhs dvd prepis ločeno in
snemanje filmov za justrišnji ogled spet ločeno. Ni se za prenaglit. Ker mi je zadeva nova, se moram še naprej izobraževat. |
Ja Vilko, takih napravic, kot jo omenjaš ti, je kar nekaj. Pred leti sem kupil tako (Dazzle) od firme Pinnacle, vendar me je minilo, saj samo za zajem potrebuješ toliko časa, kolikor traja film, pa še zaželjeno je, da si pri presnemavanju poleg (saj veš, stare kasete.....), potem pa še obdelava, eventuelno konvertiranje v pravi kodek......
Ne dela pa samo Pinnacle teh naprav, malo se sprehodi po Netu, kajti veliko TV-Radio sprejemnikov za osebni računalnik (take in drugačne kartice) imajo tudi kompozit in SVHS video vhode za zajem videa na HDD. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni