|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mihajlov456 Neznanec

Pridružen-a: Sob 11 Jan 2014 0:05 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 2:39 pm Naslov sporočila: EM motnje bluetooth low power |
|
|
Živijo,
ukvarjam se z enim manjšim projektom, kjer želim z uporabo Bluetooth low energy modula (BLE112) izdelati brezžični merilnik temperature. Ker modul že vsebuje interni 12bitni ADC, sem se odločil za uporabo analognih senzorjev (npr: LM35). Opazil sem, da zaradi sevanja modula pride do induciranja napetosti na izhodni napetosti senzorja, kar močno vpliva na stabilnost meritve.
Zanima me ali obstajajo kakšne metode za zmanjšanje omenjenih motenj? Sem googlal pa nisem uspel najti pametnih izhodišč. Hvala vnaprej za kakršnekoli informacije.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 3:00 pm Naslov sporočila: Re: EM motnje bluetooth low power |
|
|
Kabli z opletom oz. nekaj kar zmanjšuje presluhe? _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za hitre prehodne pojave (modulček ti seva na 2.4GHz) pomaga kakšen kondenzator ali RC filter. Pomembna je tudi razporeditev zunanjih napajalnih kondenzatorjev in dobra ozemljitev.
Nisem sicer siguren kako se te modulčke programira, ampak to se lahko rešuje tudi tako da nekaj časa meriš in nekaj časa pošiljaš podatke. Če imaš stalno komunikacijo to seveda ne pride v poštev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihajlov456 Neznanec

Pridružen-a: Sob 11 Jan 2014 0:05 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala za ideje.
Podoben problem sem uspel najti tukaj - link |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni