|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MvE Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2009 12:24 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.73 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 10:24 pm Naslov sporočila: STM SWD |
|
|
Ponovno lep pozdrav
Torej, pred kratkim sem se začel igrati z STM32F4-DISCOVERY. Vse lepo in prav do izdelave prvega vezja z STM32F103RBT6.
Tu se je pojavila napaka saj se s pomočjo DISCOVERY board-a in ST-LINK Utility tool-a ne morem uspešno povezati na čip.
Ko ga želim povezati napiše naslednje:
Koda: |
19:36:50 : ST-LINK Firmware version : V2J14S0
19:36:50 : Connected via SWD.
19:36:50 : Connetion mode : Connect Under Reset.
19:36:50 : Device ID:0x410
19:36:50 : Device flash Size : 128KBytes
19:36:50 : Device family :STM32F10x Medium-density
19:36:50 : Can not connect to device! |
Izgleda, da ugotovi na katero serijo se želim povezati, a neuspešno. Včasih sicer uspe, ampak takoj, ko želim naložiti program,
ponovno javi napako. Glede na to sklepam, da imam pravilno povezan čip z Discovery-jom preko SWD (GND, NRST, SWCLK in SWDIO linije
(napajanje imam ločeno)). Težava bi lahko bila v pull-up/down uporih na omenjenih linijah. Poiskusil sem
več variant z upori na SWCLK in SWDIO, ampak mi ne uspe. Morda je kaj čisto tretjega, nastavitve v ST-LINK-u... ne vem, sem v
popolni temi. BOOT pini pri SWD menda nimajo veze, ali pač? Jaz jih imam vezane na GND.
Prosim za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70656.59
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.55
|
Objavljeno: Sre Feb 19, 2014 6:15 am Naslov sporočila: |
|
|
SWDIO in SWCLK pusti v zraku - brez pullup/pulldown uporov, če se ne motim za SWD povezavo potrebuješ:
- SWDIO
- SWCLK
- GND
- VCC referenca
reset linija ni potrebna, je pa potrebno da reset linija na mikrokontrolerju ni fiksno vezana na VCC, saj drugače software ne more zresetirati kontrolerja oz. mora biti pullup upor dovolj šibak - jaz uporabim ponavadi 10k Ohm.
Če poenostavim, če povežeš te linije vse floating bi se moralo povezati brez težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MvE Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2009 12:24 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.73 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Feb 20, 2014 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Mare, kabel je dolg kakšnih 30cm. Preveč? Sem pazil tudi na to, da so linije enako dolge. V KEILu ne morem/znam spremeniti hitrosti. ST-LINKa ne poznam prav dobro ampak nisem našel nastavitev.
urosg, reset imam kot si rekel, na VCC povezan preko 10k upora. Upore na SWDIO in SWCLK sem tudi zmetal ven. Če odklopim še reset iz ST-LINKa je zgodba enaka, malo gre, malo ne.
Jutri, ko bo (upam da) več časa, se spravim dalje reševat težavo. Za začetek bom skrajšal žice, mogoče ima res to kaj veze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni