www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Enostaven zastonj CAD program
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 3:43 pm    Naslov sporočila:  Enostaven zastonj CAD program Odgovori s citatom

Kakšen predlog za zastonj 2D CAD program? Seveda je lahko tudi 3D.
Rabim za zrisati enostaven načrt za nadomestni del.
Preskusil sem LibreCAD, ampak čista izguba živcev. Res tako butestega programa še v življenju nisem videl. Po 3. urah študiranja in branja navodil (videov) sem ga gladko odstranil iz računalnika.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.62
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi DraftSight
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Googlov Skechup. Zelo zmogljiv in enostaven program, če sklepam po sebi. (nikoli v življenju nisem risal s kakim CAD porgramom - znal sem edino v DOS-ovem Avtocad-u narisat kaj enostavnega) Sedaj sem "treniral" kak teden po kako uro na dan. V pomoč mi so mi bili posnetki z Youtub-a. (tega je gor orgomno) Sedaj si bi praktično upal zrisat že karkoli.

PS
Kolega (tudi član foruma - imena ne bom pisal, če bo videl to sporočilo se bo morda sam oglasil) si je z njim zrisal kompletno hišo od ostešja do postavitve notranje opreme. Omogoča marsikaj od pogleda v narisani prostor skozi "lastne" oči itd...

saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DraftSight, 2D je zastonj in je zelo dober program.
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.68
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

QCAD - OpenSource (in kmalu bo tudi uradno v SLO jeziku) Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja drži Skechup je super program. Tudi sam sem enkrat risal hišo z njim (igral). Zelo enostavno in ogromno knjižnic. Za strojno risanje pa ni tako simpatičen. Je pa DraftSight prava stvar. Enostaven in zmogljiv
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miharix je napisal/a:
QCAD - OpenSource (in kmalu bo tudi uradno v SLO jeziku) Wink

Žal le 2D.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.plm.automation.siemens.com/en_us/products/velocity/solidedge/free2d/index.shtml

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sketchup že dolgo ni več googlov. Nekaj časa tudi no bil več free, zdej pa so zgleda spet dali ven neko prosto varjanto.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za risat in pogedat je glede na moje izkušnje fin, ko pa hočeš recimo izvozit in uvozit 3D model v program za TIV so pa težave. Možno, pa tudi da ga jaz ne uporabljam prav.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CamBam je, kot ime pove CAM, ampak z lahkoto kaj enostavnega narišeš.
Zastonj je, če ti uspe v 40 poizkusih, potem je free do 500 vrstic g kode.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2014 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprobal kar nekaj teh programov. Kar se 2D tiče in uporabnosti ter enostavnost in zmogljivosti tu po mojem ni nobene dileme draftsight je špica med free pa tudi non free CAD programi.
mile
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14
Aktiv.: 0.30
Kraj: Volarje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 21, 2014 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FreeCad?
Nazaj na vrh
japina
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30
Aktiv.: 0.52
Kraj: Šentrupert na Dolenjskem

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 21, 2014 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno danes izvedel za BRL-CAD.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.68
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2014 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kolege in za učence sem pred kratkim posnel krajši tutorial o QCAD-u v slovenščini,
mogoče še komu prav pride.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni