www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Printer HP LJ1018
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 11:24 am    Naslov sporočila:  Printer HP LJ1018 Odgovori s citatom

Nameravam kupiti laserski printer HP1018. Zanima me, kako se zadeva obnese za tiskanje napr. filmov, ker dela na rezoluciji 600 dpi. Prosim, če ima kdo kakšen komentar in izkušnje s tem in seveda predlog, kaj je bolj primerno.

Lp M.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.96
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam HP1020. Vsaj po fotografiji sodeč je na zunaj enak 1018. Uporablja tudi enak toner. HP1020 daje zadovoljive rezultate. Resolucijo ter kvaliteto nastavim na maksimum.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam HP LaserJet 1020. Z njim sem zelo zadovoljen. Presenečen sem tudi nad tem, kako lepo tiska na folijo; no uporabljam ga izključno za take stvari.

Če bos ga uporabljal v take namene, pomoje ne sme biti težav Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam za mnenja. Še to me zanima ali uporabljate original tonerje ali "reciklirane", ter kako so dobavljivi?

Lp M.

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kratkim je kolega kupoval HP 1020 ali 1018 za isti namen - prinatanje vezij. Jaz uporabljam 1010 in so rezulati zelo dobri.
V službi sem testiral HP 1020 z Refill tonnerjem - katastorfa. Vse prosojno. Naslednji dan sem nesel s seboj svoj toner (original HP) in se je izkazalo, da je kvaliteta printa primerljiva s 1010.
Sklep poizkusa: Refill tonerji so ZANIČ. Za tekst ni opazne razlike za vezja pa so popolnoma neuporabni...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2006 6:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiskalnik imam man kot tri mesece, tako da tonerja še nisem menjal Wink . Me pa prav zanima, kako bo potem, ko ga bom prvic zamenjal Confused ? Bo tiskal z enako kvaliteto?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.73
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2006 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tak printer.
Na foljije printa zelo dobro.

Izogibaj pa se recikliranih tonerjev!!
V službi dajemo vse tonerje reciklirat (ponovno polnit) - za papir so ok, za filme pa katastrofa.

LP.

smatjaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2006 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala še enkrat vsem za mnenje.
Nabavil sem HP LJ1020. Zgleda da bo v redu. Sem pa presenečen Shocked (bolje rečeno ogorčen) nad dejstvom, da so pred nekaj meseci podražili printerje za cca 30% - 40% in to zaradi dodatka (tako kot pri DVD-jih in CD-jih) za avtorske honorarje.
Imam občutek, kot da sem tisti kozel, ki so ga obdolžili, ko je samo gledal zelje.

... ampak kaj hočemo, tako pač je...

Lp M.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70855.91

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2006 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2007 7:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kakšen papir pa imate nastavljeno v nastavitvah, ko tiskate na paus papir ali folijo? Jaz imam na Plain in ne vem, mogoče se kakšna oblika še bolje obnese Confused ?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2007 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na transparent.
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius je napisal/a:
Na transparent.

Domenius, hvala! Na hp 1020 imam nastavljeno na takšno printanje, ko pa sem to nastavil na 1018-ki, pa mi je paus malenkost popacalo. Mogoče je to zaradi novega tonerja. Bom videl, kako se bodo zadave obnašale po nekaj printanjih.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni tako deluje brez problemov.
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče eno podvprašanje... Kje v sistemu windows lahko pogledam koliko barve mi še je ostalo v tunerju Confused ? Gra pa se za tiskalnika HP1018 in 1020.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.09
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor je meni poznano se to vidi na papirju.
Imam hp1020 in do sedaj še nisem porabil prvega original polnjenja. V Driverjih za ta tiskalnik pa tudi ni nikjer videti prikaza polnosti.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 489 dni