www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dodaten zvonec za domofon

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.01
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 12:04 pm    Naslov sporočila:  Dodaten zvonec za domofon Odgovori s citatom

Zdravo,

Parkrat sem se že srečal z potrebo po dodatnem / močnejšem zvovenju stacionarnega telefona in to sem reševal z dodatnimi zvonci kot je recimo tale .

Sam sistem je starejši in do notranje enote je pripeljan telefonski vodnik (mislim da je RJ11). Sistem pa sestavlja še zunanja enota in transformator.

Točne oznake še sporočim popoldan.

Sedaj pa me zanima, če lahko takle dodaten zvonec uporabil tudi za domofon ali pa če obstaja kaka alternativa?

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cisto odvisno od tipa domofona.

Navadno (ob "priznanih" - beri bolj razsirjenih) znamkah kot so Urmet, BPT in podobni, je priklop dodatnega zvonca/piskaca ze predviden.

Kateri domofon uporabljas?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.01
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:
Kateri domofon uporabljas?

Zdravo,

Sem pogledal, še tip domofona in je :

Videx art 520 VX 115V

Sem našel tudi vezalno shemo in sicer na : vezalna shema

Še dodaten opis sistema:

Gre za dvostanovanjsko hišo in oba stanovanja imata skupen domofon. Dodaten zvonec bi potreboval samo za enega uporabnika (starejše osebe).

Kolikor sem gledal vezalno shemo mislim da ta enota ne omogoča direktnega priklopa dodatnega zvonca ali pač?

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2014 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V primeru da imas notranji enoti tipa 3101, 3021 ali 3102 - prikljucek 3 na teh enotah je ground, prikljucek 6 pa poziv (Call line (13Vac input to trigger buzzer)) - 13 V AC direktno iz napajalnika preko tipke za poziv - lahko bi med ti dve sponki poskusil prikljuciti dodatni brencac ali pa graetz, kondenzator in piskac, morda celo rele in zunanjo pozivno napravo, hisni zvonec... Think

Glede na to, da isti napajalnik "vozi" tudi elektricno kljucavnico, ni bojazni, da bi ga preobremenil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni