|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2006 7:46 pm Naslov sporočila: PIC18LF2450-I/SP |
|
|
Ravnokar sem dobil potrdilo o poslanih samplih. Očitno sem se pri naročevanju zaj* Naročiti sem mislil zgoraj omenjen pic brez "L". Kaj sploh tisti "L" pomeni?
Nikjer na njihovi strani tega nisem zasledil niti teh picev ni na standardem seznamu. Prav tako ne nejdem datasheta- ravno sedaj sicer vlečem dol datashet za 18F2450.
Nekoč se mi zdi, da sem nekje prebral, da naj bi ti delali že pri 2V. Skrbi me to, da v nobenem softwaru za progamator nimam vpisanega tega pic-a. Upam, da se programira kot 18F2450  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2006 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pač pomeni da je low voltage verzija. Gre mislim da do ene 2,5V, vendar si pri nižjih napetostih omejen s frekvenco delovanja (vse to je opisano v datasheet-u). Za programiranje pa daš kar 18F2450, ker je to enak procesor, le da je tvoj sposoben delovanja pri nižjih napetostih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2006 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Djurodrljaca je napisal/a: |
To pač pomeni da je low voltage verzija. Gre mislim da do ene 2,5V, vendar si pri nižjih napetostih omejen s frekvenco delovanja (vse to je opisano v datasheet-u). Za programiranje pa daš kar 18F2450, ker je to enak procesor, le da je tvoj sposoben delovanja pri nižjih napetostih. |
Hvala, točno to je - ravno našel v datashetu. Še boljša varianta
Standard
devices with Enhanced Flash memory, designated with
an “F” in the part number (such as PIC18F2550),
accommodate an operating VDD range of 4.2V to 5.5V.
Low-voltage parts, designated by “LF” (such as
PIC18LF2550), function over an extended VDD range
of 2.0V to 5.5V. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2006 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boljsa glede napetosti, najbrz pa ne tudi glede hitrosti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Mar 22, 2006 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tega sem naročil zaradi podpore USB V2.0. Do sedaj še nisem delal ničesar v smeri USB. Zanima me, če je kdo to z omenjenim picem že delal? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawc Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.89
|
Objavljeno: Čet Mar 23, 2006 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se bos namucil. USB je vse ostalo prej kot pa kaksen UART. USB je tipicen primer kako [insert your favorite z word here] male razvijalce.
Moras se zavedati, da je USB kot periferija v kaksnem kontrolerju samo goli vmesnik do USB linije. USB vedno zahteva kar zapleten stack v samem mikrokrmilniku, driverje in software na PCu (razen, ce se ne omejis na HID naprave, CDC in Mass storage, ki olajsajo delo na PC strani).
Se mi zdi da so resitve tipa FTDI, Silabs, TI z pretvorniki USB<->UART edina pametna resitev "za doma". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Mar 23, 2006 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
slawc: Odvisno... V CCS C compilerju sem videl primer implementacije HID naprave (miška, tipkovnica, joystick) in niti ni bila tako zelo zahtevna na pogled ... Še sploh ugodno je to, da večina OS-ov HID naprave prepozna brez kakšnih dodatnih driverjev.
Jaz trenutno čakam, da bodo pri kitsrus izdali novo verzijo firmware-a, ki bo podpirala PIC18 serijo z USB vmesniki. V sssemblerju se pa takšne zadeve jaz ne bi spravil delat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Mar 23, 2006 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkušal sem USB z 18f4550, assembler. Propadlo... Potreboval sem usb in asinhroni uart naenkrat v uporabi. USB<>serijski pretvornik ni problem narediti. Ker pa se ga priključi na asinhroni port, le ta zmanjka...
Nekega praktičnega, delujočega primera žal nisem našel.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni