www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zanimivi triki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2003 11:32 pm    Naslov sporočila:  Zanimivi triki Odgovori s citatom

Tole je lahko zanimivo mogoče tudi tistim, ki takšne ali podobne trike že poznate in uporabljate Wink

M40040b.pdf
 Opis:
Tips 'n Tricks 8-pin FLASH PIC Microcontrollers

Download
 Ime datoteke:  M40040b.pdf
 Velikost datoteke:  935.13 KB
 Downloadano:  133 krat

Nazadnje urejal/a frenki Čet Nov 09, 2006 11:58 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2003 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabniki PIC-a - pa tudi drugih mikrokontroler-jev !

Tole je vsekakor vredno downloada ter ogleda. Zelo uporabno ter zanimivo. Ko sem stvar le prelistal mi je v oči padla zadeva (tipkovnica 4X4 z uporabo le enega vhoda Shocked ) Podobno zadevo sem že kar precej časa nazaj videl v praksi na eni zadevi. Ni bil uporabljen PIC ampak nek hibrid . Moam reči, da sem kar precej časa tuhtal kako je narejeno. Tipkovnica povezana z dvema žicama z elektroniko na tipkovnici pa nobenega aktivnega alementa Shocked

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2003 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale trik s tipkovnico uporabljajo tudi proizvajalci radijev s kaseto in cd samo da so tam v večini primerov tipke vezane paralelno, vsaka pa ima svoj upor. Tipke so povezane z ostalim vezjem z dvema žicama.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2003 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem videl "trike" z AD vhodom na monitorju - upravljalne tipke od spredaj. Stvar pa je vsekakor zanimiva zaradi "low -cost" izvedbe prihranka pri pinih mikrokontrolerja lažje konstruiranje TIV... Ima pa vsekakor slabosti- potrebuje se "čas" za AD konverzijo ...primerjavo vrednosti.... torej stvar je predvsem uporabna tam kjer imamo "dovolj časa" Seveda pa potrebujemo mikrokontroler z AD vhodom Rolling Eyes

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Strela
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Nov 2003 13:33
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2003 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal ne najdem priloženega dukementa z opisom trika - sem nov uporabnik foruma in ne vem, kje bi ga poiskal. Sklepam pa, da gre za trik z delilniki napetosti na tipkovnici - vsaka tipka po pritisku ustvari svojo napetost, ki jo mikrokontroler zazna preko AD pretvornika. Ta trik sem prvič spoznal na Microchip-ovem seminarju.
Nazaj na vrh
Strela
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Nov 2003 13:33
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2003 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, že vidim v čem je problem: dokumenta nisem videl, ker sem forum pregledoval neprijavljen!

Lep pozdrav,

Strela
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 09, 2006 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripona ponovno.

M40040b.pdf
 Opis:
8-pin FLASH PIC® Microcontrollers tips

Download
 Ime datoteke:  M40040b.pdf
 Velikost datoteke:  935.13 KB
 Downloadano:  54 krat

Nazadnje urejal/a frenki Čet Nov 09, 2006 11:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule je še nekaj uporabnih stvari (reset, adc,ccp, oscilator,usart):
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1959

Se splača prebrati.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni