www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GSM telefoni
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.11
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 10:25 am    Naslov sporočila:  GSM telefoni Odgovori s citatom

Tako malo berem in se sprašujem.
Moj SE P1i po 3. letih počasi zapušča moč (accu zdrži le še 3.dni) tako, da bo počasi treba iskati zamenjavo.
Do sedaj sem bil prepričan, da je telefon pripomoček za komunikacijo. Uporabljam ga 80% za klice 5% SMS, 5% email, 5% navigacija 5% ostalo (IP telefonija, igrice, fotoaparat, web,...)
Pogoj je bolj cenovno ugodna stvar ter da brez futranja zdrži vsaj 4.dni.

p.s. Mi zna kdo obrazložiti prednost iphonov, htc, ... pred starimi dobrimi pametnimi telefončki N95, P1i, ....? Kolikor vidim zaradi hudih procesorjev edino bolj kuri accu..

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole temo si oglej, kjer smo imeli podobno debato, pa malo preberi, je veliko napisanega tudi na to kar sprašuješ, če pa še kaj ne bo "jasno", pa vprašaj Wink

Link

lp Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon, če uporabljaš mobitel samo za klicat potem se ti ne splača kupovat dragega mobilnika...Ko pa enkrat prestopiš iz P1 na iPhone/HTC pa opaziš razliko...
Jaz sem imel že HTC, Sony, Nokia, Qtek, tudi P1i samo je že šel po gobe...Smile Pa mi je iPhone še vedno na 1 stopnički...Je pa odvisno koliko si pripravljen plačati za mobilnik/dlančnik in za kaj bo uporaben Smile
Preglej www.gsmarena.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
Tole temo si oglej, kjer smo imeli podobno debato, pa malo preberi, je veliko napisanega tudi na to kar sprašuješ, če pa še kaj ne bo "jasno", pa vprašaj Wink

Link

lp Wink

Sem bral
Saj prav zaradi tega mi prav nič več ni jasno.
Sprašujem kaj je na teh mobilnikih (uporabnega), kar stari nimajo?

luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.connect.si/mobilniki/novice/vojna-pametnjakovicev-iphone-4-vs-htc-evo-4g-vs-nokia-n8-vs-palm-pre-plus-vs-htc-hd2/
Dražji mobiteli imajo več funkcij in sposobnosti Razz
Če boš kupoval drag mobitel poglej da ima dober CPU in dosti rama...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 12:42 pm    Naslov sporočila:  Re: GSM telefoni Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Kolikor vidim zaradi hudih procesorjev edino bolj kuri accu.

Rajši reci LCD, WiFi in podobne reči. CPU ni dosti kriv, če je prav implementiran.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS, za tvoje potrebe - moje so namreč enake - ne potrebujemo HTC-ja, iPhona in še kakšnega čudesa tehnologije Mr. Green

Zame je primarna funkcija klic, sekundarna pa SMS in elektronska pošta. Drugače pa mobitela raje ne vidim. V te namene mi služita BlackBerry-ja (8300 in 8800) več kot odlično. Qwerty tipkovnica, baterija zdrži do enega tedna - bomba Wink

Imel sem že nekaj smart telefonov (Symbian, Win) , pa sem vse prodal - nisem videl neke prave uporabnosti (govorim zase, marsikomu pa pride prav) - imajo pa lep in velik zaslon, poln lepih barv. Očitno neke vrste osebna deformacija Mr. Green

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 6:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Moj SE P1i po 3. letih počasi zapušča moč (accu zdrži le še 3.dni)
- a 3 dni je malo ? Po mojih standardih je treba razmisliti o nakupu novega akumulatorja ali telefona, ko akumulator še brez problema, torej ob polni obremenitvi telefona s pogovori ali čem drugim, zdrži 24 ur.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

točno tako. Veliko novih "hudih" telefonov že na začektu ne držijo 3 dni, kot tvoj, ki "spušča dušo"... 3 dni je v današnjih razmerah hudo veliko, če pri tem misliš na pametne telefone. Še stara nokia n95 drži en dan če jo malce bolj uporabljaš.
Seveda so taki, ki držijo dlje, a ponavadi imajo manjši LCD, slabši CPU...menda je Nokia E51(52?) držala kar dolgo...mislim pa da nima navigacije.
BTW..če si zadovoljen s starim in če ti dela brazhibno, razmisli o novi bateriji, bo dosti ceneje, pa še ne bo ti treba vse na novo se učit...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dosedanjih izkušnjah ne pripomoreš kaj dosti z menjavo accu. Imam občutek, da so telefoni "programirani", da po določenem času bolj kurijo.
Verjetno bom šel v nakup novega P1i, saj sem z njim daleč najbolj zadovoljen. Pa tudi zelo odporen je na udarce (preživel padec iz balkona - pristanek na pločnik, "potovanje" po stopnicah, ...)

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem z zgoraj omenjenim P1i izredno zadovoljen - predvsem zaradi tega, ker mi ponuja to kar rabim. Prostor za 1700 mobilnih številk recimo ponuja tudi najbolj navadni mobilc, ampak ko si v tuji državi in se lahko na free Wi-fi priklopiš... neprecenljivo. Laughing
Pa še taki cigl je, da ga ni treba iskat po žepih, ko ga rabiš.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Resetiraj telefon nazaj na tovarniške nastavitve. Kolegu je nokia 6210 držala manj kot en dan, po factory reset-u pa spet 3-4 dni...
poskusit ni greh.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Protonček
Hvala za namig !

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

P1i je res super telefon, sploh tipkovnica - za moj okus daleč najboljša tipkovnica, tako od qwerty in klasičnih numeričnih. Ko se enkrat navadiš, lahko slepo tipkaš, in to precej hitro ...

Sem ga imel tudi sam, in bi ga verjetno še kar imel, če bi le bil v njem malo bolj spodoben procesor, pa malo bolj dodelan UIQ. Najbolj me je pa motilo, da ko sem kliknil na aplikacijo za SMS, se je ta odpirala eno minuto (!), kar je pa zame res preveč.

Mimogrede, tisti scroll kolešček ob strani ti še normalno dela?

Drugače ja, poskusi ga resetirati, ali pa mogoče naložiti novo verzijo o.s. (ali če se da, ponovno naložiti trenutno verzijo). Zna pomagati.

LP!
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj SE k500i je imel opešano baterijo, pa sem kupil novo in sedaj dela 7 dni.

Je letnik 2004(od takrat razen baterije ni nobene okvare), druga baterija je noter že cca 3-4 leta in še vedno drži kot nova.

Malo so začele tipke odpovedovat. Whistle

Pa ga nočem dati od sebe, ker novim mobitelom ne držijo baterije nič, pa poslušam prijatelje, ko se jim vedno kvarijo.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni