|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mikimaus Član

Pridružen-a: Ned 15 Apr 2012 15:00 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.58 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 9:13 pm Naslov sporočila: Router ASUS 500 WL |
|
|
Pozdravljeni
Že nekaj let uporabljam zgoraj omenjeni router, ki je bil pred leti med boljšimi. Težave so se pojavile, ko sem priključil nanj brezžični tiskalnik. Včasih ga kakšen računalnik sploh ne zazna, včasih napiše napaka pri tisku, nato kopira 3x isto kopijo, problemi so vsakokrat drugačni. Po dolgih mesecih sem končno ugotovil, da je napaka v routerju , ker sem si sposodil drugega(ne Asus), in je delal brezhibno. Po prebiranju forumov sem prišel do spoznanja, da je omenjeni router sicer dobra zverina, ampak ima že od samega začetka probleme s programsko opremo, zato sem firmware že večkrat posodobil in resetiral, a večjega uspeha ni. Edina rešitev naj bi bila naložitev DD-wrt programa, ki nato mašino poganja občutno bolje. Problem je, ker se zadeve z nalaganjem WRT-ja ne upam lotiti, ker ne bi rad zafleshal mašine. Zanima me torej, če se kdo z zadevo ukvarja in kakšne so izkušnje s tem.. ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2014 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej...če se ravnaš po navodilih, načeloma ni problema. V skrajnem primeru praviš da je router star in če ga res uspeš zabrikati (kar ni tako enostavno, če delaš, kot sem prej napisal), si pač rečeš da je bil že čas za menjavo
Jaz sem imel nekaj routerjev, do sedaj sem še na vse tlačil drug FW gor pa so vsi preživeli, tako da kar gasa in na delo!
Mogoče en nasvet: preden delaš karkoli resetiraj router na tovarniške nastavitve, to naredi tudi ko prvič daš gor drugačen FW. Za nekatere routerje obstaja takoimenovan inicializacijski FW, katerega naložiš najprej, nato pa še pravega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni