www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nastavitev IP kamere
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marko3333
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Mar 2014 13:10
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 1:19 pm    Naslov sporočila:  nastavitev IP kamere Odgovori s citatom

pozdravljeni ! imam eno težavo .
Postavil sem ip kamero ,ji dal napajanje in jo priklopil v mrežo .Težava je v tem da na kameri zraven jacka rj45 gori le zelena lučka(napajanje) medtem ko mrežna (oranžna naj bi utripala) nič.port na switchu deluje ok-preceril z prenosnikom. tudi ko poskušam priti na njo preko http:// xxxxxxx ne uspem.Ali jo moram kako drugače aktivirat mogoče ?Postavil sem 2 kameri in obe se enako odzivata.
hvala za odgovorein pomoč !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
IXA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti požarni zid onemogoča povezavo. Začasno izklopi požarni zid in potem preveri.
LP, Igor
Nazaj na vrh
marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bom poskusil,hvala !
Nazaj na vrh
1tilen
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Okt 2013 22:03
Aktiv.: 0.53
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si mogoče poskusil z drugim kablom?
Nazaj na vrh
marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja sem naredil nov kabel, pustil sem samo napajanje,vendar zgodba je enaka...gori zelena lučka oranžna (lan) pa ne,prav tako na switchu ne gori nobena lučka na številki kjer je vklopljen utp kabel. je možno da je treba naštimat statičen IP ?
Nazaj na vrh
1tilen
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neglede na vse bi mogla začet utripat oz. svetit lučka na switchu, ko priklopiš kamero.

Za kakšno kamero pa gre?
Nazaj na vrh
marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gre pa za tako kamero :http://www.ebay.com/itm/White-Wireless-IP-Webcam-Camera-11IR-Led-2-Audio-CCTV-P-T-WIFI-Cam-Night-Vision-/271419169498 sem pa montiral 2 taki kameri in je rezultat enak pri obeh....se pravi da sem jaz verjetno kaj narobe naredil.
Nazaj na vrh
marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ko priklopim utp kabel zasveti samo desna zelena lučka...
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si na istem subnetu kot računalnik oz. ali jo lahko pingaš?
marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja to je domače omrežje ,pingal pa še nisem ker se ukvarjam zdej šele da jo najdem oz. da začne delat
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, ja domače omrežje, pa je na istem subnetu tudi kamera?
Kamera ima (običajno) default IP, torej napiši IP tvojega računalnika in IP kamere!
Verjetno si dobil tudi kakšno programsko opremo poleg in zna biti poleg tudi kakšen Camerafinder ali kaj podobnega.

1tilen
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej začne svetiti lučka na UTP konektorju? Sem prav razumel?
Na switchu začne svetiti zelena lučka na utp konektorju?
Nazaj na vrh
marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na kameri ko vtaknem rj45 zasveti zelena lučka,oziroma ta zasveti ko vtaknem napajanje v njo,v switch pa ko vtaknem rj45 se ne zgodi nič-ne zasveti lučka
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni nujno, da so funkcije LEDic na RJ45 konektorju kamere "standardne". Sem že videl par takih primerov, kjer je bila zelena LED power on, oranžna pa je svetila le, ko je bil na kamero nekdo dejansko povezan.
Poglej na strani routerja, ali se ti prižge lučka ...

Lp, g

marko3333
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot sem napisal na strani routerja oz. imam switch se ne zgodi nič,žal pa mi cd ne bere ,bom probal še jutri v službi se konektat oz. preko cd naštimat,ker drugo res ne vem kaj bi blo narobe .

sicer pa sem gledal demo posnetek kamere in tam oranžna utripa. lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni