|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 12:57 pm Naslov sporočila: HTML5, CSS3, PHP... razvojno okolje |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me kateri program uporabljate za razvoj aplikacij v zgoraj imenjenih programih.
Nabolje je če je brezplačen.
Jaz sem do sedaj uporabljal kar Notepade++, sedaj bi pa nekaj bolj učinkovitega, kjer bi imel pod kontrolo lahko cel projekt, pa tudi kak code compliton bi prišel prav...
Polek tega me zanima kje se da najlažje preverjat HTML in CSS style kompatibilnost z brsklalniki. Obstaja kak namenski program za to ali kako drugače, saj ie, chrome in ff imam instaliran, drugo pa ne in tudi ne nameravam nainstalirat.
Hvala za odgovore. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse do sedaj napisano je bilo z uporabo vi. Je pa res, da se mi za browser kompatibilnost napisanega =be. Če zadovoljivo dela na tistem, kar jaz uporabljam je OK in ne rabim nobenega dodatnega preverjanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.64 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 5:43 pm Naslov sporočila: Re: HTML5, CSS3, PHP... razvojno okolje |
|
|
saso je napisal/a: |
zanima me kateri program uporabljate za razvoj aplikacij v zgoraj imenjenih programih.
Nabolje je če je brezplačen.
|
PHPDesigner ima vse kar potrebuješ + še mnogo več (ga uporabljam).
Res, da ni brezplačen, ampak je pa vseeno zelo poceni za to kar ponuja, imaš pa tudi 21 dnevno trial verzijo.
saso je napisal/a: |
Polek tega me zanima kje se da najlažje preverjat HTML in CSS style kompatibilnost z brsklalniki. Obstaja kak namenski program za to ali kako drugače, saj ie, chrome in ff imam instaliran, drugo pa ne in tudi ne nameravam nainstalirat.
|
Recimo Chrome ima "Inspector-ja" vgrajenega v programu. Možnosti -> Orodja -> Orodja za razvijalce, ali krajše CTRL + SHIFT + I.
Firefox lahko na addons spletni njihovi potegneš dol Firebug. _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.61
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam phpstorm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Je pa res, da se mi za browser kompatibilnost napisanega =be. Če zadovoljivo dela na tistem, kar jaz uporabljam je OK in ne rabim nobenega dodatnega preverjanja. |
Dokler zadev ne delaš za $$ je to ok, ko pa začneš tako razmišljanje ne pripelje daleč. Takrat lahko rečeš dela na tistem, kar ima naveč ljudi, samo tudi to je zadnje časo bolj slabo uporabit. No sej tudi, če želiš, da tvojo stran oz. kar imaš na njej vidi čim več ljudi, tudi ni ok tako gledati na to.
Kompatibilinost lahko testiraš z Browserji, vse drugo je bolj tako-tako. Sicer pa bolj, kot testiranje kompatibilnosti z IE5, je danes pomembno kompatibilnost s talefoni in tablicami. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japina Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2014 7:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je bistveno, da pogledaš zastopanost browserjev na internetu in se odločiš za neko mejo. Če št. uporabnikov pod recimo 10% ne zanimajo, potem testiraš le na browserjih, ki imajo večjo zastopanost.
Naslednja stvar je, da boš težko dosegel 100% enakost čez vse browserje in je bolje da se koncentriraš na uporabnost. Kar se javascripta tiče je najbolj modro če uporabiš kakšno knjižnico za uporabniški vmesnik. Trenutno je zelo moderna AngularJS (ali je tudi uporabna, pa ne vem, ker je ne uporabljam).
Z razvojnim okoljem pa se ne ukvarjam toliko in uporabaljam tisto, kar mi je znano in deluje dovolj hitro. IDE okolja so se mi vedno prepočasi nalagala, tako da sem ostal kar na urejevalniku besedila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2014 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore.
Bom poizhusil oba zgiraj omenjena in videl.
Včeraj sem si naložil programers notepade, pa Aptana studio.
Nekaj od teh štirih mi bo že moralo ustrezat. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M1rd Član

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:56 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.08 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M1rd Član

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:56 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2014 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa še to: za preverjanje brskalnikov:
http://browsershots.org
tudi ok. sam ni za mobilne zadeve, to pozna kdo? verjetno bi blo za iskat kakšne emulatorje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni