|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ssdzkrez Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13 Prispevkov: 401 Aktiv.: 2.27 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2014 6:43 pm Naslov sporočila: Popravilo elektronike Co2 varilnega aparata |
|
|
Težavo imam z elektroniko varilnega CO2 aparata - CEMONT Maxistar 250T. Zamenjal sem 12V zener diodo in upor, ki je vezan proti masi, kadar se sklene stikalo na ročici za varjenje. Premeril sem vse diode, tranzistorje in tiristorje. Vse kaže ok. Napajanje na operacijskem je 12V (to pogojuje zener, ki sem jo zamenjal). Ko sklenem kontakte, ki so vezani na stikalo ročice se ne zgodi nič (rele ni zapikan). Upor 680R pa se greje preveč, vezan je na sponki za vhod izmenične 24V napetosti.
Kakšen nasvet, ima kdo shemo elektronike?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.63 MB |
Pogledana: |
21 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
maxistar-250-280.pdf |
Velikost datoteke: |
45.4 KB |
Downloadano: |
8 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdzkrez Član

|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ugotovil ... ena stopnja na OP-ju je bila "fuč". Zamenjal in sedaj deluje. Elektroniko bi rad pred vlago in umazanijo zaščitil z lakom. Kakšen lak lahko uporabim. Verjetno ga je bolje nanesti s čopičem, kok pa uporabiti kakšen sprej (plastik), ker bi bil sloj debelejši?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Plastik. Naneseš ga v dveh do treh slojih. Ploščo pred nanosom malo pogreješ s fenom. Nanašaj na obe strani. Na strani z elementi tisto kar ne želiš obrizgati s plastik sprejem zaščiti s krep samolepilnim trakom. (potenciometri, hladilniki, kontakti konektorja..)
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdzkrez Član

|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacijo. Bom jutri nabavil plastiko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko91 Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39 Prispevkov: 407 Aktiv.: 2.54 Kraj: Brezovica pri Lj.
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa prozorni lak v spreju, je ceneje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni