www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Xsara BSI težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 6:28 pm    Naslov sporočila:  Xsara BSI težava Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Na Xsari 1.6i 8V letnik 2000 se mi dogajajo sledeče težave : naključno prižiganje smernikov, občasna odpoved prikazovalnika hitrosti in vrtljajev, naključno vklapljanje gretja zadnjega vetrobranskega stekla, občasnega nedelovanja daljinskega centralnega zaklepanja, ... Glede na to, da so vse omenjene funkcije krmiljene preko BSI (Built-in Systems Interface) domnevam, da je v tem težava. Vse te težave pa se dogajajo naključno in lahko se zgodi, da tudi 14 dni ni nobene težave. Krmilno enoto sem razstavil ter očistil vse kontakte ter pregledal samo vezje, če bi se kje videla kakšna anomalija - brez uspeha. S kontakt sprayem sem prešprical vse konektorje na kablih kateri so priključeni na BSI - ravno tako brez uspeha. Ker je zadeva na avtih PSA grupe kar pogosta, sem izvedel tudi resetiranje elektronike po navodilih s spleta ampak tudi to neuspešno. Na spletu sem tudi prebral, da je dostikrat potrebno v takih primerih zamenjati BSI enoto, kar pa ni poceni. V bistvu pride nova enota s programiranjem enako vredna kot celoten avtomobil. Pri vsem skupaj, pa me moti ravno ta naključnost napak.

Prosil bi za kakšen nasvet (mogoče iz prakse), kaj bi lahko še preveril, za odkritje napake.

LP Boštjan

DSCF1491.JPG
 Opis:
Podatki BSI
 Velikost datoteke:  3.84 MB
 Pogledana:  2 krat

DSCF1491.JPG

DSCF1492.JPG
 Opis:
Vezje
 Velikost datoteke:  3.47 MB
 Pogledana:  40 krat

DSCF1492.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A jej take napake so nočna mora Evil or Very Mad ! Vsak servis ti bo pač predlagal menjavo ker je tako najlažje. Tudi nakup rabljenega ni garancija da bo potem delovalo.....
Jaz bi še enkrat razstavil modul in pozorno pregledal vse lote predvsem na močnostnem delu in bi jih preventivno ponovno pretalil in po potrebi dodal spajko.
Logično preglej močnostni del ker se iz slike ne vidi če so vsi releji izvršnega tipa . Se pravi ali so vsi releji namenjeni vklapljanju porabnikov ali pa je kakšen krmiljen od zunaj in pošilja signal na šibkejši del vezja modula.
Kot veš je v avto inštalaciji masa zelo pomembna Think . Naprimer znana je vezava stikala ki vklaplja plus na porabnik ko pa se stikalo izklopi poveže porabnik na minus tako da je žica vedno na potencijalu.
Nazaj na vrh
vilnev77
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09
Aktiv.: 0.61
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja menjavo COM2000 (Obvolanskih komand) in ne BSIja.

Komande daje COM2000 izvršitelj je pa BSI.
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ vilnev77

Sem tudi sam razmišljal o problemu s COM2000, ampak me moti nedelovanje prikazovalnikov hitrosti, vrtljajev in števca kilometrov. Le-ti so namreč po mojih informacijah povezani direktno na BSI in zato se bolj nagibam k nedelovanju BSI-ja in ne COM2000.

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Peugeot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Mar 2005 11:22
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlažje da dobiš dober rabljen BSI in najdeš nekoga ki ti presname vse nastavitve iz samega NEC procesorja iz tvoje enote na to rabljeno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni