www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kabel za programiranje Siemens S7 300

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bogdanho
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 11:40
Aktiv.: 0.14
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2013 7:48 pm    Naslov sporočila:  Kabel za programiranje Siemens S7 300 Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Zanima me če kdo ve kje bi lahko nabavil kabel za programiranje krnilnikov Siemens S7 300. Gledal sem malo pe ebay-u pa so večinoma Kitajski, tako, da nisem siguren, da bi delovali.

Lp

matosg
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32
Aktiv.: 0.47
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če iščeš original, je cena v SLO skoraj identična ceni v tujini.
Se pa najdejo kakšni rabljeni po nižji ceni.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.98
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za S7 ne vem, sem pa pred časom naročil kitajski kabel za Mitsubishi MELSEC za drobiž. Dela kot orginal. Na njihovi strani sem sicer videl praktično vsak kabel katerega si zaželiš. Spletna stran chinacable ali nekaj podobnega...
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.70
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če res nujno rabišm ti lahko posodim kabel za programiranje Siemens Simatic CP5711.
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščeš samo kabel in imaš kartico -ala CP5611 že vgrajenov PC? Tega lahko zlotaš sam. V kolikor potrebuješ kabel, na katerem je tudi pretvornik USB/MPI pa poglej na e-bay. Starejši RS232/MPI so cenejši.
Nazaj na vrh
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.38
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2013 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kratkim sem kupil enega kitajskega na ebayu za 42 eur, najprej se driver ni pustil instalirati, instalacija je javljala da ne more instalirati starejše različice čez novejšo. Po tem sem sklepal, da pomeni tista novejša različica kar originalni Siemensov driver in glej ga zlomka, nastavil sem kar Siemensov USB vmesnik, pa je delalo tako preko MPI kot preko Profibus.
JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.65
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2013 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če imaš novejše CPU-je kateri imajo integriran ethernet/profinet port, potem lahko uporabiš kar mrežni kabel, kajti ethernet port imaš na vsakem PC-ju. potem lahko uporabiš tudi USB/MPI adapter, ali pa klasičen MPI kabel. Le-te sem zasledil že na bolhi, drugače pa jih ima tudi Siemens Ljubljana.
Nazaj na vrh
EL 34
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Dec 2011 18:28
Aktiv.: 1.13
Kraj: Ožbolt

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Mariboru se lahko obrneš na firmo SMM. Pri njih boš zvedel vse, kar te zanima v zvezi s SIEMENS krmilniki.
Lp
Nazaj na vrh
Jakey
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Aktiv.: 4.14
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

EL 34 je napisal/a:
V Mariboru se lahko obrneš na firmo SMM. Pri njih boš zvedel vse, kar te zanima v zvezi s SIEMENS krmilniki.
Lp

je enak kot za S7-200?

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.04

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 6:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S7-200 ima PPI, S7-300 pa MPI.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mini_inz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Maj 2013 17:01
Aktiv.: 0.16
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 9:36 am    Naslov sporočila:  Programirni kabel za S7-300 Odgovori s citatom

Jaz sem kupil eno to poceni zadevo na ebayu za programiranje krmilnikov, in ti povem da zadeva deluje. Res je, da so hitrosti komunikacije manjše, ampak za kakšno delo doma, oz učenje in testiranje za mene čisto dovolj.

Moj adapter ne podpira PROFIBUS komunikacije, cenejša izveda ki stane cirka 25 dolarjev, imaš pa za 40-50 dolarjev ali mooče kak dolar več, možnost nabave malo boljšega adapterja.

Riskiraj, glede na to da siemensov usb-pc adapter stane cirka 200 € ali več.

Pri moji poceni zadevi, je bil rahel problem z driverjem, ampak sem našel na internetu novejši driver, in zadeva dela brez problema, je pa usb-mpi converter.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni