|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cardynal Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Feb 2005 20:32 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 6:25 pm Naslov sporočila: Laguna II - Display klime |
|
|
najprej lepo pozdravljeni! Vsakega, ki bi karkoli vedel glede tega lepo prosim za pomoč!
Prikazovalnik klime mi je zacel nekoliko mezikati, vcasih ze kar za hip ugasne. Zaenkrat ga s trepljanjem spravim k sebi, pa se bojim, da bo zadeva pocasi vzela slovo. Na servisu so me skusali prepricati, da je potrebno zamenjati komplet racunalnik (100.000 sit - cez palec) in bo zadeva urejena, meni pa se zdi, da bi bilo samo kako diodo malo za pospajkat...
Je imel, kdo podobne tezave in kako je zadevo resil...
Aja, problem je samo v displaycku, ostala osvetlitev (stikala in tipke) pa so OK...
Se to: Laguna II, 1.9 Dci, letnik 2001,
za odgovor se vam ze v naprej najlepse zahvaljujem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slabi kontakti? Poškodovan kabel za zaslon? _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Feb 2005 20:32 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sumim na slab kontakt, vendar se ne upam kar tako lotit in kar nekaj pospajkavat. Ali ima kdo kaksen predlog kako najboljše pristopit k zadevi?
najlepsa hvala za hiter odziv! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni treba kar takoj "pospajkavat". Očistiš kontakte, jih preizkusiš z ohm metrom. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Mar 31, 2006 4:05 am Naslov sporočila: |
|
|
V tej elektroniki je ogromno spojev in z ohmmetrom nimaš not kaj iskat
Če imaš orodje in voljo si vzemi par ur časa in preglej s povečevalnim steklom vse spoje in jih pregrej z malo novega cina. Potem boš videl, da tistih 15 jurjev za popravilo niti ni tako drago.
Se pa ne čudim problemom v renojevih avtomobilih ... zadnjič sem gledal kako so izdelani njihovi novi motorni računalniki. V njemu sploh ni več pertinaksa ali vitroplasta ... samo še sitotisk vezje na plastičnih folijah, ki je večplastno prilepljena na kos navadne AL pločevine ... elementi pa so lepljeni s prevodno barvo
Zakaj sem ga odpiral in kolikšna je življenska doba takšnih izdelkov pa lahko ugibate sami ... ne boste rabili veliko časa.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Pet Mar 31, 2006 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem mislil da naj gre merit vsak kontakt (spoj?) na vezju posebej. Mislil sem na kabel ki povezuje vezje in LCD - predvidevam da ga ima. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni