|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 6:24 pm Naslov sporočila: HP napajalnik za prenosnik 18.5V ...19.5V (65W) |
|
|
Pozdravljeni
Konektorji so enaki, vendar je napetost nekje 18.5V pri drugem 19.5V .....
ali je pričakovati kakšne probleme, če se zamenjajo zadeve?
Eden je "crknil" pa ne vemo ali bi se igrali z drugim ali kupili novega?! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi smelo bit problemov, je okrog 18V kar standardna napetost za večino prenosnikov. Teh nekaj voltov je v mejah tolerance napajalnega vezja, ki je DC-DC pretvornik.
Preizkušaj na lastno odgovornost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Musty je napisal/a: |
Ne bi smelo bit problemov, je okrog 18V kar standardna napetost za večino prenosnikov. Teh nekaj voltov je v mejah tolerance napajalnega vezja, ki je DC-DC pretvornik.
Preizkušaj na lastno odgovornost. |
To si mislim tudi jaz, vendar me "muči" tisti mali tekst, ki si ga tudi ti napisal bolj na drobno....  _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na prenosniku imam 9 celično baterijo, ki zahteva močnejši napajalnik, tako po toku kot tudi napetosti v primerjavi z napajalniki za 6 celične baterije.
Na servisu so rekli, da moram prinest moj napajalnik, ker so imeli napajalnike za 6 celične baterije.
Ne vidim v čem je problem. Slabši polnilec bi moral počasneje polniti, ali pač?
Razlika napetosti pa je ravno nekaj takega kot v tvojem primeru. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je med konektorjem in baterijami DC-DC pretvornik, napetosti niti niso važne, le moč, ki se pretaka čez. Torej če laptop zahteva 90W, mu 60W napajalnik ne bo ustrezal, ne glede na +/- 1V razlike napetosti.
HP ima sicer še tretjo žilo, po kateri se napajalnik predstavi, mogoče bi celo delovalo. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
upam, da je tako! Torej pri meni imata oba 65W in bi naj zadeva delala brez problema.....?! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frke Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41 Prispevkov: 212 Aktiv.: 0.89 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Ker je med konektorjem in baterijami DC-DC pretvornik, napetosti niti niso važne, le moč, ki se pretaka čez. Torej če laptop zahteva 90W, mu 60W napajalnik ne bo ustrezal, ne glede na +/- 1V razlike napetosti.
HP ima sicer še tretjo žilo, po kateri se napajalnik predstavi, mogoče bi celo delovalo. |
Imam hp laptop, prišel je z 120 W napajalnikom. Na 90 W napajalnik ponavadi ne preklopi, včasih pa tudi (nisem še ugotovil kakašni morajo biti pogoji). Takrat ko se napaja iz 90W napajanik je le-ta precej vroč, tako da tega dolgoročno ne priporočam.
Med srednjo signalnim pinom in +18,5V je cca 10k ohm upor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
frke je napisal/a: |
Med srednjo signalnim pinom in +18,5V je cca 10k ohm upor. |
Vrednost tega upora pri HPju identificira moč napajalnika, za razliko od Della, ki ima vgrajen ID IC s katerim komunicira preko srednjega pina. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ignis Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38 Prispevkov: 485 Aktiv.: 2.77 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam hp laptop, prišel je z 120 W napajalnikom. Na 90 W napajalnik ponavadi ... |
Ja moj je tudi 120W, če mu podtaknem kaj bolj " švoh" protestira(napiše:priklopili ste napajalnik, ki ne ustreza) dela pa vseeno .
Počnem to občasno za kaj na hitro pogledat, 15-20min. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.48 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pon Jan 20, 2014 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Na prenosniku imam 9 celično baterijo, ki zahteva močnejši napajalnik, tako po toku kot tudi napetosti v primerjavi z napajalniki za 6 celične baterije.
Na servisu so rekli, da moram prinest moj napajalnik, ker so imeli napajalnike za 6 celične baterije.
Ne vidim v čem je problem. Slabši polnilec bi moral počasneje polniti, ali pač?
Razlika napetosti pa je ravno nekaj takega kot v tvojem primeru. |
ignis je napisal/a: |
Imam hp laptop, prišel je z 120 W napajalnikom. Na 90 W napajalnik ponavadi ... |
Ja moj je tudi 120W, če mu podtaknem kaj bolj " švoh" protestira(napiše:priklopili ste napajalnik, ki ne ustreza) dela pa vseeno .
Počnem to občasno za kaj na hitro pogledat, 15-20min. |
Tudi sam velikokrat EliteBook-a (9 celični) priklopim na napajalnik od ProBook-a (6 celični) ker se mi ne da vleči originalnega iz torbe in menjavati v vtičnici - tudi meni zateži z opozorilom.
Razen, da se dalj časa polni problemov ni. _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni