www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ogrevanje zadnjega stekla Alfa 164 td

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 3:00 pm    Naslov sporočila:  Ogrevanje zadnjega stekla Alfa 164 td Odgovori s citatom

Prenehalo mi je delovati ogrevanje zadnjega stekla.Vztrajno pregoreva varovalka ( a ne takoj...Zadaj sem že vse preveril, a je napaka nekje v Black boxu z varovalkami in releji...
V veliko pomoč bi mi bila shema, zato bi prosil, če ima kdo avtodato in mi nekako posreduje shemo..

hvala in lp

lado

marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teh shem ni v avtodati. Ampak če ti kuri varovalko, je nekaj v stiku. Sledi kablom od varovalke dalje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno to nebi rad....ker je žic ogromo, rele je pa za armaturo...
Stik je najverjetneje v črni škatli...zato bi rabil vsaj barvo žice katera gre v in iz škatle da jo "prebrikam" se pravi izoliram od škatle in direkt nazaj k grelcu...(pa še žico za kontrolko)
Z vklopom grelca so tukaj skoraj doktorirali, saj stikalo na panelu posreduje podatek računalniku za klimo ta vklopi rele , iz releja gre v black box, iz njega pa še preko dveh konektorjev v izolator radio antene (grelec v šipi uporablja za anteno) ter nato v grelec sam.
Očitno me čaka veliko razdiranja....

bostjan 2
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Dec 2011 19:35
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vače

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alfa 164.... Imeli smo davno eno rdečo v službi. V6 3.0. Pri tem avtu je delal dobro le motor.... Ostalo, stikala, elektrika, gretja je bilo pa vedno nekaj narobe....
Buick
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Nov 2012 12:50
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 05, 2014 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lado,a imaš ti mogoče tisto, ki se je prodajala v Kočevju zelo dolgo časa in sicer 3.0 V6 24V automatic ?
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 05, 2014 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne moja je 2.5 TD in imam jo že 8 let...pa je to prvi defekt na elektriki...
Buick
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Nov 2012 12:50
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 2:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lado je napisal/a:
Ne moja je 2.5 TD in imam jo že 8 let...pa je to prvi defekt na elektriki...

Aha.
A si kaj povprašal na http://forum.alfa-klub.com/viewforum.php?f=36&sid=b7a85c1a2c7938d27ad3bb35aa753dff ?
Nazaj na vrh
DaGama
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2013 19:42
Aktiv.: 0.06
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si preveril grelec?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni