|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 10:25 am Naslov sporočila: GSM telefoni |
|
|
Tako malo berem in se sprašujem.
Moj SE P1i po 3. letih počasi zapušča moč (accu zdrži le še 3.dni) tako, da bo počasi treba iskati zamenjavo.
Do sedaj sem bil prepričan, da je telefon pripomoček za komunikacijo. Uporabljam ga 80% za klice 5% SMS, 5% email, 5% navigacija 5% ostalo (IP telefonija, igrice, fotoaparat, web,...)
Pogoj je bolj cenovno ugodna stvar ter da brez futranja zdrži vsaj 4.dni.
p.s. Mi zna kdo obrazložiti prednost iphonov, htc, ... pred starimi dobrimi pametnimi telefončki N95, P1i, ....? Kolikor vidim zaradi hudih procesorjev edino bolj kuri accu.. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.13 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole temo si oglej, kjer smo imeli podobno debato, pa malo preberi, je veliko napisanega tudi na to kar sprašuješ, če pa še kaj ne bo "jasno", pa vprašaj
Link
lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka1995 Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42 Prispevkov: 614 Aktiv.: 3.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Simon, če uporabljaš mobitel samo za klicat potem se ti ne splača kupovat dragega mobilnika...Ko pa enkrat prestopiš iz P1 na iPhone/HTC pa opaziš razliko...
Jaz sem imel že HTC, Sony, Nokia, Qtek, tudi P1i samo je že šel po gobe... Pa mi je iPhone še vedno na 1 stopnički...Je pa odvisno koliko si pripravljen plačati za mobilnik/dlančnik in za kaj bo uporaben
Preglej www.gsmarena.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
mcride je napisal/a: |
Tole temo si oglej, kjer smo imeli podobno debato, pa malo preberi, je veliko napisanega tudi na to kar sprašuješ, če pa še kaj ne bo "jasno", pa vprašaj
Link
lp  |
Sem bral
Saj prav zaradi tega mi prav nič več ni jasno.
Sprašujem kaj je na teh mobilnikih (uporabnega), kar stari nimajo? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka1995 Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42 Prispevkov: 614 Aktiv.: 3.32 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 12:42 pm Naslov sporočila: Re: GSM telefoni |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Kolikor vidim zaradi hudih procesorjev edino bolj kuri accu. |
Rajši reci LCD, WiFi in podobne reči. CPU ni dosti kriv, če je prav implementiran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS, za tvoje potrebe - moje so namreč enake - ne potrebujemo HTC-ja, iPhona in še kakšnega čudesa tehnologije
Zame je primarna funkcija klic, sekundarna pa SMS in elektronska pošta. Drugače pa mobitela raje ne vidim. V te namene mi služita BlackBerry-ja (8300 in 8800) več kot odlično. Qwerty tipkovnica, baterija zdrži do enega tedna - bomba
Imel sem že nekaj smart telefonov (Symbian, Win) , pa sem vse prodal - nisem videl neke prave uporabnosti (govorim zase, marsikomu pa pride prav) - imajo pa lep in velik zaslon, poln lepih barv. Očitno neke vrste osebna deformacija  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 6:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Moj SE P1i po 3. letih počasi zapušča moč (accu zdrži le še 3.dni) |
- a 3 dni je malo ? Po mojih standardih je treba razmisliti o nakupu novega akumulatorja ali telefona, ko akumulator še brez problema, torej ob polni obremenitvi telefona s pogovori ali čem drugim, zdrži 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 7:44 am Naslov sporočila: |
|
|
točno tako. Veliko novih "hudih" telefonov že na začektu ne držijo 3 dni, kot tvoj, ki "spušča dušo"... 3 dni je v današnjih razmerah hudo veliko, če pri tem misliš na pametne telefone. Še stara nokia n95 drži en dan če jo malce bolj uporabljaš.
Seveda so taki, ki držijo dlje, a ponavadi imajo manjši LCD, slabši CPU...menda je Nokia E51(52?) držala kar dolgo...mislim pa da nima navigacije.
BTW..če si zadovoljen s starim in če ti dela brazhibno, razmisli o novi bateriji, bo dosti ceneje, pa še ne bo ti treba vse na novo se učit... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Po dosedanjih izkušnjah ne pripomoreš kaj dosti z menjavo accu. Imam občutek, da so telefoni "programirani", da po določenem času bolj kurijo.
Verjetno bom šel v nakup novega P1i, saj sem z njim daleč najbolj zadovoljen. Pa tudi zelo odporen je na udarce (preživel padec iz balkona - pristanek na pločnik, "potovanje" po stopnicah, ...) _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem z zgoraj omenjenim P1i izredno zadovoljen - predvsem zaradi tega, ker mi ponuja to kar rabim. Prostor za 1700 mobilnih številk recimo ponuja tudi najbolj navadni mobilc, ampak ko si v tuji državi in se lahko na free Wi-fi priklopiš... neprecenljivo.
Pa še taki cigl je, da ga ni treba iskat po žepih, ko ga rabiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Resetiraj telefon nazaj na tovarniške nastavitve. Kolegu je nokia 6210 držala manj kot en dan, po factory reset-u pa spet 3-4 dni...
poskusit ni greh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Protonček
Hvala za namig ! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
P1i je res super telefon, sploh tipkovnica - za moj okus daleč najboljša tipkovnica, tako od qwerty in klasičnih numeričnih. Ko se enkrat navadiš, lahko slepo tipkaš, in to precej hitro ...
Sem ga imel tudi sam, in bi ga verjetno še kar imel, če bi le bil v njem malo bolj spodoben procesor, pa malo bolj dodelan UIQ. Najbolj me je pa motilo, da ko sem kliknil na aplikacijo za SMS, se je ta odpirala eno minuto (!), kar je pa zame res preveč.
Mimogrede, tisti scroll kolešček ob strani ti še normalno dela?
Drugače ja, poskusi ga resetirati, ali pa mogoče naložiti novo verzijo o.s. (ali če se da, ponovno naložiti trenutno verzijo). Zna pomagati.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.78 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj SE k500i je imel opešano baterijo, pa sem kupil novo in sedaj dela 7 dni.
Je letnik 2004(od takrat razen baterije ni nobene okvare), druga baterija je noter že cca 3-4 leta in še vedno drži kot nova.
Malo so začele tipke odpovedovat.
Pa ga nočem dati od sebe, ker novim mobitelom ne držijo baterije nič, pa poslušam prijatelje, ko se jim vedno kvarijo. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni